2,836

Odp: Ciekawe motocykle na allegro/ebay

o ile cylinder bedzie w przyzwoitym stanie, i glowica tez.

525 EXC

2,837

czarnysm610 napisał/a:

o ile cylinder bedzie w przyzwoitym stanie, i glowica tez.

a jeśli nie? do ilu może wzrosnąć remont?

https://www.bikepics.com/members/81

2,838

sam tłok i cylek w  KTM 2500zł moze ze 300 utargujesz, a gora silnika hmm.. chcac zrobic na lux to wyjdzie tez ladnie, zawory prowadnice, sprezyny itd wiec w sama glowice rowniez bez problemu mozna 1500 albo i 2000 włozyc, ciekawe w jakim stanie lozyska i korba bo to moze byc kolejne 1500zł. jak ktos mowi o remoncie silnika exc za 2-3k to szczerze mowiac nie wiem co ma na mysli..

525 EXC

2,839

Ma na myśli wymiany eksploatacyjne. Tłok 500, korba 500, (do japońca) przebicie korby 150, usczelka glowicy i pod cylinder 120,
łożyska na wał 200, łąńcuszek 150 i ot cały remont. Ewentualnie nowy nicasil 1000zł i dwa zawory ssące ze sprężynkami 500zł.

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

2,840 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2012-09-04 13:01:45)

zawory ssace-300zl wydechowe 450, korba 500-700, sprezyny zaw.200, prowadnice 300 tłok 500-600, wymieniajac korbe rozpolowisz silnik wiec komplet uszczelek- 400zł łozyska na wał 350zl, nie wspomne o robocie, - ceny do EXC525  Wlasnie, wymiany eksploatacyjne ktore robi sie w wyczynie co 2 sezony to co innego niz remont calkowity i PORZĄDNY.  zapytajcie Hackera33 ile wyniosło go zrobienie silnika na cacy  w 2T ;) 
Reasumujac- majac szczescie wystarczy 2 tys, nie majac szczescia 6 tys moze byc malo :)

525 EXC

2,841

heh, czyli może być niezła wtopa. no nic, dzięki

https://www.bikepics.com/members/81

2,842

raczej jest na pewno :D
nieźle musi walić skoro sprzedający tego nie ukrywa bo się już nie da powiedzieć " ten model tak ma "

life's 2 short 2be slow

2,843

ale to i tak 16 tysi, a masz już zrobiony silnik na cacy

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

2,844

Racja Koso, sprzet ogolnie warty mi sie wydaje, a moze jeszcze cos by utargował

525 EXC

2,845

Taaa brać tego motonga moim zdaniem się kali też, i hebel jakiś 4 tłoczkowy jest z adapterem i rocznik 2006, brać a przez zime powoli remont sobie ktoś ogarnie

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

2,846

I to według mnie zdrowe/prawidłowe podejście. Masz sprzęta który jest na wykończeniu i zdajesz sobie sprawę ile taki remont kosztuje odejmujesz cenę od tego co chcesz za całe moto i przyszły klient robi moto pod siebie. Dlatego nie wierzę w historie gdzie ludzie piszą ile wsadzili kasy w remont na tydzień przed sprzedażą ;)))) ( i raczej nikt mnie nie przekona ) Sorry nie tej kraj, nie ten czas :/ A teraz sorry za off...

2,847

No niestety,to może z innej bajki.. pare dni temu oglądałem passata cc 2009r, 130 tys przebiegu, przez telefon wszystko cacy...oryginalny lakier , ks serwisowa itp.Na miejscu okazało się że tylne lewe drzwi i tylkni błotnik dłubane.Ogólnie samochodu takiego bym nie skreślił jeśli właściciel powiedział by co było robione i pokazał zdjęcia.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

2,848

Teraz to i trafiaja sie nowe z salonu ,,dłubane,, hehe

Gsxr600->>cbr954->>1000rr->>xtx660->>...

2,849

TomNaked napisał/a:

I to według mnie zdrowe/prawidłowe podejście. Masz sprzęta który jest na wykończeniu i zdajesz sobie sprawę ile taki remont kosztuje odejmujesz cenę od tego co chcesz za całe moto i przyszły klient robi moto pod siebie. Dlatego nie wierzę w historie gdzie ludzie piszą ile wsadzili kasy w remont na tydzień przed sprzedażą ;)))) ( i raczej nikt mnie nie przekona ) Sorry nie tej kraj, nie ten czas :/ A teraz sorry za off...

A ja zastanawiam się nad sprzedażą swojego MX, zrobiłem remont i przejechałem 3 mth, na remont poszło 3,5 tys i sie na nim połamałem, rok nie będę jeździł więc po co ma stac, uwierz można kupi moto po remoncie.

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

2,850

Jak hałasuje mocniej w określonych obrotach to pewnie korba.

http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8

Yamaha WR450F - Brudas
KTM 690 SMC-R - SM