Odp: Jakie gumy?
Dzięki Panowie za rady, zmniejszę ciśnienie w oponach do 1,7 - 1,8 i zobaczę jak się będą zachowywały. Jeśli to nie pomoże to zdecyduję sie chyba na Mich.. Pilot Power 2CT.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie gumy?
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki Panowie za rady, zmniejszę ciśnienie w oponach do 1,7 - 1,8 i zobaczę jak się będą zachowywały. Jeśli to nie pomoże to zdecyduję sie chyba na Mich.. Pilot Power 2CT.
Ja wrócę chyba do opon drogowych. Jakoś lepiej mi się jeździło na prawie nowych oponach drogowych, niż na używanych slickach... Pewnie dlatego, że za wolno jeżdżę. Efekt był taki, że w pewnym złożeniu moto przewalało się samoczynnie dalej - wynika to pewnie właśnie ze zużycia slicków. Kiedyś kupię sobie nowy komplecik :-]
Siema, do DRZ na tył standardowo 140/70 czyli coś rzadkiego w używkach, w innym temacie było info że 150/60 jako zastepstwo ale nie jest wiele lepiej z dostępnością, czy 150/70 ma sens?
Jakakolwiek 150 bedzie ok w drz
Levis, slicki maja taka budowę, że to prawie owale, ale inaczej ułożone niż opony drogowe. Większa powierzchnia z boku niż na środku. Jak dla mnie, to nieporownanie lepiej jeździ się na slickach (tyle tylko ze na torze). Wadą jest ich to, że się szybko kończą...
Jaki slcki sobie kupić z 17" na przód?
Michelin
Ja teraz testuje metzelera k1. 125/80 poniżej 200zł :)
Nie ciągnijcie ze mnie wora, że nie chce mi się szukać, ale to co wpadło mi w oko, to przeważnie komplety 17" przód, tył za ponad 1000 ziko. Możecie mi polecić kogoś gdzie kupię komplet rozsądnych slicków w normalnych pieniądzach? Używki też rozważam.
Pewnie z Olka mally :P
Panowie,
chcę kupić nowe oponki do mojej Yamaszki i mój wybór padł na Heidenau K80. Rozmiar 110/70/17 i 140/70/17(według serwisówki).
Co o nich sądzicie? Znajdzie się coś lepszego w tych pieniądzach?
Z tego co czytałem to mają pozytywne opinie, a i cena wydaje się atrakcyjna bo za komplet nowych w sklepie (DOT 2015) wyszłoby mnie około 500zł.
Mam je w swojej wuerze, tylko ze 120/150, połasiłem się ze względu na cenę i pozytywne opinie - jak się nagrzeją to zaczynają się ślizgać. Jeżeli jeździsz po bułki, to od biedy przejdą, ale lepiej dołożyć i kupić coś markowego.
No po bułki to może nie, ale po torach też nie śmigam:) dzięki za info. W takim razie w podobnych pieniądzach jest jeszcze coś godnego uwagi?
Jak dla mnie są spoko, ale zależy czego oczekujesz. Składać się można ładnie i trzymają, jak się nagrzeją też. Najgorzej jest w bardzo duży upał bo wtedy robią się śliskie.
Ja mam pirelli diablo rosso 2 u siebie. Dobre oceny mają, podobnie jak michelin pilot power, ale te już ciut droższe. Zapłaciłem za swoje 700zł na oponeo. Lepiej wziąć opony z półki wyższej/premium i być zadowolonym i pewnym podczas jazdy, choć to też z umiarem.
Ja ostatnio kupiłem S20 EVO, całkiem przyjemnie kleją i szybko rozgrzewają, komplet kosztował ok 650PLN (120+150). Chociaż trochę szybko się pozdzierały na bokach po torze w Bydgoszczy :) Podejrzewam, że na długo nie wystarczą :(
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie gumy?
Wygenerowano w 0.062 sekund, wykonano 67 zapytań