1

Temat: Problem z obrotami!

Witam. Niedawno zakupiłem suzuki drz 400sm i posiadam mały problem. Gdy moto jest zimny odpala bez problemu (nawet po tygodniu stania nie odpalany), ale gdy się rozgrzeje nie schodzi dobrze na obroty. Otwieram przepustnicę, puszczam ją i wtedy ma leciuteńki strzały z wydechu (prawie ich nie słychać, takie jakby puff, puff, puff :]) a gdy już ma wejść na wolne zostaje przez jakieś 5-7 sek. na troszeczkę wyższych i dopiero po chwili momentalnie schodzi na takie jakie być powinny. Co z tym zrobić? Regulowałem obroty, niestety nic to nie dało. Czy ma może ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić, a może miał ktoś podobny przepadek?
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Suzuki DR-Z 400sm

2

Odp: Problem z obrotami!

Za uboga mieszanka.

Od kiedy to się dzieje?
Masz jakieś tuningi w tej DRZ czy pełna seria (zmieniony wydech, 3x3, jakieś dodatkowe otwory w plastikach)?
Sprawdź szczelność wszystkich połączeń gumowych z gaźnikiem. A najlepiej odkręć i dokręć na nowo. Chodzi o połączenie cylinder-gaźnik, gaźnik-cylinder, guma idąca od airboxu-airbox.
Sprawdź też filtr powietrza.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Stosunek mieszanki ogolna regulacja i czyszczenie gaznika

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4

Z tego co widzę i znajomi w serwisie mówili to moto jest w stanie bd i żadnych przeróbek w nim nie było (szkoda, że tych obrotów nie dopatrzyli ;[) filtr czyściłem ale to nic nie pomogło sprawdzę szczelność wszystkiego i mam nadzieję, że to pomoże. Tłumik jest oryginalny.

Suzuki DR-Z 400sm