Temat: modyfikacje gaznika MZ 125 SM
Witam wszystkich. Chcialem sie zapytac czy moze ktos z Was kto startowal kiedys w pucharze MZ lub niekoniecznie, zna jakies triki na poprawienie osiagów tego motocykla. Na MZce jezdze juz 4 lata ostatnio mialem przyjemnosc uczestniczenia w wyprawie razem z YZF450 i LTZ400 jak sie pewnie domyslacie zabraklo troche powera. Nie piszcie mi zebym zmienil motor, bo na 100% nie bede w stanie zrobic tego w tym roku, poza tym jestem do niego na tyle przywiązany ze w gre wchodzi tylko dokupienie nastepnego. W każdym bądz razie w poniedzialek lub wtorek przyjdzie do mnie paczka z tłłumikami i rozgalezieniem rury wydechu z crf 250 08' nastepne co chcialem zrobic to zamienic gaznik na inny lub cos z nim zrobic. Ogladalem gazniki z crf 150 ma nawet pompke przyspieszającą ale nie ma go w polsce jest tylko jeden na niemieckim ebayu za 250 euro, wiec taka opcja odpada. Wiec wracając do tematu podrzuccie mi Panowie jakies propozycje co moznaby wykrzesac i w jaki sposob z oryginalnego gaziora albo jaki ewentualnie inny, z gory dzieki za podpowiedzi.