Temat: olej do przednich lag ktm exc
Witam
Jaki, ile i o jakiej gęstości olej najlepiej wlać do przednich lag w ktm exc 400 2002r.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » olej do przednich lag ktm exc
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jaki, ile i o jakiej gęstości olej najlepiej wlać do przednich lag w ktm exc 400 2002r.
supermoto?
Supermoto i enduro, zmieniam koła co jakiś czas.
Standardowo do enduro 5 W, ale ze zawias w EXC jest za miękki troche więc możesz zalać 7,5 W , bądź zmieszać 50/50 5W i 7,5W
podepne sie do tego tematu. Chcialbym wymienic sprzezyny i olej w lagach i olej w pds'ie. Czy potrzebuje jakies specjalne urzadzenia oprocz klucza do lag (nasada z czterema bolcami)??
potrzebujesz nabijak do azotu i oczywiście azot i odpowiedni olej, bo oleje mino takich samych oznaczeń nie są jednakowej gęstości. Po za tym ten kto wymienia tylko olej a nie zmienia simeringow i nie poleruje powierzchni goleni itp. jest wg mnie to jak mycie nóg bez zmiany skarpetek. Tak wiec pełny serwis jest gwarancja działania i żywotności zawieszenia :)
Z pelnym szacunkiem ale nie wiem na co potrzebny mi azot. Nie chce tutaj pokazywac jak to sie robi bo wiem ze posiadasz wiekszcze doswiadczenie niz wszyscy razem wzieci na tym forum, ale na tym filmiku instruktarzowym:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=vVcKQRjviEE&feature=relmfu[/url]
nie widze zeby koles korzystal z jakichkolwiek urzadzen oprócz kluczy. Uszczelniacze bede wymienial rowniez, ale nie wiem czemu sadzisz zeby polerowac powierzchnie goleni? Jak to sie robi, ile to kosztuje? Mam taki problem ze waze 80/85 kg. Z tego co wiem to ktm wypuszcza maszyny na zawieszeniu robionym pod 75kg. Motor kupilem z zawiecha robiona przez wlasciciela pod siebie czyli ok 95. Sa inne sprzezyny ale nie wiem jak twarde (wiem ze twardosc podaje sie w N/mm) Jakie sprezyny wstawic lepiej do jazdy enduro?? i jaki olej?
azot potrzebujesz do pds'a !
A gdzie mi to moga zrobic i za ile?
zapytaj w najblizszym zakladzie wulkanizacyjnym czy pompuja azotem i czy sa w stanie 10 atmosfer nabic
Azot możne dostaniesz w zakładzie wulkanizacyjnym ale na pewno nie maja nabijaka do PDS, rury poleruje sie po to aby wygładzić powierzchnie goleni bo jak sie jej przyjrzysz to na pewno widzisz takie smugi od tarcia, a na tulejkach ślizgowych zbiera sie drobiny piachu przez co jest zwiększone tarcie ( można tez wypolerować zamiast kupować nowe). Ze by podać ci wartość sprężyn jaki powinieneś założyć do moto , musiał bym wiedzieć model motoru ,rok produkcji a tu male info [url]http://www.youtube.com/watch?v=Brp56euLlSg&feature=channel_video_title[/url] 12 minuta pokazuje nabijak do pds
nabijak do pds ? to nie wystarczy odessac czesci powietrza i nabic azotm ?
heh, widze ze z pds'em jest troche zabawy. Kurde nie da sie samego oleju jakos wymienic?? Co do moto to EXC 400 2009
Siema, bede zabierał sie za wymianę oleju w przednich lagach wp48. Jako ze to bedzie pierwszy raz proszę o wszelkie rady na ten temat (poradniki i linki jak najbardziej mile widziane:) I tak:
-jakich narzędzi bede potrzebował,
-jakiego oleju użyć (marka),
-jaką gęstość zalać: 5W, 7.5W, czy moze 50/50 5w z 7.5w (waga ~90kg, latanie 85% szosa) chce zeby było twardsze bo na chwile obecną strasznie nurkuje
-ile mm poduchy zrobić (kombinować czy wg serwisówki 110 mm)
To chyba sprężyny powinieneś wymienić.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » olej do przednich lag ktm exc
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 76 zapytań