406

Odp: Jakie gumy?

Dzięki Panowie za rady, zmniejszę ciśnienie w oponach do 1,7 - 1,8 i zobaczę jak się będą zachowywały. Jeśli to nie pomoże to zdecyduję sie chyba na Mich.. Pilot Power 2CT.

407

Ja wrócę chyba do opon drogowych. Jakoś lepiej mi się jeździło na prawie nowych oponach drogowych, niż na używanych slickach... Pewnie dlatego, że za wolno jeżdżę. Efekt był taki, że w pewnym złożeniu moto przewalało się samoczynnie dalej - wynika to pewnie właśnie ze zużycia slicków. Kiedyś kupię sobie nowy komplecik :-]

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

408 Ostatnio edytowany przez totem (2016-06-21 09:02:59)

Siema, do DRZ na tył standardowo 140/70 czyli coś rzadkiego w używkach, w innym temacie było info że 150/60 jako zastepstwo ale nie jest wiele lepiej z dostępnością, czy 150/70 ma sens?

409

Jakakolwiek 150 bedzie ok w drz

Pozdrawiam,
Piotrek

410

Levis, slicki maja taka budowę, że to prawie owale, ale inaczej ułożone niż opony drogowe. Większa powierzchnia z boku niż na środku. Jak dla mnie, to nieporownanie lepiej jeździ się na slickach (tyle tylko ze na torze). Wadą jest ich to, że się szybko kończą...

411

Jaki slcki sobie kupić z 17" na przód?

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

412

velkurczak napisał/a:

Michelin

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

413

velkurczak napisał/a:

Ja teraz testuje metzelera k1. 125/80 poniżej 200zł :)

Pozdrawiam,
Piotrek

414 Ostatnio edytowany przez velkurczak (2016-06-21 19:02:27)

Nie ciągnijcie ze mnie wora, że nie chce mi się szukać, ale to co wpadło mi w oko, to przeważnie komplety 17" przód, tył za ponad 1000 ziko. Możecie mi polecić kogoś gdzie kupię komplet rozsądnych slicków w normalnych pieniądzach? Używki też rozważam.

Pewnie z Olka mally :P

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

415

Panowie,
chcę kupić nowe oponki do mojej Yamaszki i mój wybór padł na Heidenau K80. Rozmiar 110/70/17 i 140/70/17(według serwisówki).
Co o nich sądzicie? Znajdzie się coś lepszego w tych pieniądzach?
Z tego co czytałem to mają pozytywne opinie, a i cena wydaje się atrakcyjna bo za komplet nowych w sklepie (DOT 2015) wyszłoby mnie około 500zł.

Yamaha WR250X -> KTM 690SMCR EVO2

416

Mam je w swojej wuerze, tylko ze 120/150, połasiłem się ze względu na cenę i pozytywne opinie - jak się nagrzeją to zaczynają się ślizgać. Jeżeli jeździsz po bułki, to od biedy przejdą, ale lepiej dołożyć i kupić coś markowego.

417

No po bułki to może nie, ale po torach też nie śmigam:) dzięki za info. W takim razie w podobnych pieniądzach jest jeszcze coś godnego uwagi?

Yamaha WR250X -> KTM 690SMCR EVO2

418

Jak dla mnie są spoko, ale zależy czego oczekujesz. Składać się można ładnie i trzymają, jak się nagrzeją też. Najgorzej jest w bardzo duży upał bo wtedy robią się śliskie.

Yamaha DT125X
KTM EXC 525

419

Ja mam pirelli diablo rosso 2 u siebie. Dobre oceny mają, podobnie jak michelin pilot power, ale te już ciut droższe. Zapłaciłem za swoje 700zł na oponeo. Lepiej wziąć opony z półki wyższej/premium i być zadowolonym i pewnym podczas jazdy, choć to też z umiarem.

WR250X -> Husaria 701

420 Ostatnio edytowany przez nav (2016-06-30 08:34:39)

Ja ostatnio kupiłem S20 EVO, całkiem przyjemnie kleją i szybko rozgrzewają, komplet kosztował ok 650PLN (120+150). Chociaż trochę szybko się pozdzierały na bokach po torze w Bydgoszczy :) Podejrzewam, że na długo nie wystarczą :(