16 Ostatnio edytowany przez figiel (2012-02-10 14:36:54)

Odp: Sprzedam Radialna Pompa Hamulcowa MAGURA RADIAL 190

dlatego jakiś "zainteresowany" kupiec powinien się dokładnie dowiedzieć, mogę dodać że jeff ward w crf 450 miał 190

ps. ale wynika z tego że przedmówcy mają racje:
"magura 190// 20mm: p.s this is only good for a twin disc set up as if used on a single disc it feels wooden :D"

"This master cylinder is the 16 mm size. It is suitable for almost all modern sportbikes with four or six piston calipers. I use one on a 2007 R1 and a 2004 R6 and the braking is vastly improved over stock. 16mm might be too big for supermoto bikes, I use a 13 mm on mine-better modulation."

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

17

Mialem Magure 16 mm, za*ebista. Dozowanie i odpuszczanie hamowania to bajka
Mialem Beringera FTE 16mm z 3katnym zbiorniczkiem(pochodzil z Aplki SXV 4/550). JW
Mam Brakinga 16mm.  JW. Z tym ze pije tylko DOT4 :) i jest maly. Cos a`la Beringer.

Magura 20mm jest supa, jednak dla osob z "zegarmistrzem" 1 tarcza w palcu badz na 2 tarcze.
Mialem, jezdzilem, sprzedalem.

Amen.

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

18

Majki46 napisał/a:

Słuchaj Hacker33, ja nie namawiam Ciebie do zakupu tej Pompy i jeśli jesteś wyznawcą Wyższości Seryjnych Hebli z R1 & R6 to GRATULUJE. Pompę którą mam na sprzedaż pochodzi z demontażu i wcześniej pracował w CRF ale takiej która TOBIE się pewnie nie Śniła i Śnić nie będzie, oczywiście z zaciskiem Monoblock.
Ja chciałem tą pompę przełożyć do swojego Hypermotarda, ale leci do Mnie Brembo Radial Rancing i postanowiłem Magurkę sprzedać
...Hacker33 nie chcesz, nie kupuj tylko proszę nie siej Fermentu..."bo R1 i R6 ma mniejsze pompki"...to się Facet teraz ubawiłem.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/706/monobz.jpg/]http://img706.imageshack.us/img706/16/monobz.jpg[/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

W tej chwili nie ma takiego motocykla który mógłby mi się śnić.
Pompę taką użytkowałem tylko w rozmiarze 12mm która jest dedykowana do sm.
Wiem też jak hamuje pompa 16.
Zacisk monoblock czy nie monoblock nie ma tu znaczenia - liczy się powierzchnia tłoczków.
Ale pompa 20 z jakimś powszechnym 4 tłoczkowym zaciskiem Brembo czy Magura (ze zdjęcia które załączyłeś.) to dla większości śmierć.
Są tu ludzie mniej doświadczeni którzy mogą złapać się na "twoją CRF marzeń" i kupią od Ciebie tą pompę.
Ciekaw tylko jestem czy taka osoba będzie mogła ją Tobie zwrócić kiedy odkryje, że skok klamki wynosi u niego tylko 2mm i że przy głupiej przy-gazówce tik palca powoduje front flipa?

Nie pisałem wcześniejszego posta aby Ciebie obrazić (choć ty od razu wyjechałeś jak stary hejter) tylko po to by inni nie popełnili błędu i nie kupili jej do swojej LC4 czy DRZ.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

19

Okey, okey...spox Hacker33 dostrzegłem twój sposób spojrzenia na Tą Sprawę.
Mogę tylko Podziękować za zaangażowanie w Mój Temat sprzedaży. Thenx jeszcze raz i sorry za moją reakcje.
Pozdro.

SUPERMOTO 4Life