1

Temat: Wydechy do KTM 690 SM

Elo,

Przymierzam sie do małego "tuningu" dziobaka. W kwestii wydechów zbadałem już Leo Vince - masakra cenowa, ale rozważame. Słyszałem, że koleś z motowydechów robił juz w 2 razy cały układ na zamówienie to tej maszyny, koszt znacznie niższy 1200 PLN za całość... czy zna może szczesliwego posiadacza takich kominów, albo fotki chociaż, film z nagraniem jak to chodzi?  Warto isc w motowydechy czy tylko Leo lub Akrapy?

Dzieki za pomoc

2 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-05 17:21:32)

Odp: Wydechy do KTM 690 SM

A może chcesz akrapy, mam dwa do sprzedania :) jeden ma kosmetyczne uszkodzenie, które zresztą schowa się pod opaską.
W jednym z tych wydechów prawie straciłem małego palca prawej dłoni... stąd małe wgniecenie ;) To miała być moja pamiątka ale potrzebuje kasy... a pamiątkę po tym zdarzeniu i tak mam na resztę życia w postaci sztywnego palca  :D
Dodam że wydechy były właśnie na SMie 690.
Wydechy w naprawdę idealnym stanie :) Zdjęcie tego delikatnie wgniecionego mogę Ci wysłać nawet dzisiaj a drugiemu zrobię jutro. Teraz decyzja należy do Ciebie... nie myśl o Tuningu a tuninguj. Dziobal naprawdę zajebiście chodzi na akrapie ;)
Do nich mam oczywiście db kilery.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

3 Ostatnio edytowany przez rodman (2011-10-05 17:54:03)

Maniek miał w swoim Dziobaku kominy z Motowydechu. Gralo to nawet nieźle ale pamiętaj że Motowydech nie wylicza tak pojemności wydechów jak np. Leo czy Akrap. Nie wiem jak w 690 to się przekłada na osiągi ale w dr-z po zamontowaniu kolektora i wydechu z motowydechu a poźniej kolektora i wydechu  innej akcesoryjnej firmy odczuwałem bardzo duża różnicę. I nie ma tu na mysli  róznicy między oryginałem układem wydechowym a tymi pozostałymi układami tylko różnice między motowydech a tą druga akcesoryjna firmą.

Niby to 4t i niby ciśnienie w układzie nie jest tak ważne jak w przypadku 2T ale na pewno znaczenie ma.

Jak miałbym wybierać Leo a Akrap to brałbym Akrapa, tym bardziej ze możesz w dobrej cenie pewnie od Seby wyrwać:
po 1 Akrap dużo dokładniej wykonany niż Leo ( ostatnio montowałem Leo do swojego DL i wiem że Leo nie są idealnie wyprodukowane)
po 2 do Akrapa bedziesz mógł sobie w KTM wgrać dedykowaną mapę, nie wiem czy takie mampy mają do Leo do Akrapa jest na bank.

Wybór jak zwykle będzie należał do Ciebie ale pamiętaj ze tak jak nie ma uniwersalnych motocykli nie ma tez uniwersalnego wyjscia, czyli albo dasz wiecej kasy ( leo Akrap) i bedziesz się cieszył dobrym układem albo dasz mnie ( motowydech) i zawsze będziesz miał niepewnośc czy to wszystko jest dobrze wyliczone i dobrze chodzi.

DR-Z 400ESM sold

4 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-05 18:43:41)

Beret w swoim dziobalu robił kominy w Motowydechu i panowie np. zapomnieli o podnóżkach pasażera.  :| 
Wydechy puścili mu w miejscu podnóżków.
Nie mówię tego tylko po to by sprzedać swoje ale ostatnio sporo osób skarżyło się na moto wydechy.

A i jeszcze jedno we free & fun wgrają Ci mapy. Wgrywali tak Bolkowi i Hubertowi do dziobaków.

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

5

dukeSebo - pisz do mnie na priv: piotrek.motyka@gmail.com - dogadamy się ;)

A jak panowie z mapa zapłonu? Słyszałem, że przy kompletnym ukłądnie Akrapa trzeba coś tam zmienić? Jak to sie robi bo zielony jestem?

Ja tez wole Akrapa od Leo - miałe wcześniej R6 na Akrapie i grało pięknie (to ta R6 która teraz lata Gałka ;))

Dzieki za info.

6

Gałka była ostatnio u mnie z wizytą i słyszałem że zajebiście grały te akrapy :)

7

Ja też planuje zmiane wydechu ale celuje w ten [url]http://www.sc-project.com/ktm_690_e.htm[/url] tytan pprowazony niżej, chyba że dukeSebo akrap sprzedany ?? :>

SMCR AKR

8 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-05 19:47:27)

Jeszcze się z Motykiem nie dogadywałem ale chcę je sprzedać i to jest pewne ;)
A to są takie wydechy, filmik poglądowy ale bardzo kiepskiej jakości.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=UHN33qCh81I[/url]

Tyle że końcówki są większej średnicy, proste i dzięki temu lepiej to wygląda niż te na filmiku.
dodam że wydechy to tytany.

9

kozaki ale, na mój gust musi byc 1 in 1 więc szkoda :/

SMCR AKR

10

Spoko, spoko i tak Motyk był pierwszy ale u mnie będą dwa za połowę tego pojedynczego ;)

11

i tak jestem drugi więc póki co nie ma tematu ;P

SMCR AKR

12

Podbijam temat - nadal szukam jakichś sensownych i lekkich rur do dziobaka.  Z Sebą jednak nie doszliśmy do porozumienia, niemniej potwierdzam całkiem niezły stan technicznyc jego Akrapów - drobne i mało istotne uszkodzenia, jak ktoś chętny to na pewno polecam.

Może ktoś ma na zbyciu komplet Akrapów, LeoVince lub jakaś sensowną alternatywę?

POozdro

13

Kiedys na allegro znalazlem taki sprzecik a oryginalny do 690 sm nie jest zbyt ciekawie zaprojektowany i wpadł mi w oko ten oto wydech.Nie wiecie może jaki byłby koszt takiego i czy można go gdzieś znależc w pl, mogą być podobne.

Zdjecie podglodowe
[url]http://imageshack.us/photo/my-images/845/m28336991.jpg/[/url]

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

14

Koso napisał/a:

Kiedys na allegro znalazlem taki sprzecik a oryginalny do 690 sm nie jest zbyt ciekawie zaprojektowany i wpadł mi w oko ten oto wydech.Nie wiecie może jaki byłby koszt takiego i czy można go gdzieś znależc w pl, mogą być podobne.

Zdjecie podglodowe
[url]http://imageshack.us/photo/my-images/845/m28336991.jpg/[/url]

No niezle to wygląda musze przyznać  pewnie niewiele waży :) Widziałeś to tylko na allegro cz u kogos n azywo też?

15

Na allegro tylko.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250