1

Temat: DRZ 400 sm ,brak mocy

Witam
Mam takie pytanie do znawcow tematu ,kupiłem drz400 sm ,rok 2006
Jest to moje pierwsze moto tego typu, wiec pierwsze co zrobilem jak wsiadlem to probowalem na kolo postawic i nic. Wiec sie pytam teraz czy to normalne ,czy cos jest nie tak. Probowalem z gazu i nic ,ze sprzegla ledwo co sie przod odrywa. Moze ktos cos doradzic gdzie zaczac szukac przyczyny??Motor ma standardowe zebatki, wogole cale jest w standarzie bez zadnych modyfikacji.

2

Odp: DRZ 400 sm ,brak mocy

Ćwiczyć :) idzie jak w masełko. Zmiana zębatek nie zaszkodzi ;)

www.propitbike.pl

3

Ty myślisz ze wsiądziesz i obrazu będziesz wali gumy kilometrowe :)
co do reszty jak wyżej oprócz zmiany zębatek na początek nawet z 2 idzie z gazu , idzie ja jak sie postaram to z 3 pójdzie ale pod górke i od 60 km/h :)

Jestem kowalem własnego lotu !
SUZUKI DRZ 400 SM KOZA
####MATEUSZ ŻORY####
http://www.bikepics.com/members/malyzory

4

Panowie mi tu nie chodzi o jazdę na kole ,nie tu jest problem tylko że motor nie ma mocy. Nigdy nie jeździłem supermoto ,na co-dzień jeżdżę gxr1000 ,kupiłem sm żeby do pracy pomykać. Po prostu jakieś słabe to jest ,z tego co już wiem i czytałem to powinno z 2 z gazu iść ale nie chce. Możliwe że jest jakoś zdławione albo skręcone. Motor był sprowadzony z Anglii.

5

Je też ma DR-Z 400SM i ja nie umiem wyrwać z 2 z gazu na gumę kolega wsiadł na mój sprzęt i dał radę, więc to także kwestia umiejętności. Ja osobiście umiem wyrwać z gazu na jedynce i na pewno bez problemu można gumować ruszając z jedynki odpowiednio puszczając sprzęgło. Chyba że Ci się sprzęgło ślizga wtedy nie postawisz.

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

6

Po przesiadce z GIXERA na DRZ wydaje się, że nie jedzie. W sumie 4x mniej mocy.
Ale niezależnie czy umiesz gumować czy nie to:
-na I z gazu musi pionować. I nie da się nie mieć techniki czy nie umieć. Musi i tyle.
-na II tu trzeba znać moto aby ze sprzęgła szło. Z Gazu faktycznie brakuje mocy, ale da się
-na III stawiałem ze sprzęgła tylko na stojąco na tylnych podnóżkach.
Poza tym moto da Ci więcej FUN niż GIXER

7

O taka odpowiedz mi chodziło, a moto nie gumuje nawet z jedynki i to nie z powodu braku umiejętności  :D
Coś jest nie tak ,będzie trzeba jakiegoś manuala dorwać i pogrzebać.

8

RICO zobacz stan filtra powietrza.

9

Dobra wracając do tematu ,to może ktoś wie dlaczego może się nagrzewać kolanko wydechowe do czerwoności ,ale tak konktretnie ,aż żółte sie robi. Jak ściągnołem to ział ogniem. To jest normalne ,bo raczej wydaje mi się że nie.

10

zle wyregulowany gaznik badz zawory. Sprawdz obie rzeczy

11

rico777 napisał/a:

Dobra wracając do tematu ,to może ktoś wie dlaczego może się nagrzewać kolanko wydechowe do czerwoności ,ale tak konktretnie ,aż żółte sie robi. Jak ściągnołem to ział ogniem. To jest normalne ,bo raczej wydaje mi się że nie.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=paRKBy3jBjw[/url]

robi ci sie tak jak w linku? na ssaniu? postoju?

Tak jak Jaca napisał najprawdopodobniej gaźnik lub zawory.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12

Jest dokladnie jak na filmiku ,na postoju ,jak troche na obroty wkrece.No i nie ma mocy też. Dziekowac panowie ,w sobote rozkrece gaznik najpierw i lukne jak to wyglada ,bo gdziesz wyczytałem że dysze mogą być inne ,ustawione pod innych wydech.

13

jak sie tak nagrzewa to masz skład mieszanki źle ustawiony

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

14

masz złą mieszankę - zbyt ubogą - paliwowo powietrzną. Musisz wyregulować gaźnik. JA miałem brak mocy w swojej DRZ 400 SM jak oddałem motocykl do idiotów z TNT - nikomu nie radzę tego warsztatu w Łomiankach - partacze straszni, ciemnotę wciskają nawet znajomym, dziwie im sie że im nie wstyd. Tam jeden z tych baranów coś popierdolił jak składał gaźnik. Tomek Kędzior w pół godziny rozebrał i złożył tak jak powinno być i moto znowu szło z dwójki z gazu na gumę:)
Oddaj sprzęta do specjalisty - gaźnikowca.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

15

Ja na początek bym oblukał/ wyczyścil gaźnik, sprawdził z serwisówką czy masz odpowiednie dysze, może (jak już mówiłeś) ktoś miał wydech przelotowy i teraz to ni ch...a nie będzie działało... jak to nie pomoże to zobacz zawory, jak sie nagrzewa to może coś z nimi nie tak, jak nadal nie pomoże to nie wiem co dalej. wiem że niektóre DRZ są zdławione ale to te niemieckie, nie słyszałem o dławieniu moto w UK...

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."