PrzemoToZiomal napisał/a:jakieś opinie o handlarzu Cuba moto z gniezna ? przymeirzam sie do kupna jednego z moto [url]https://www.otomoto.pl/oferta/husqvarna-te-510-wtrysk-stan-perfekt-z-wlochgniezno-cuba-moto-ID6yK7X7.html[/url]
Ja mam opinie na podstawie próby zakupu 2 różnych sprzętów. Miał akurat 2 takie na stanie. Będę pisał w liczbie mnogiej, są to bracia.
Przez telefon próbujesz się dowiedzieć cokolwiek o maszynie. Wiadomo jak nie jeździ tym sprzętem od x czasu to nie wie co w nim siedzi, ale można opisać co nieco patrząc na sprzęt odpalając i robiąc takie rozeznanie, zwłaszcza że goście laikami nie są. Ogólne odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie są bardzo OGÓLNE. Spytałem się standardowo przez telefon o podstawy jak:
rama, zawias tył+przód, napęd, elektryka (chodziło o enduro), odpalanie zimne ciepłe, trzymanie obrotów, dźwięki z silnika\sprzęgła, koła opony, hamulce, ogólna estetyka. W odpowiedzi usłyszałem, że wszystko ok itd, ślady UŻYTKOWANIA.
Po przyjeździe na miejsce:
Tarcze mega ranty jak żyletki + tył małe pęknięcie. Pan na to że używane to tak ma
Lagi przód ciekną aż kapie. Pan na to że to element eksploatacyjny i nie mówił bo to sie robi co jakiś czas
Napęd zębatki w miare, ale łańcuch 0.5-1cm do odciągnięcia z tylnej zębatki. Pan tylko burknął pod nosem nawet nie wiem co.
Licznik nie działa i to nie zasilanie. Pan mówi że w tym sprzęcie na drogę się patrzy a nie na licznik.
Rama powycierana od linek, nawet pole numeryczne ze dwie cyfry. Pan nic
Felgi ranty powybijane, Pan nic.
Estetycznie to miał na sobie więcej plaku niż duża butelka w sobie.
Odpalić odpalił łaskawie po kilku gaśnięciach, krztuszeniach itp. Rozgrzał się i zaczął dzwonić. Zgasiłem, pojechałem w pizdoo.
Jak widać, części nie miały śladów UŻYTKOWANIA tylko ZUŻYCIA bądź prawie zużycia. Typowy handlarz, wygląda na uczciwego, raczej dobrze widzi mankamenty ale nie powie bo nie sprzeda i tyle.
A najlepsze, że ich ceny nie są wcale niskie. Niektóre sprzęty stoją i stoją a inne schodzą odrazu. Musisz sam się przekonać
Na szczęście mam tylko 50km ekspresówką więc nawet nie odczułem.
Hsq SMR 511