46

Odp: II Runda PP i MP Poznań

Barteksm napisał/a:

albo mi sie wydaje , albo oglądałem kiedyś film jak po tym "torze" ganiał sie Hermunen z jakims niemcem nazwisko mi w tej chwili z głowy wyleciało

Dobrze Ci się wydawało. Ten Niemiec co Ci wyleciał z głowy to był Alzheimer  :D

Jak jest wolno, w piachu, to ani dla zawodników nie fajnie ani nie widowiskowo, ani tez nie jest bezpiecznie. Jak jest piach to zrobic jak podeslal Kaczor, czyli szybko wjechac, zakrecic, wyskoczyc, wyjechac, zapomniec na 45 sekund :)

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

47

tak czułem własnie niemiec na rmz a hermunen na smr husce , ale fajnie fajnie , że jeździdzie i zwiedzecie tory :D

motoslide.com

48

Rafał dzisiaj rozmawiał z Jackiem Molikiem i najprawdopodobniej będzie ta opcja, którą ja narysowałem. W czwartek jedziemy na tor coś ustalać. Rafał załatwił glebogryzarke i postaramy się coś zrobić z tym piaskiem, będzie też quad co by zrobić jakąś bandę

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

49

maniek-rr312 napisał/a:

Ma to wyglądać jakoś tak: http://img51.imageshack.us/img51/958/poznas.jpg
...

Maniek-czyli tak?
Zwroc uwage, ze jak w piachopyle bedziesz lamal sie 90 stopni na hope piaskowa to fukcyjnie nie bedzie to hopa a piaskowy podjazd i piaskowy zjazd.
No ale jak nie ma wyjscia.

Crazy pozdrawia

50

a nie da rady zrobić opcji Kaczora- nawet nie budować drugiej hopy tylko zostawić ta jedną? albo np czerwono- niebieską. Skoro i tak nie jest trasa pewna to Maniek twoj typ jest chyba najgorszy z możliwych...

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

51

Ale z drugiej strony, wyobraz sobie Tegma, ze mamy tor Kaczora, to ilu osobom wyleci korba  :)  lecąc na odcince tak długi odcinek toru superbikowego?
https://lh3.googleusercontent.com/_IUjwpdROaAg/TducjCf7fqI/AAAAAAAACQc/UrkNkBqZPHo/poznas.jpg

Crazy pozdrawia

52

Crazy_Russian napisał/a:

Ale z drugiej strony, wyobraz sobie Tegma, ze mamy tor Kaczora, to ilu osobom wyleci korba  :)  lecąc na odcince tak długi odcinek toru superbikowego?
https://lh3.googleusercontent.com/_IUjwpdROaAg/TducjCf7fqI/AAAAAAAACQc/UrkNkBqZPHo/poznas.jpg

ten kawałek toru jest za wolny by NAWET supermoto leciało na odcince... chyba że masz crossowe przełożenia... jeździliśmy przecież już po tym torze i najszybszych zakrętach i było jak najbardziej w porządku...

KACZOR

53

Co racja to racja , ale ten najazd na hope jest mega zj....y

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

54

Panowie wszystko Ok ale  ze względu na "betonki " i inne krawężniki  których na  zdjęciu nie widać  nie da się wyjechać i wjechać z toru w każdym miejscu

55

tegma napisał/a:

a nie da rady zrobić opcji Kaczora- nawet nie budować drugiej hopy tylko zostawić ta jedną? albo np czerwono- niebieską. Skoro i tak nie jest trasa pewna to Maniek twoj typ jest chyba najgorszy z możliwych...

To nie mój typ tylko AW :( tak jak Raf pisze nie da rady przeskoczyć pewnych układów :( mam nadzieję, że jutro uda sie ustalić jakiś kompromis i będzie ok. Będziemy dawali znać co i jak

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

56

Ja mimo wszystko przy tej opcji (kaczora) proponuję zrobić gdzieś jakąś szykankę. Maniek pewnie wie, że na ścigu w prawym niemieckim to leci się spokojnie 160, więc imho to jednak za szybko na SM. No a ta druga "hopa" to nigdy nie była hopa a raczej piaskowy spowalniacz - nie widziałem żeby tak ktoś skakał. Ale walczcie o co się da. Ja osobiście wierzę, że jak Maniek ma jakiś na to wpływ to zrobi co się da, żeby było dla nas najlepiej :)

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

57

Ja obstawiam na czerwono - niebieską + szykana przed szybką partią :)

58 Ostatnio edytowany przez raf-24 (2011-05-25 14:37:15)

Jakiekolwiek prace mogą odbywać się  od poniedziałku ( do niedzieli  jeżdżą samochody ) i teraz nie wiem czy rycie  słabego gruntu na 6 dni przed zawodami ma większy sens   , druga opcja  zamiast rycia  nawiezienie ziemi na bandy  to to nie w Polsce -  Poznaniu
w/g  władz  "STARYCH" z AW  impreza  SM jest mało dochodowa ( a myślałem że PZM jest od rozwoju i wspomagania sportów motorowych  a nie od komercyjnego zarabiania kasy )  i dlatego nie będą angażować kasy  .

Widać że mózgi  mają zlasowane KOMUNĄ  i "0 "przedsiębiorczości ( to wymaga myślenia a tego  to już nie możemy od nich wymagać )

Prywatny właściciel  po stwierdzeniu że  jakaś jego działalność jest mało opłacalna to albo ją zamyka  albo pyta się co mogę zrobić żeby była opłacalna  ( sponsor da  kasę jak będą media i kibice , media będą jak  będą w ogóle o tym wiedziały (ogłoszenia  plakaty itp. kibice przyjdą  jak będą mieli gdzie usiąść i zobaczą plakat na Mieście , więcej zawodników przyjedzie jak się o tym wszystkim dowie  i tak w kółko . tylko dałem przykład kółka które się samo napędza .

W przypadki PZM  kółko się kręci w drugą stronę  - tam NIC się nie opłaca , oni najpierw  chcą kasę  a puźniej może coś zrobimy = nic !!!

Jutro idę z kierownikiem zawodów  z łopatą i  zobaczymy  co się da z tym podłożem zrobić

59

Można poszukać w okolicy Poznania może ktoś ma do oddania ziemię?? Jak coś to ja mogę poprośić Daniela Bukowskiego "buła 22" i on nam to przetransportuje na tor. Będzie można usypać bandy żeby co kolwiek przypominało sekcje terenową a nie zawody w Mielnie na plaży.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

60

maniek-rr312 napisał/a:

Można poszukać w okolicy Poznania może ktoś ma do oddania ziemię?? Jak coś to ja mogę poprośić Daniela Bukowskiego "buła 22" i on nam to przetransportuje na tor. Będzie można usypać bandy żeby co kolwiek przypominało sekcje terenową a nie zawody w Mielnie na plaży.

Bravo !!

trzba działać :) a nie mówić ze się nie da... tak można powiedzieć jak już naprawdę będzie po zawodach i jednak pojedziemy po piachu... jak trzeba to koparka na godzinę kosztuje 70 zł - zlożymy się po 5zł i coś tam usypią...