31

Odp: II runda MP i PP supermoto Gostyń

spieli sie z kulą ognia na pierwszym winklu po starcie, w zamieszaniu uczesniczył jeszcze Rafał, wyglądało to bardzo nieprzyjemnie...

swoją drogą piekne zawody, w pucharku walka na wszystkich frontach, w MP drugi wyścig gdzie o miejsce 5 biło sie chyba 8 zawodników to zjawisko niespotykane na naszym krajowym podwórku

dużo zdrówka dla Kaczora i Zultego ...

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

32

w nastepnym roku bedzie sie działo w mp.dojdzie kolejnych 6 pucharowców.

33

spieli sie z kulą ognia na pierwszym winklu po starcie, w zamieszaniu uczesniczył jeszcze Rafał, wyglądało to bardzo nieprzyjemnie...

Siema
link do wypadku na starcie:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=RDt0wmC0684[/url]

34

Siemka pacjent bedzie żył (zwichnięcie w kostene  i kolanie oraz naciagnięte wiązadła w kolanie) no i makówka troszke boli:)

35

zulty napisał/a:

Siemka pacjent bedzie żył (zwichnięcie w kostene  i kolanie oraz naciagnięte wiązadła w kolanie) no i makówka troszke boli:)

To luzik akurat na koszalin wykurujesz się ,rehabilitację zrobisz na treningach :), Zdrowiej, pozdrawiam

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

36

Z tego co widzę   na filmie  to mogę  przytoczyć stwierdzenie  Stonnera do Rossiego ("Najwyraźniej Twoja ambicja przeważa Twój talent") kieruje to do Prezesa 
Od dzisiaj  dla Mnie to raczej  Kula przerośniętego EGO
Za te parę punktów warto ściągać z toru   ludzi  którzy przyjechali  się  pobawić w SM?? .
Pobawić  bo to co na  naszym  Grajdołku  jest   to zabawa  - nie ma team-ów  mega sponsorów , TV, kontraktów  ,presji i ciśnienia  żeby na siekiery  iść .
Typowa   jazda o pietruszkę .
No chyba że za chwilę usłyszę  że to są wyścigi   i takie rzeczy  się zdarzają   hmmmmm   tak  rzeczy się zdarzają  cały czas tylko na niektóre mamy wpływ a na niektóre nie

37 Ostatnio edytowany przez Bart03 (2012-06-11 15:19:06)

raf-24 napisał/a:

No chyba że za chwilę usłyszę  że to są wyścigi   i takie rzeczy  się zdarzają   hmmmmm   tak  rzeczy się zdarzają  cały czas tylko na niektóre mamy wpływ a na niektóre nie

Tak albo '' SUPERMOTO'' to nie szachy lub '' TO sport dla twardzieli '' itd itd. Na filmie wygląda to tak że prezes- rozpędzony nie zostawia miejsca i wjeżdża w ZULTEGO ale oczywiściie najlepiej gdy wypowie się ktoś kto widział sytuację. Przyznaje wygląda to groźnie..

SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA !!

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

38

raf-24 napisał/a:

Z tego co widzę   na filmie  to mogę  przytoczyć stwierdzenie  Stonnera do Rossiego ("Najwyraźniej Twoja ambicja przeważa Twój talent") kieruje to do Prezesa 
Od dzisiaj  dla Mnie to raczej  Kula przerośniętego EGO
Za te parę punktów warto ściągać z toru   ludzi  którzy przyjechali  się  pobawić w SM?? .
Pobawić  bo to co na  naszym  Grajdołku  jest   to zabawa  - nie ma team-ów  mega sponsorów , TV, kontraktów  ,presji i ciśnienia  żeby na siekiery  iść .
Typowa   jazda o pietruszkę .

To niestety typowy przykład że czasami  gdzie dwóch się bije tam trzeci- dostaje.

# 545
TM  Racing 450
Kawasaki KX250F

39 Ostatnio edytowany przez Crazy (2012-06-11 18:11:55)

Na podeslanym filmiku powyzej nic nie widac. A Wy juz ferujecie wyroki o Prezesie.

Zerknijcie na to
[url]http://youtu.be/8BNBjRTPTk4[/url]

Patrzac pod moim handbarem widac caly czas kolo Prezesa. Czyli Prezes leci prosto i sam dostaje strzała.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

40

Witam wszystkich ! Muszę zabrać głos bo widzę wypowiedzi o Ambicji i Ego... Jak widać na filmie i tak jak ja to odebrałem po starcie TO JA ZOSTAŁEM ZAHACZONY O KIEROWNICĘ W MOMENCIE HAMOWANIA I POLECIAŁEM W KOLEGĘ RADŁOWSKIEGO. nie miałem zamiaru się pchać bo jak widać nie było miejsca. Jak wcisnąłem habel to poczułem uderzenie w lewą stronę kiery i poszedłem w prawo bez możliwości reakcji. Dodam, że w pierwszym wyścigu jadąc 12 kółek za tym samym Radłowskim nie doprowadziłem ani raz do niebezpiecznego manewru (a chciałem wyprzedzić go bardzo bo czołówka spierniczała szybko). Nie można posądzać w tego typu przypadkach o niebezpieczne manewry jednego zawodnika bo sytuacja jest wypadkową tego co robią wszyscy. Ja mam pęknięcie kości śródręcza i nie płaczę, że ktoś mnie najechał. Jeżdżę bo to lubię a nie dla punktów. Najłatwiej jest powiedzieć : TO PREZES... ale akurat w tym przypadku zostałem wrzucony pod motor z nr 88 i nie miałem nic do powiedzenia. Boli dalej ale nie mam cienia wyrzutów, przykro mi jak każdemu i współczuje poszkodowanym, nikogo nie obwiniam , bawimy się nadal. Wielki szacun dla wszystkich z MP i PP.

Nie zaznał prawdy ten .....kto nie zaznał prawdy....

41

Na moje to na filmie widać że Prezes spiął się z Rafałem który się przewrócił( i konkretnie uderzył głową o asfalt) a rozpędzony prezes wjechał w Żółtego.
Walka na torze i dużo pecha mieliście panowie. Najważniejsze żeby wszyscy zdrowi pojawili się na III rundzie.

Pozdrawiam

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

42

na moje oko to Ci sie Crazy licznik mt/h poluzował

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

43 Ostatnio edytowany przez raf-24 (2012-06-11 19:25:28)

Fakty 
1-zawsze słabo staruję  - dwa wcześniejsze starty prezes i inni z łatwością  wchodzili Mi pod łokieć ( a ja zawsze odpuszczam  w takim zamieszaniu )
2 - trzeci start wyjątkowo  mi wyszedł  i jak widać na wcześniejszym filmie ( od tyłu z trybun - może będą lepsze . Crazy ma ujęcie po  fakcie ) 
   byłem spokojne o pół dł moto przed (naciskając  hamulec  miałem wielkiego banana pod kaskiem z myślą no nareszcie Mi start wyszedł ) tylko w tym momencie  dostałem strzał od tyłu w prawą  część kierownicy   a nie   jak piszesz Prezes  że to ty dostałeś  strzał ode mnie  - zwróć uwagę jak Mnie  ścięło (Moja kierownica od  strzału od tyłu skręca w lewo   twoja też w lewo Ja  lecę w prawo na ciebie a ty na Radłowskiego -DOMINO
Sprawa  dla mnie prosta
1 - drzwi się zaczęły zamykać  ale zapaliło  się  światełko" A co tam pokażę  młodym jak  to  Kula  ..... robi  "  a wszyscy wiedzą skąd się ksywka wzięła :)
2 - drzwi się zaczęły zamykać  plan wejścia  się posypał a hamowanie nie dało pożądanych rezultatów  i się stało
I teraz  jest ta subtelna różnica  czy 1 czy 2  bo to zmienia wszystko

Ja tam  nie pękam ( tylko moje  hanbary , a jeżeli chodzi o prędkość wstawania po glebie  to nie ma  mocnych co ??? jak wańka wstańka :)  ) w MX nie takie bomby i desanty się przyjmuje   - tylko proszę na przyszłość panowie   miejmy ten mały kalkulator włączony  i czasami liczmy  i patrzmy na wynik - WARTO czy NIE WARTO

44

Na tym Twoim filmiku crazy też nic nie widać :)
Ale łącząc to co widać na pierwszym filmiku z filmikiem craziego powiedziałbym, że na siebie wpadliście panowie, obaj jednocześnie. A potem prezes poleciał na żułtego... I proponuję zamknąć dyskusję :)

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

45

Do supermoto przeszedłem z wyścigów głównie dla atmosfery o jakiej słyszałem że  tutaj Panuje.
Nie jeden dzwon widziałem a sam trochę zdrowia na torze zostawiłem.
Każdy ma prawo do błędu i trzeba się umieć do niego przyznać.

Hobby czy nie to są wyścigi i "...takie gówno się przydarza.." ( cyt. Colin Edwards).
Proponuję nie szukać winnego tylko przeprosić i  wspierać  #99   

Bawmy się dalej i zakończmy smutny temat wypadku który może tylko podzielić  "środowisko".
Mieliśmy przecież bardzo widowiskową rundę.
Walki odbywały się w każdej klasie i to o każdą pozycję.

Michał ...  Szybkiego Powrotu do Zdrowia !!!!

J

# 545
TM  Racing 450
Kawasaki KX250F