Temat: ciezarki na kole
Po ile macie ciezarkow na kolach detkowych?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » ciezarki na kole
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po ile macie ciezarkow na kolach detkowych?
0
Chodzi Ci o wyważenie koła? Czy lubisz mieć dociążenie? :)
Po jednym z każdej strony felgi naklejony w zależnosci co wymyśliła wyważarka .
Jednego roku nie miałem w cale, później miałem po kilka na kole (chyba z 3x5g)
wczoraj miałem wyważane i przednim kole mam cholera taki listek z 50 g tam będzie, nie wiem czy to jakaś różnica czy jak jest wyważone to olać ilość ciężarków, dlatego tak z czystej ciekawości pytam się ile jest u was
Bo wyważał Tobie jakiś piekarz lub ogrodnik. Przy takiej wadze ciężarka, powinno się fachowcowi chcieć odpuścić powietrze i obrócić oponę. (chyba trochę popłynąłem, gdzie ja żyję?!)
0g w SM śmiga się bez wyważania
nie no bez wyważania to chodzi ci o jazdę na torze pewnie
Na torze się zgodzę, ale na ulicy nie.
ja tez niemam nic a jezdze głównie po ulicy i nieodczuwam nic niepokojącego
A jak na mój gust Figiel to wyważanie kół SM to pieniądze wyrzucane w błoto. Wibracje odczuwasz dopiero przy prędkościach powyżej 100 km/h a jak długo utrzymujesz taka prędkość na SM? Do tego SM samo w sobie przy tych prędkościach generuje taki ogrom rożnych wibracji, że tych z biciem na kole wcale nie wyczujesz.
A jak na mój gust Figiel to wyważanie kół SM to pieniądze wyrzucane w błoto. Wibracje odczuwasz dopiero przy prędkościach powyżej 100 km/h a jak długo utrzymujesz taka prędkość na SM? Do tego SM samo w sobie przy tych prędkościach generuje taki ogrom rożnych wibracji, że tych z biciem na kole wcale nie wyczujesz.
dokładnie :) do tego jeden wypad w teren i całe wyważanie psu w dupe :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » ciezarki na kole
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 75 zapytań