Odp: Cagiva Super City 125ccm
chaotycznie? :-)
Po prostu nie chcę zakładać nowego tematu.
Jaki można założyć gaźnik zamiast oryginalnego do Cagivy SuperCity 125ccm?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Inne marki » Cagiva Super City 125ccm
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chaotycznie? :-)
Po prostu nie chcę zakładać nowego tematu.
Jaki można założyć gaźnik zamiast oryginalnego do Cagivy SuperCity 125ccm?
Chcesz zaoszczędzić? Jak wsadzisz inny to czekają Cie dodatkowe koszta przeróbki mocowań i ogólnie masa roboty. Doprowadź oryginalny do ładu, albo kup używke, to najprostrze i najtańsze rozwiązanie. Chyba ze masz magazyn z częściami i czas siedzieć, pasować dłubać i przerabiac.
W tych sprzętach były gaźniki od 28mm do 34mm oba firmy dellorto. Wiec silnik powinien chodzić na kazdym gaźniku pomiędzy tymi dwiema wartościami.
Dobra. A pomoże ktoś dobrać właściwy?? Mój to dellorto VHSB34
W moim gaźniku, uszkodzone są pływaki i blaszki (rys.C) [url]http://www.thisoldtractor.com/gtbender/mg_images/dellorto_carb_diagram_vhsb-nd.jpg[/url]
Gaźnik znalazłem, ale cena nie pasuje :-)
[url]http://allegro.pl/gaznik-dellorto-34-35-aprilia-rs-cagiva-mito-nsr-i2385576504.html[/url]
ja mam taki gaźniczek na sprzedaz jak bys chcial :) tylko nie mam tego cięgna od ssania, gdzies je zgubilem
poszło PW
Sprawdź czy jakiegoś cygana tam nie masz w gaźniku :D
A tak na serio to bierz używkę od forumowicza ;)
Znów ja.
Gaźnik zrobiony. Czyli pływaki już zrobione. Problem w tym że moto nie wkręca się na obroty. Jakby miał za dużo paliwa. Na pierwszym biegu idzie super, do 12tyś obrotów, na drugim na około 6-8 tysi się przyciana, ale po chwili przepali dawke i zapierda.. dalej, a jak zapodam trzeci bieg to dupa, do 6tyś i nie idzie dalej, zaczyna się dławić i max prędkość to 40km/h co się da jakoś jechać.
Na biegu jałowym wyregulowałem gaźnik, do takiego stopnia że równo pracuje na wolnych obrotach, i jak się przygazuje to nie wkręca się równo, ale się wkręca.
Poza tym, jak ściągne airboxa, to strasznie leci paliwo do niego z gaźnika.
Ma ktoś może instrukcję od ustawienia gaźnika, albo kogoś nie drogiego w okolicach ostrowa wlkp, dobrzycy?
Jeśli paliwo Ci się cofa to znaczy że membrama jest do kosza.... Sprawdź rozmiar dyszy głównej i czy działa zawór wydechowy.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Inne marki » Cagiva Super City 125ccm
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 81 zapytań