256

Odp: SUPERMOTOWCY :) ŁÓDŹ - ktoś lata po Łodzi

stasiu napisał/a:

Heja - no i raczej chyba ja gdyż już się przytargałem do Łodzi;)
PS.
Dzwonię do Was chłopaki i coś się boicie odbierać?? do mnie 605 039 553
Pozdrawiam

hahaha, przepraszam, ja rzadko kiedy odbieram w ogóle! xD Do mnie trzeba smsa...

BRAAAAAAP!

257

hmmm to może przełożymy tak by było pośrodku 18?? :D
Kurcze dziś miałem przypał, wybrałem się poznać Łódź i zbłądziłem;)

KTM 690 SMC

"Chętnie bym Cię pocałował, ale masz suche i wymiętolone wargi - zawsze możesz pocałować mnie w du*pe" Stephen King

258 Ostatnio edytowany przez nildur (2013-07-30 00:35:14)

Black-Jack nigdy nie grałem w paintball, chętnie bym spróbował.

To miejsce które pokazywałem to jednak nie jest dobry pomysł, jest tam znak zakaz zatrzymywania powyżej 2 minut czy coś takiego. A policja jest różna.

Proponuje zaraz niedaleko jest parking który zazwyczaj jest pusty, oto link:
[url]https://maps.google.pl/maps?q=lotnisko+%C5%82%C3%B3d%C5%BA&hl=pl&ie=UTF8&ll=51.728694,19.394867&spn=0.00711,0.019848&sll=51.773118,19.480593&sspn=0.227311,0.635147&hq=lotnisko+%C5%82%C3%B3d%C5%BA&t=m&z=16&layer=c&cbll=51.728694,19.394867&panoid=SNN1dGZXiVBhfzaSeGWwVg&cbp=12,100.38,,0,-2.84[/url]

Patrzcie na znaki bo byłem świadkiem wręczenia mandatu jak facet chciał sobie skrócić drogę.

Spotkanie się wcześniej daje lepsze warunki oświetleniowe, dzięki czemu mógłbym pokazać całkiem fajne okolice. Byłem obczaić restauracjo-pizzerię na ul. Retkińskiej, jest otwarta do 22:00. Można zakupić pizzę, albo coś do picia. Jest miejsce do zaparkowania moto na chodniku, widać go przez szybę siedząc w środku.

PROPOZYCJA SPOTKANIA TO 19:00, 31 lipca (środa) parking koło lotniska lublinek

Prosiłbym o podawanie numerów telefonów, tworzę listę, więc jak coś będę wysłał smsy.

No i jak pasuje wam tam godzina? Zawsze można chwilę poczekać. A jak nie, to można później dojechać, bo plan mam taki aby było jak najwięcej zakrętów, najbardziej pokręcenie jak się da do tej restauracji dojechać:
[url]http://goo.gl/maps/rl4QN[/url]

Następnie pożegnanie pod Centralem, na parkingu gdzie jest spotkanie czwartkowe forum Łódzkich motocyklistów, ale oczywiście również nie prostą drogą
[url]http://goo.gl/maps/hAQv1[/url]
Na samą myśl o waszych motocyklach robi mi się dobrze.

Mój nr tel. kontaktowy 883 273 370

259

Tak z ciekawosci tylko pytam. Cale zycie masz tak poukladane i zorganizowane?

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

260

JERY lepszy taki poukładany plan niż nic, jak do tej pory latam CODZIENNIE sam lub z "nakedami", wiec taka organizacja jest jak najbardziej okej. Tak mi się wydaje...

stasiu, rzeczywiście teraz widzę że to Twój nr w nieodebranych, nie odebrałem bo jechałem ;)

PS. pracuję do 17ej tak apropo godziny spotkania :)

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

261

Ja nie mowie ze to zle. Absolutnie.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

262

Jeśli chodzi o stworzenie mapy przy pomocy google, to było jakieś 10 minut roboty.  Ja do tej pory jechałem w grupie dwa razy z forum łódzkich motocyklistów i czułem się bardzo mało komfortowo. Według mojej opinii, aby była przyjemność jazdy w grupie, choćby z 2 innymi motocyklistami dobrze jest chociaż trochę zrobić organizację. Powiedzieć dokąd jedziemy, którędy, kto prowadzi itd.

Miałem plan się spotkać chociaż z jedną osobą, ale jak przejrzałem ten temat, że ludzie podają nr telefonów aby się spotkać, to sobie pomyślałem, czemu nie spotkać się w większe grono, zobaczyć piękne maszyny z bliska i to nie jedną.

A moje życie osobiste jest różne. W pracy czasem popadam w skrajny perfekcjonizm, a niekiedy mam bałagan w swoim pokoju, czy nie posprzątany samochód.  To takie sprzeczności trochę. Chcę, aby ludzie byli zadowoleni, wiedzieli kiedy będziemy skręcać, nie robić wariackiego tempa, na spokojnie, rozluźnić się, wiedzieć co i jak.

Na postój wybrałem restauracjo-pizzerię, mam nadzieje, że nie tylko ja jestem zawsze głodny, złożymy się na pizzę ;)

263

Dokładnie, jazdę w grupie trzeba zgrać, bo tak to jest męczarnia... zwłaszcza, jak nie wiadomo gdzie jechać.
Nie wiem, czy jutro będę, przez fochy pogody czuję się jak świeżo wyjęta z pralki, non stop ból głowy. No i cóż... nie chcę być zawalidrogą, bo jeszcze dość niepewnie śmigam na Husce. :(

BRAAAAAAP!

264

azumisan93 napisał/a:

Dokładnie, jazdę w grupie trzeba zgrać, bo tak to jest męczarnia... zwłaszcza, jak nie wiadomo gdzie jechać.
Nie wiem, czy jutro będę, przez fochy pogody czuję się jak świeżo wyjęta z pralki, non stop ból głowy. No i cóż... nie chcę być zawalidrogą, bo jeszcze dość niepewnie śmigam na Husce. :(

ja jesli sie pojawie to bedzie moj 4rty wyjazd z domu na kacie w tym roku wiec tez kolan i łokci zamykac nie bede na zakretach ;)
chyba ze taki jest plan to ja moge wozic pizze ;)

265

No ja to chyba też do wożenia pizzy się zgłoszę XD Dla mnie zakręty to póki co abstrakcja... I cóż, nie linczujcie mnie, ale jeżdżę dość przepisowo... taka fobia po dwóch wypadkach i niedawno odebranym prawku. :P

BRAAAAAAP!

266 Ostatnio edytowany przez nildur (2013-07-31 09:43:45)

Właśnie po to stworzyłem trasę przejazdu, aby jeśli ktoś ma ochotę szybko jechać, może od razu jechać do restauracji włoskiej na ul. Retkińska 64. Sam miałem dwa miesiące złamany staw skokowy na moto i stopa cały czas mnie boli, ale jakoś daje radę.

Dzisiaj byłem przejechać całą trasę aby wyczaić niebezpieczne miejsca i na co należy zwrócić uwagę. Łącznie zrobiłem 10 punktów po jednym zdaniu konkretnie co i jak, przed wyruszeniem w 3 minutach opowiem.

Ja myślę prowadzić całą grupę, a mam jeden z najsłabszych sprzętów chyba z całego forum. Moc maksymalna: 17 KM/7500 obr/min
Jedynie w miarę dobrze się zbiera do 60 km/h, potem już średnio dobrze.

Jeśli chodzi o zakręty to spokojnie, spotkanie ma nie na celu gnanie na złamanie karku, ja chcę poznać wasze motocykle i przy okazji was :P i wspólnie zjeść dobrą pizzę. Ma być rekreacyjnie i mam nadzieję, że każdy będzie się dobrze czuł.

A zakręty wydaje mi się (być może wydaje tylko zapewne) biorę w miarę dobrze, chociaż wiem, że mógłbym szybciej, to jeszcze boję się o stopę. Nie wiem czy wiecie co to jest linia przesuniętego apeksu, przeciwskręt, a także ile daje wychylanie się na motocyklu, dodawanie gazu na całej długości zakrętu. To są ciekawe zagadnienia do zgłębienia, z książek autorstwa David L. Hough. Supermoto jak dla mnie, są stworzone dla zakrętów.

Serdecznie zapraszam, na ile mogłem to się postaram o sprawny przejazd na miarę każdego z uczestników. Sam mam najechane na moto 1500 km (od tego sezonu) co jest jak śmiech na sali,  Pozdro :)

Jedyną pewną osobą która przyjedzie jest michal_lc4

Bardzo się cieszę Michale, zaangażowałem się nadto, ale sam zobaczysz że trasa jest spoko i będzie można ją powtórzyć w przyszłości. Jako, że ją znam i powiem gdzie należy zwrócić szczególną ostrożność, będzie można ją przejechać szybko ;)

267

Ja też będę jak coś!

BRAAAAAAP!

268 Ostatnio edytowany przez nildur (2013-07-31 18:22:19)

Wszystko już miałem dopięte na ostatni guzik, niestety z powodu pogody "przelotnego deszczu" proponuję się spotkać jutro w tym samym miejscu o którym mówiłem, o tej samej godzinie.

No niby przelotny był, ale jezdnia jak i kałuże w przeciągu 1h nie wyschną.

Ja pogody nie zmienię i nie ufam żadnej prognozie pogody.

Do zobaczenia!

/edit
No jutro o tej godzinie jest spotkanie forum łódzkim motocyklistów.

Nie wiem jak wam, ale może lepszy byłby piątek, jak wam pasuje? Ja z kolei nie wiem czy nie wyjadę gdzieś na wodę bo zapowiada się ładny weekend i w piątek wieczorem będzie ciepło. Niech chociaż jedna osoba się zdeklaruje, który dzień woli.

269

Ja wolę jutro prawdę mówiąc :), piątek mam wstępnie zaplanowany.

BRAAAAAAP!

270 Ostatnio edytowany przez nildur (2013-08-01 01:14:55)

Ja jadę do stasia na róg jana pawła II a pabianicka, stykamy się w maqdonaldzie, pozdrawiam i zapraszam. Ustawka około 20:00, będę wcześniej.

/edycja

W skrócie mogę powiedzieć, że było fajnie! Sympatyczni ludzie jesteście! :)

Myślałem następnego w przyszłości nakeda kupować, ale namieszaliście mi teraz w głowie.

O wspólnym spotkaniu w przyszłym tygodniu poinformuję drogą smsową jak i na forum. Nie muszę to być ja, ktoś oczywiście może wyjść z inicjatywą, chętnie się dołączę.

Stasiu załatw co masz załatwić, bo dużo straciłeś, naprawdę ;)