Temat: Tłumik drz
siemka, mam pytanko, usuwał ktoś zwężkę w orginalnym tłumiku jeśli tak to mógłby to jakos jaśniej wytłumaczyc, bo wydaje mi się ,że coś trzyma ta zwężkę w środku i jak się do niej dobrac z góry dzięki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » Tłumik drz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
siemka, mam pytanko, usuwał ktoś zwężkę w orginalnym tłumiku jeśli tak to mógłby to jakos jaśniej wytłumaczyc, bo wydaje mi się ,że coś trzyma ta zwężkę w środku i jak się do niej dobrac z góry dzięki
modyfikowanie oryginalnego tłumika to tak jakbyś owijał trampki folią na jesień...
modyfikowanie oryginalnego tłumika to tak jakbyś owijał trampki folią na jesień...
:-)
Ciekawe porównanie...!
Niestety kolega ma rację czasami nawet można pogorszyć osiągi przez modyfikacje...
Achhh...ta warszawska pomysłowość:)
Możemy temu zaradzić usuwając dB killera.
W tym celu nalezy zdemontowac tylni dekielek tłumika aby usunąć sitko i zwężke, która jest przyspawana w trzech punktach. Spawy najpierw podpiłowujemy pilnikiem a nastepnie wybijamy zwężke z końcówi tłumika za pomoca np. odowiedniej nasadki i młotka.
Składamy tlumik, zapalamy moto i sluchamy czy odpowiada nam poziom głośności. Jesli dalej nie to możemy po zdjeciu tylnigo dekielka nawiercić długim wiertlem do metalu kilka dziur w ostatniej przegrodzie wewnątrz tlumika aż do progu głośności, ktory bedzie nam odpowiadał :)
Ps. W acesoryjnych tłumikach też występują dB killery jednak są one latwo demontowalne i możemy je wkladać i wyjmować w zależności od potrzeb.
...by jeremi
to ze strony drz 400, czyli co, to jakaś ściema
Możemy temu zaradzić usuwając dB killera.
W tym celu nalezy zdemontowac tylni dekielek tłumika aby usunąć sitko i zwężke, która jest przyspawana w trzech punktach. Spawy najpierw podpiłowujemy pilnikiem a nastepnie wybijamy zwężke z końcówi tłumika za pomoca np. odowiedniej nasadki i młotka.
Składamy tlumik, zapalamy moto i sluchamy czy odpowiada nam poziom głośności. Jesli dalej nie to możemy po zdjeciu tylnigo dekielka nawiercić długim wiertlem do metalu kilka dziur w ostatniej przegrodzie wewnątrz tlumika aż do progu głośności, ktory bedzie nam odpowiadał :)Ps. W acesoryjnych tłumikach też występują dB killery jednak są one latwo demontowalne i możemy je wkladać i wyjmować w zależności od potrzeb.
...by jeremi
to ze strony drz 400, czyli co, to jakaś ściema
jesli chodzi o ogólnie pojety hałas to nie - nie była to sciema.
Jeśl chodzi ci poprawienie osiągów motocykla to Brzoza ma 100% racji.
w DRZ jesli chodzi o MOC vs wydech to jest taka reguła:
dobrze: wydech od DRZ w wersji E (koniecznie z kolankiem)
dobrze i ładnie: wydech akcesoryjny (akrap, Leo V, samoróbki inne)
w opcji dobrze i ładnie może byc jeszcze opcja głośniej i ciszej
zajebiaszczo: MRD/SSW
Tylko miej na uwadze, że wydech to jak sama nazwa wskazuje końcówka problemu.
na stronie DRZ400 ładnie napisali krok po kroku własciwą scieżkę zdrowia.
Dzięki sliczne, fajnie to objaśniłeś. Moja wina, to ja się nie określiłem na poczatku, a chodzi mi tylko i wyłącznie o efekt dzwiękowy i tu pytanie czy ktoś tak zrobił i czy dało to takowy efekt, a jeżeli dało to jak to zrobic od strony technicznej.
Zapytaj Ponczo bo ona ma akcesoryjny przerabiany i wg mnie ma niezły dźwięk
Tyko on chyba dawał wydech do Edka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » Tłumik drz
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 71 zapytań