Temat: Husqvarna CR 250 - supermoto - Czy to możliwe ??????
Część wszystkim !!
Sprawa wygląda następująco:
W różnych dziwnych okolicznościach (nie koniecznie miłych) stałem się posiadaczem Huski CR 250
Jestem w trakcie jej odbudowy - mam już pomalowane wszystkie elementy na oryginalne kolory (oprócz zbiornika) - zamówiłem oryginalne okleiny, dziś oddaje do malowania kartery. Motocykl dostanie też przeszczep serca- kuty tłok wossnera, korba, nowe łożyska ( wszystko leży już na półce w garażu - a z dostępnością nie było najmniejszych problemów)
I teraz podstawowe pytanie- czy motocykl powinien pozostać full crossem czy przerobić go na SuperMoto?
Pikanterii całej sprawie dodaje fakt - że huska jest pełnoletnia- mało tego niedlugo stuknie jej 29 lat :)
- za tym, aby nie przerabiać jej na SM są jej mało wydajne hamulce - bębnowe zarówno z przodu jak i z tyłu...
Kiedyś oglądałem takie filmiki jak powstało SM - i była to właśnie końcówka 70 i początek lat 80-tych czyli lata z których pochodzi moje moto :)
Proszę o opinie- zabytek- pełen oryginał czy pierwsze SM :)
Pozdro !!
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."