Odp: w co się ubrać na supermoto?
ja 2x szlifowałem w zbrojce i 2x poszła do szycia. na ochraniaczach są spore ślady.
zaznaczam, że prędkości nie były duże
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » w co się ubrać na supermoto?
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja 2x szlifowałem w zbrojce i 2x poszła do szycia. na ochraniaczach są spore ślady.
zaznaczam, że prędkości nie były duże
a bez kurteczki przeciąg jest??
no jest jest. Ale jak jest ciepło w ciągu dnia to bez kurtki jeżdże i czuję się znakomicie:) Rano i wieczorem dodatkowy ciuszek jest konieczny, chociaż jakis windstoper czy cuś.
Planuję kupić nowe ubranie na moto. Aktualnie posiadam strój tekstylny, w którym jeździłem dotychczas na turystyku.
Nowe ubranie ma służyć do:
- dojazdy praca-dom, spokojne przejazdy po miescie
- treningi, ostrzejsze jazdy.
Jeśli chodzi o miasto to będę raczej jeździł w tekstyliach, na ostrzejszą jazdę myślałem albo o kombi(dwuczęściowe), albo zbroi i ochraniaczach.
Czy zbroja nie będzie lepszym pomysłem? Zawsze w tym też można wyskoczyć na miejskie przejażdżki, a w kombi będzie raczej za gorąco?
Drugie pytanie o buty, jeśli nie zamierzam brać udziału w zawodach co byście polecili? Da się znaleźć jakiś kompromis pomiędzy butami na miasto i na treningi? Bo mam wrażenie, że np. w butach formy nie da się za bardzo chodzić ;)
Macie sporo doświadczenia w SM więc napiszcie co sądzicie.
Drugie pytanie o buty, jeśli nie zamierzam brać udziału w zawodach co byście polecili? Da się znaleźć jakiś kompromis pomiędzy butami na miasto i na treningi? Bo mam wrażenie, że np. w butach formy nie da się za bardzo chodzić ;)
W każdych butach da się chodzić wystarczy je elegancko roznosić a po jakimś czasie staną się jak kapcie. Moim zdaniem na butach nie ma co oszczędzać gdyż ta strefa jest najbardziej narażona na wszelkiego rodzaju uderzenia, skręcenia.. Jeśli będziesz wybierał jakieś buty celuj w te modele z zawiasami gdyż to naprawdę poprawia wygodę.
Co do butów to myślałem o raptorach FORMY. Ale one nie mają zawiasów więc może lepiej Terrain, z kolei w tych podeszwy się nie da zmienić?(lub różni się to od wymiany w raptorach? ;) jeśli coś pomyliłem to mnie poprawcie)
Chyba że można znaleźć coś lepszego w tym zakresie cenowym?
Skoro wyraźnie rozdzielasz jazdę miejską, do pracy i po bułki (do tego piszesz że ciuchy już masz) od aktywniejszych przejażdzek, to do ostrej jazdy kup sobie kombi jednoczęściowe (albo dwuczęściowe MVD i opowiedz nam jak się sprawuje :) ) dedykowane dla supermotowców. Są naprawdę wygodne (do jazdy a nie do siedzenia w McDonaldzie) i świetnie przewietrzane.
Ja mam buty forma dominator, mają zawias i oprócz tego że są brudne i wygląda się w nich jak jakiś robocop to są wygodne oczywiście do wszystkiego trzeba się na początku przyzwyczaić, do tego że są ciężkie i sztywne ale po jakimś czasie krótkie spacerki np. żeby na stacji pójść zapłacić nie będą Ci straszne :D Bierz buty z zawiasem, wydaje mi się że już obojętnie jakiej firmy bo jak kupisz całe sztywne to wymienisz je po roku jazdy jak nie szybciej (wiem z własnego doświadczenia).
Co ty gadasz normalne bez zawiasu tez dadzą rade ja przez pierwsze dni narzekałem , a teraz juz jest ok a mam te buty mooże 2 tygodnie (model AXO BOXER crossowe)
Ja miałem jeden sezon buty o'neala elementy fajne były ale nie mogłem w nich chodzić dużo lepiej się zmienia biegi w takich z zawiasem i co najważniejsze mam dość chudą stopę i w onealach latała mi trochę stopa na boki w tych dominatorach mam już te wkładki (takie 'papcie' co maja usztywnić kostkę :D) i teraz mam idealnie dopasowane buty do stopy. Z zawiasem jest zwyczajnie wygodniej, takie moje zdanie na temat butów.
na supermoto tylko z zawiasem nawet najtańsze, zdecydowanie najwygodniej.
Ja ustawiłem dobrze dzwignie zaminy biegów i jest gitara z chodzeniem tez nie mam porblemów bo w wieku 12 miesiecy sie nauczyłem chodzić , a teraz ćwiczę i mysle , ze w chodzeniu jestem naprawde dobry nogi mi sie nie mylą nie przewracam sie (dane przed spożyciem ).
Tak już całkiem poważnie AXO Boxer polecam na parking mam 300metrów i chodzi się w nich jak w butach zimowych tak moge je porównać spokojnie w eksploatacji do zimowych czewików :D
i chodzi się w nich jak w butach zimowych tak moge je porównać spokojnie w eksploatacji do zimowych czewików :D
gdzie Ty mieszkasz? jesteś eskimosem? :lol: :lol: :lol:
No jak to gdzie mam iglo postawione 300 metrów od parkingu z moto :P
Poważnie moje buty maja moze z tydzien góra 2 tyg są bez zawiasów i chodzi mi sie w nich dobrze ,normalnie tak jak chodzi sie w butach z gruba podeszwą i wyższa cholewką np. buty zimowe, trapery, jak zwał tak zwał.
jak są za sztywne to przemocz kilka razy to zmiękną :D
Ile dałeś za te Boxery?
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » w co się ubrać na supermoto?
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 74 zapytań