1

Temat: zacisk hamulcowy lc4 przod:)

witam tutaj zgromadzonych:) potrzebuje pomocy dobrej porady i wskazowki osoby ktore podziela sie wiedza i spostrzezeniami z gory dzieki:) problem polega na tym ze chce do swojego sm_a ktm lc4 zalozyc kola enduro tyl pasi ok zero problemow ale z przodu pajawil sie problem z zaciskiem hamulcowym 4-ro tloczkowym brembo kiedy po zalozeniu kola chcialem zalozyc zacisk okazalo sie ze to razem nie bangla zacisk jest jakby za szeroki i obciera o szprychy tarcza oczywiscie 320mm od sm oska 26mm wszystko ok ale ten zacisk nie idzie w zaden sposob tam wkaponowac:( prosze o pomoc i porade nie dobrze sie jezdzi z samym tylem troche to niebezpieczne ale jak trzeba to trzeba:) kolega mi cos doradzal aby dokupic jakis adapter i zacisk od wersjii enduro mam pytanie jezeli zatatwie adapter to zacisk mi nie podejdzie? czy musze wymienic wszystko tarcze zacisk? a moze ktos juz cos takie przechodzil i wie dokladnie jak sie do tego zabrac? jak cos to kupie zacisk i adapter do lc4 z gory dzieki pozdrawiam:)

2

Odp: zacisk hamulcowy lc4 przod:)

zależy o ile za szeroki jest zacisk? jak o o 2 mm to pilnik w łapę i jedziesz zacisk:D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Ale w enduro duża tarcza i zacisk to sredni pomysl.

4 Ostatnio edytowany przez sobekkk (2011-05-23 23:57:36)

ja przechodzilem ale w druga strone ;]
jak kupisz zacisk i adapter to i tak tego nie zmontujesz bo orginalna SMka ma inny zacisk (4 tloczkowy) i mocowanie w ladze jest inne niz w tym 2 tloczkowym z enduro
Ja kupilem adapter pod ten 2 tloczkowy zacisk i zalozylem tarcze 320mm

http://img833.imageshack.us/img833/9183/03584012.jpg
Jesli chcesz zdjecia adapterow pod tarcze 320 i 300mm to moge pstryknac.

pod tarcza powinienes miec tez dystans - przelozyles go ?

5

tez tak uwazam ze duza tarcza to sredni pomysl:( kolega juz zwrocil mi na to uwage ze tarcza bedzie zbyt duza i szybko mozna ja uszkodzic:( jezeli chodzi o dystans to tez przekladalem go razem z tarcza to jest jakies 5 mm sadze ze bez tego dystansu bedzie jeszcze gorzej bo tarcza bedzie jeszcze blizej szprych kurde juz sam nie wiem jak to zrobic musze jeszce poglowkowac nad tym jedyne co mi chyba pozostaje to zakupic lagi od enduro razem zaciskiem wtedy bedzie wszytsko razem spasowane jak trzeba no zobaczymy spadam do garazu:)

6

osobiście nie próbowałem konfiguracji: tarcza i zacisk sm z kołami enduro, ale odwrotnie tak i jak pisał kolega wyżej nie ma to zbytniego sensu - odbiera frajdę z jazdy i tarcza szybko zmienia kolory...

podobnie jak z zawieszeniem sm w na kołach enduro, jest za twarde w teren.

mam dwa komplety kol i lag... mimo to trochę czasochłonna jest zmiana zestawu, muszę za każdym razem odkręcać każdą tarcze(nie mogę znaleźć kompletu dystansów pod tarcze) a chciało by się w weekend pośmigać:) po miękkim i po twardym