Maniek miał w swoim Dziobaku kominy z Motowydechu. Gralo to nawet nieźle ale pamiętaj że Motowydech nie wylicza tak pojemności wydechów jak np. Leo czy Akrap. Nie wiem jak w 690 to się przekłada na osiągi ale w dr-z po zamontowaniu kolektora i wydechu z motowydechu a poźniej kolektora i wydechu innej akcesoryjnej firmy odczuwałem bardzo duża różnicę. I nie ma tu na mysli róznicy między oryginałem układem wydechowym a tymi pozostałymi układami tylko różnice między motowydech a tą druga akcesoryjna firmą.
Niby to 4t i niby ciśnienie w układzie nie jest tak ważne jak w przypadku 2T ale na pewno znaczenie ma.
Jak miałbym wybierać Leo a Akrap to brałbym Akrapa, tym bardziej ze możesz w dobrej cenie pewnie od Seby wyrwać:
po 1 Akrap dużo dokładniej wykonany niż Leo ( ostatnio montowałem Leo do swojego DL i wiem że Leo nie są idealnie wyprodukowane)
po 2 do Akrapa bedziesz mógł sobie w KTM wgrać dedykowaną mapę, nie wiem czy takie mampy mają do Leo do Akrapa jest na bank.
Wybór jak zwykle będzie należał do Ciebie ale pamiętaj ze tak jak nie ma uniwersalnych motocykli nie ma tez uniwersalnego wyjscia, czyli albo dasz wiecej kasy ( leo Akrap) i bedziesz się cieszył dobrym układem albo dasz mnie ( motowydech) i zawsze będziesz miał niepewnośc czy to wszystko jest dobrze wyliczone i dobrze chodzi.
DR-Z 400ESM sold