1

Temat: glosny wydech do DRZ400 SM

Witam

kolega ostatio tez sie zarazil Supermoto (suzuki srz400 sm). Jest wlasnei na kupnie wydechu.
Chcemy odrazu 2 zestawy kupic.

Wydech ma byc glosny.
Co polecacie, jaki wydech bedzie bardzo glosny ?
Akrapovic, Leovince ? czy moze znacie tansze firmy ktore robia jeszcze glosniejsze bestie :P
Najlepiej komplet, od kolektora.

ps. czy to prawda, ze jezeli strzela z wydechu to jest za uboga mieszanka ? ostatnio natrafilismy na KTM i dobre marchewy sadzil, ale koles twierdzil ze wszystko idealnie wystrojone :) Jezeli tak to w DRZ po kalibracji gaznika, rowniez mozna takowy efekt osiagnac ?

pozdrawiam

Huska 701 '17

2

Odp: glosny wydech do DRZ400 SM

hmm posluchaj sobei na youtube jak chodza haha :lol:  u nas ziomek ma drz na leovince z db kilerem chodzila gorzej niz moja mz teraz wyciagnal go niby jest glosno ale nie ma takiego basu i strzelac tez nie strzela wiec na leovince troche lipa jak dla mnie :)

tylko i wylacznie "SUPERMOTO"!

MZ 125 sm-sprzedana >> DRZ 400 AKRAPOVIC-sprzedane >>yz 400f + Supermoto kit - sprzedana

3 Ostatnio edytowany przez Giersik (2011-05-14 22:14:53)

Polecam Yoshimurę ;) Fikoł potwierdzi że bez db kilera jest głośniejsza od akrapa w LC4  :D
Z tym że bez db kilera to strzela jak z kałacha :D Polewe ze mnie mieli żebym na sylwestra wyciągał ... ale szczerze to jest zajebiście głośny wydech aż nie da się jeździć i wsadziłem DB z powrotem

4

Giersik napisał/a:

Polecam Yoshimurę ;)

Jeżeli ma być głośno, to Yoshimura. Detonacje, ból głowy i szczękościsk gwarantowane heh. Swoją drz kupiłem z offroadowym rs3 (brak silencera w zestawie, jedynie spark arrestor), na przeglądzie wyszło 97 decybeli. By nie straszyć ludzi - nie redukować w pobliżu przystanków ZTM, nie wbijać w górę na przejściach dla pieszych  :D

drz

5

MRD też do cichszych nie należy

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

2 kumpli ma DRZ - 1 ma Leovince X3 (pełen wydech), drugi Yoshimurę RS3 (tylko końcówkę).
Leovince jest o wiele głośniejszy. W swojej LT-Z 400 (ATV) miałem Wydech White Bros i nie wiem czy jest jakikolwiek głośniejszy, dedykowany do DRZ do zakupienia ;)

Mechaniczna pomarańcza.

7

[url]http://www.youtube.com/watch?v=-yNeQzMkPRs[/url] wiem ze jakosc moze i nie najlepsza ale i tak jakby porownywac to na leovince chodzi kilka set razy gorzej taka jest moja opinia :)

tylko i wylacznie "SUPERMOTO"!

MZ 125 sm-sprzedana >> DRZ 400 AKRAPOVIC-sprzedane >>yz 400f + Supermoto kit - sprzedana

8

Ja mówię o pełnym Yoshim TRC ;)

[url]http://www.youtube.com/watch?v=I0rt7q6Fenk[/url]

9

wielkie dzieki za podpowiedzi.
W tym momencie mam CRD Absolute Performance i jest ok, ale moglby byc troche glosniejszy przy redukcji itp.
No to bede polowal na Yoshimure albo MRD/SSW.
Jakby ktos mial na sprzedaz to prosze PW  :D

Huska 701 '17

10

U mnie w TRC wyjęcie DB Kilera spowodowało automatyczne roznitowanie się wydechu (oryginalnie były nity z aluminium i 4 sztuki wyparowały) teraz założone z kwasówki, mam nadzieję że wytrzymają ;D

11

Kumpel ma w derzecie Leovinca X3 sama końcówkę i po wyjęciu dB kilera nie idzie wytrzymać tak naqrwia z rury.
Startujący myśliwiec jest cichszy...

joł

12

po co ci taki głośny moto ? żeby pały na siebie ściągnąć ? to ma brzmieć a nie wyć chyba no nie  :cool:
Ściągnij wydech i po problemie hehe nie no żarcik są gusta i guściki.. ;p

13

dj-mati napisał/a:

po co ci taki głośny moto ? żeby pały na siebie ściągnąć ? to ma brzmieć a nie wyć chyba no nie  :cool:
Ściągnij wydech i po problemie hehe nie no żarcik są gusta i guściki.. ;p

glosne moto po to zeby kierowcy samochodu mnie zauwazali.
ps. ma byc glosno i ma brzmiec :)

Huska 701 '17

14

fistach napisał/a:

glosne moto po to zeby kierowcy samochodu mnie zauwazali.

Żaden argument. To nie działa jeśli kierowca samochodu lubi słuchać muzyki. Nawet nie koniecznie bardzo głośno.

15

Jeśli ktoś szuka czegoś taniego i glośnego to polecam rodzimą produkcję: Montii ([url]http://www.montii.home.pl/sklep/[/url]).
Mam taki w DRZ i daje rade :]

bbu
DRZ400SM