31 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-21 15:14:20)

Odp: SMS czyli Spotkanie Miłośników Supermoto - 2012

Morze na rozpoczecie sezonu odpada, morze nadaje sie na lato jak ejs ciepło jak można wskoczyć do morza .
Na rozpoczecie sezonu proponował bym jak już coś to góry , centrum, mazury .
Bedzie to pewnie koniec kwietnia, poczatek maja , wiec w górach pogoda już powinna być w maire tak mi sie wydaje , ale tubylcy musza sie wypowiedzieć jak to jest z tym ich klimatem . Peki opcja mi sie podobała z tymi Czechami i z tą krętą trasą przez góry 150 km.

Ta opcja tez jak najbardziej !!!

fistach napisał/a:

jakis czas temu z KWKM temat poruszylismy.

ja moge z mojej strony zaproponowac rejony tatr :)
duzy domek zalatwie nad jeziorem czorsztynskim.
Trasy naprawde zajebiste !! + mega widoki :)

jakby ten rejon Polski wchodzi w gre, to zorganizuje wszystko.

Fistach dowiedz sie szczegółów jakie ceny itd.
W tratrach jeszcze nas nie było :D

motoslide.com

32 Ostatnio edytowany przez BolekZKO (2012-01-21 15:19:29)

Z jednej strony masz rację z tym morzem w kwietniu a z drugiej to szkoda bo w wakacje wyprowadzam się z PL

No cóż wszystkim nigdy nie dogodzi :)

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

33 Ostatnio edytowany przez tadzik (2012-01-21 15:40:12)

to może załóżmy cztery spoty z czterech stron polski aby wszyscy byli zadowoleni :)
ja jestem w stanie zorganizować/zając się organizacją spotu/zlotu południowy-zachód polski.
Noclegi pod jelenią górą - przesieka [url]http://www.azs.pwr.jgora.pl/amp/2009/przesieka_kaliniec.png[/url]
cenowo mniej więcej 150 zł za dwa noclegi + dwa śniadania + dwie kolacje, albo obiadokolacje , musiałbym się dowiedzieć dokładniej

a tutaj reklama fragmentu drogi do przejścia granicznego w jakuszycach :D [url]http://youtu.be/9BAAGcz7hEU[/url]

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

34 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-21 15:58:35)

[url]http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=217988828752030868856.0004b70a0ab1a3174c3ad[/url]

Trzy konkretne miejscówki które podaliście , pamiętajcie , że nigdy nie dogodzi się każdemu, czasami ktoś ma za daleko, albo po prostu brakuje mu wolnego czasu .

motoslide.com

35

Tadzik - trasa pierwsza klasa!

Na jednym zlocie się nie skończy więc wszystkie propozycje są do zrealizowania.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

36 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-21 16:10:05)

No trasa piękne, na Czeską strone też chciał bym przejechać , ale nocowac bym wolał po naszej stronie :P

motoslide.com

37 Ostatnio edytowany przez raku (2012-01-21 16:15:08)

Tak też myśle ze wypadało by kiedyś spotkać sie w jednym z większych miast, porobić troche schodów itp. ogólnie terror jakiejś ''metropolii'' :D

W tych okolicach też są fajne winkle , ktoś mieszka w poblizu?
[url]http://www.youtube.com/watch?v=aUhHzZU2_-c&feature=mfu_in_order&list=UL[/url]

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

38 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-21 16:17:30)

Nie no tak zgadza sie musi być idealny przepis: zakrety, offroad, miasto .
Tadzik dowiedz sie o jakieś noclegi z dobrymi cenami .

Ta to Bieszczady nikt z tamtych okolic mi sie nie kojarzy .

motoslide.com

39 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-01-21 16:26:03)

Przed pierwszym wiosennym zlotem wszyscy mają największe ciśnienie na latanie.
By móc to wykorzystać... może rzeczywiście warto rozważyć centralną Polskę.
Tak by wszyscy mieli podobny dystans do pokonania.

Absolutnie tu nie chodzi o moją wygodę... ja mogę jechać i na drugi koniec kraju. Bardziej mi zależy na frekwencji i tak by większej liczbie osób się dogodziło.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

40 Ostatnio edytowany przez fistach (2012-01-21 16:22:43)

Barteksm napisał/a:

Fistach dowiedz sie szczegółów jakie ceny itd.
W tratrach jeszcze nas nie było :D

zapytam kumpla ile chce za ten caly domek.
Tansza opcja to namioty nad tym jeziorem, bo pole namiotowe tez jest. (jakby ktos preferowal)
wieczorkiem duze ognicho i szanty w cenie :P

trasy jeszcze do ustalenia, mozna smignac przez tatry na strone slowacka, lub smigac tylko w polsce.
Potem do Nowego Targu na najlepsze lody :P i zrobic terror na rynku :)

takze bedzie asfalt, teren i miasto :P

Huska 701 '17

41 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-21 16:29:05)

Tez nad tym myślałem Wujek z tego względu , że w kwietniu w górach i nad morzem jeszcze jest nijaka pogoda . Dlatego proponował bym podobny układ .
Kwiecień centralna Polska , a miesiące wakajcyjnie jakoś mądrze rozdzielić po miedzy góry i morze :)

No i taka kolejna moja podpowiedź. Jako , że jest to nasz poczatek spotkań może nie skupiajmy sie narazie na jednych miejscach tylko odwiedzajmy inne niz w zeszłym roku , a za sezon dwa trzy jak już bedziemy mieli odpowiednią wiedze wspomnienia z kilkunastu miejscy bedziemy tam wracać , a TERAZ POZNAJMY KOLEJNE MIEJSCÓWKI !

jestem już tak naciśnieniowany, żeby tylko brak kasy i czasu nie zmiejszył mi ciśnienia w układzie

motoslide.com

42

Fistach, chłopie aż się pale by wspólnie sobie polatać, wypić wódeczkę (tylko tak zniosę szanty) ale... nie zapominaj że mowa o kwietniu. Hm... więc nie szalej z tymi namiotami. ;)

Lubię namioty i integracje z naturą (mimo że u Kuli oblazło mój namiot robactwo) jednak zostawmy namioty na lato, ewentualnie na złotą polską jesień.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

43

dukeSebo napisał/a:

ie zapominaj że mowa o kwietniu.

w kwietniu to jeszcze snieg moze lezec :P

Huska 701 '17

44

O tym właśnie mówimy w góry zjedziemy sie całą ekipą w lato jak asfalt będzie rozgrzany na winklach, noce będą ciepłe, zeby móc z przyjemnoscią siedziec przy ognichu :D
Na kwiecień z Sebastianem proponujemy centralną Polskę z takim samym zamiarem co rok temu , żeby każdy i z południa i północy miał mniej wiecejten sam dystans do pokonania . Gdy przyjdzie lato my ekipą z Wawy Łodzi i okolic ruszymy i góry i nad morze co by narobić wam troche siary :D

motoslide.com

45

Widze że nieźle się szykuje.
Te okolice Załuż, Sanok tamtędy są mistrzowskie serpentynki ;d. Solina itp. Tylko to też bardziej na lato ;x

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp