Odp: tuleja i sworzeń tłoka
Właśnie się zastanawiam skąd ta tulejka, bo nie kojarzę, żeby w ASO takie coś było dostępne
A korbowód do 610 to spora kaska, a szybko lecą...
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » tuleja i sworzeń tłoka
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Właśnie się zastanawiam skąd ta tulejka, bo nie kojarzę, żeby w ASO takie coś było dostępne
A korbowód do 610 to spora kaska, a szybko lecą...
Mozna kupic samą tulejke :D Kupilem nową tulejkę i mimo, ze sworzen jest nówka to i tak trzeba zrobić pasowanie (rozwiecic na odp wymiar) jak dla mnie dziwne, no ale cóż, konstruktorzy chyba wiedza co robia;p korbe tez dalem do sprawdzenia i powiedzieli mi, że spoko polata sezon. Widziałem na allegro, że Zych sprzedaje korby regenerowane za ok. 500zł, tylko mnie zastanawia na czym ta regeneracja polega.
Pewnie zmieniają właśnie tą tulejkę, dolne łożysko i jego sworzeń - tak w najlepszym przypadku, bo znając tych gości pod tą nazwą może kryć się po prostu umyty używany korbowód. U nich problemy są nawet z zakupem nowego, przetestowałem niestety.
za granicą można dostać samo łożysko itp. do korby, u nas to się nie opłaca (przynajmniej w przypadku drz), a co do sworznia to czy na sucho wkładałeś? może trochę oleju wystarczy, bo rzeczywiście jak nowe to powinno pasować
Na sucho, ni troche nie chciał wejsc :D do tloka to moze ciasno wchodzic, w tulejke (wydaje mi sie) w miare luźno, bo to jest sworzen plywajacy, powinien sie sworzen ładnie obracać. A co do korby, to sie zamierzam chyba do Zycha zadzwonic i zapytac jak ta regeneracja przebiega, choc naczytalem sie o nim i nie ma ŻADNEJ pozytywnej o nim opinii. Za to polecam Michała Demczuka, zawsze doradzi i widac, ze zalezy mu na kliencie mimo, ze nie robilem wielkich zakupów.
korby i wszystko co związane z silnikami moto i samoch. w Olsztynie regenerują (i szczerze polecam) panowie na Pstrowskiego przed Tesco (można do nich też wjechać od parkingu Tesco). Przejedź się tam i dowiedz ile krzykną - ja robiłem u nich kilka rzeczy nigdy nie narzekałem.
Bylem, okolo 100zł, w sumie to dobra cena biorac pod uwage, ze trzeba zdjać korbe, wyprasowac stara tulejke, wbic nową, rozwiecic, wprasować korbe i wyważy. Tyle, ze dopiero w przyszlym tygodniu, sezonu mi zabraknie;p
bdb cena, normalnie sama podmianka korby więcej kosztuje
mówiłem że chłopaki mają fajny cennik :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » tuleja i sworzeń tłoka
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 82 zapytań