1

Temat: luzy zaworowe DRZ

wiTAM,
sprawdzilem luzy zaworowe w drz. oba zawory wydechowe maja luz 0,22. jeden zawor ssacy ma 0,15, natomiast drugi 0,11 luzu.
czy powinienem regulowac? co prawda luzy mieszcza sie w tolerancji (0,1-0,2 i 0,2-0,3), ale raczej w dolnych granicach. pozatym jest pewna rozbierznosc w luzach obu zawrow ssacych.ma to znaczenie?
warto sie w to wkrecac? czy regulowac dopiero, kiedy przekrocza wartosci tolerancyjne?
pzdr, blazej

drz400e/sm

2

Odp: luzy zaworowe DRZ

masz książkowo to jest OK ale luzy się zacieśniają więc jak masz zdjęty wałek możnaby pastylkę z 0,11 wymienić na 5 setek mniejszą żeby było 0,16

3

bbuh naucz się poprawnie zakładać tematy
twój poprzedni wstawiłem do działu suzuki, a ty zakładasz znowu ten sam w dziale garaż.
teraz który mam usunąć?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

hacker33 napisał/a:

bbuh naucz się poprawnie zakładać tematy
twój poprzedni wstawiłem do działu suzuki, a ty zakładasz znowu ten sam w dziale garaż.
teraz który mam usunąć?

przepraszam za zamieszanie. mialem wrazenie, ze do dzialu suzuki nikt nie zaglada. niezdawalem sobie tez sprawy, ze ktos ogarnia takie rzeczy. usun z suzuki. przepraszam. pozdrawiam. blazej

ok to tamten usunę, ten przeniosę w jego miejsce i zmienię troszkę nazwę aby inni łatwiej znaleźli temat
a co do ogarniania to niestety ale są wielcy m którzy się tym jednak zajmują:)

drz400e/sm