Odp: Różne ciekawe fotki i filmiki SM
i ta satysfakcja przechodni że motocyklista lezy :)
Właśnie byli nadzwyczaj mili i pytali 100 razy czy nie dzwonić na 112 ;)
"Uciekać czy spierdalać?"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Różne ciekawe fotki i filmiki SM
Strony Poprzednia 1 … 539 540 541 542 543 … 679 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i ta satysfakcja przechodni że motocyklista lezy :)
Właśnie byli nadzwyczaj mili i pytali 100 razy czy nie dzwonić na 112 ;)
"Uciekać czy spierdalać?"
hahaha uciekać czy spierdalać :D :D
poszedł k**** fest ;P
dobrze, że ich nie skosiłeś motosem. I dobrze, że ciuchy porządne ubrane miałeś.
Szczęście w nieszczęściu, teraz tylko jesze chętniej będę wszystko zakładał ;)
Niestety kolano nie przetrwało starcia z krawężnikiem.
Ups, z kolanem aż tak poważnie? Wizyta u ortopedy konieczna?
Ten filmik co wrzuciłeś dobry, ale jednak UFO na drodze i Łapu Capu lepszy :D hahaha
1) fart, że moto nie poszło w ludzi
2) na prostej chyba już bardzie spie... nie można... Chciałeś oczyścić opony? Czy po co tak skręcałeś?
ja ogólnie podziwiam
- odwijanie na zimnym moto
- odwijanie na zimnych oponach
- odwijanie między pieszymi z dziećmi
- jazdę po ulicy na starych slickach które przy tej temp. potrafią pęknąć bo są twarde jak kamień co chyba czuć pod placami
Można to dać za przykład jak może skończyć się pierwsza jazda na mocnym sprzęcie nawet takiej (dla niektórych małej) 450 po ulicy.
Gdyby to była bardziej ruchliwa ulica dwupasmowa to mogłaby po tobie na deser przejechać jakaś ciężarówka i trup na miejscu.
Ulica to nie tor.
1) fart, że moto nie poszło w ludzi
2) na prostej chyba już bardzie spie... nie można... Chciałeś oczyścić opony? Czy po co tak skręcałeś?
Ad. 1) Racja, mega fart.
Ad. 2) Przyjrzyj się dokładnie. Jadę przy krawędzi, na horyzoncie żółta fura, więc skręcam w celu ominięcia, jednocześnie dodałem gazu więc resztę zrobił za mnie moto ;) (na oryginalnym pliku widać to dokładnie)
Na filmie ch*j widać, wiem jak było na żywo. Szaleć nie szalałem, bo a) silnik zimny, b) byłem na swoim rewirze, więc nie uprzykrzam ludziom tu życia. Maneta była odkręcona na 1/3, jak widać wystarczyło i tyle.
W tamtym miejscu niedawno robił ktoś coś z kostką i było trochę piasku, którego oczywiście nie widać i o którym dowiedziałem się dopiero po fakcie.
Zrządzenie losu i tyle, pewnie tak miało być...
ja ogólnie podziwiam
- odwijanie na zimnym moto
- odwijanie na zimnych oponach
- odwijanie między pieszymi z dziećmi
- jazdę po ulicy na starych slickach które przy tej temp. potrafią pęknąć bo są twarde jak kamień co chyba czuć pod placamiMożna to dać za przykład jak może skończyć się pierwsza jazda na mocnym sprzęcie nawet takiej (dla niektórych małej) 450 po ulicy.
Gdyby to była bardziej ruchliwa ulica dwupasmowa to mogłaby po tobie na deser przejechać jakaś ciężarówka i trup na miejscu.
Ulica to nie tor.
Moto prykało sobie przez 5 min przed wyjazdem więc nie było zupełnie zimne..
Co do odwijania to już napisałem- wygląda jak wygląda była 1/3 manety..
Co do zapierdalania, to nic z tych rzeczy, oryginalny plik przed obróbką jest dużo płynniejszy i widać wyraźnie, że są to okolice 50-60 km/h
Co do opon to są to Michały power one z homo, więc nie jest to typowy slick torowy. (opony są świeże)
Jebło to jebło na ch*j drążyć, na filmie wszystko jest udramatyzowane- prędkość, terror, składanie na żywo było inaczej ;)
Edit. Tydzień temu ta sama trasa, temp 15 oC opony kleiły, zero uślizgów, dziś jak wyjeżdżałem było równe 10 oC, jak widać wystarczy, żeby chujowo kleiły.
Faktycznie było coś żółtego :)
1/3 manety to właśnie sporo przy takiej pogodzie i odkręcona w tak gwałtowny sposób
tematu nie drążę ale widać u Ciebie brak doświadczenia w jeździe przy niższych temp. i sporo szaleństwa w sposobie jazdy
spróbuj jeszcze kiedyś wyjechać przy takiej temp. i mokrej nawierzchni a zobaczysz jak precyzyjny należy mieć nadgarstek aby chociaż ruszyć z miejsca, ruszyć pod górkę, wyjść z ciasnego zakrętu
1/3 manety to właśnie sporo przy takiej pogodzie i odkręcona w tak gwałtowny sposób
tematu nie drążę ale widać u Ciebie brak doświadczenia w jeździe przy niższych temp. i sporo szaleństwa w sposobie jazdy
spróbuj jeszcze kiedyś wyjechać przy takiej temp. i mokrej nawierzchni a zobaczysz jak precyzyjny należy mieć nadgarstek aby chociaż ruszyć z miejsca, ruszyć pod górkę, wyjść z ciasnego zakrętu
Słuchaj nie chcę się kłócić, ale po deszczu sporo jeździłem bawiąc się moto, jeździłem tez na sm na gorszych oponach przy -15 i też jakoś nic się nie stało. Problem polega na tym, że jeżeli jest mokry asfalt albo jest -15 to pewne rzeczy przewidujesz i wiesz co Cię czeka.
Tutaj temperatura była niska chodź jeszcze nie na tyle, żeby zmienić świadomość + do tego wspomniany piach i wyszło jak wyszło.
Wiadomo, mój błąd, ale nie wmówisz mi, że jest to brak doświadczenia. Za mistrza się nie uważam w żadnym wypadku, ale tutaj największą rolę odegrało pozorne poczucie bezpieczeństwa i przyczepności + syf na drodze. Człowiek na błędach się uczy, teraz przypalę laka, przed każdym wyjazdem i tle. Mogę się jedynie cieszyć, że to sm a nie szlifiera i, że nikt nie ucierpiał.
Amen
nie wypedala się ten kto nie jeździ,
ten kto pyr pyr na lajciku (tylko po h.. mu supermoto)
no i ten kto ma więcej szczęścia niż rozumu
Im więcej będziemy starać się przewidywać tym rzadziej będziemy się wypedalać ale to przychodzi z wiekiem i uważam że traci się fan z jazdy.
Nie wyglebiłem przez kilkanaście lat a w ciągu ostatnich dwóch leżałem raz na zimnym dwa razy na oleju i raz na trawie kto wie co jeszcze może nas spotkać
Nie przejmuj się, najważniejsze że nie wpadł w ludzi.
Pozdrawiam i uważaj na siebie
Bardzo prosze, moje dzisiejsze eskapady i high slide 100m od domu.
Mogłem jednak odpuścić...Jednak opony chujowo kleją w takich temperaturach ;)
Enjoy.
[url]https://www.youtube.com/watch?v=FDuYc_nCYpI[/url]
W komentarzach masz napisane - rozjebana pompa beringera. Co ci się rozwaliło? bo jak już nie do użytku to może byłbym zainteresowany częściami.
Strony Poprzednia 1 … 539 540 541 542 543 … 679 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Różne ciekawe fotki i filmiki SM
Wygenerowano w 0.120 sekund, wykonano 41 zapytań