1

Temat: System SLS w LC4 640

Witam wszystkich maniaków super-moto :-)
Na forum zalogowałem się dzisiaj :-)
A więc parę słów na mój temat. Latam od roku na LC4 640 supr-moto w wersji Prestige  nie jest to oczywiście pierwszy mój motocykl który dosiadałem. Po wielu latach latania rożnymi markami wsiadając na super moto znalazłem sens życia egzystowania na asfalcie hi hi. To tak krótko na mój temat :-)
Przechodząc do meritum sporawy interesuje mnie czy jeżeli usunę system SLS który posiadam w swoim Kacie czy zmieni się na lepsze oddawaniem mocy ?
Na tą chwile to co zrobiłem w swoim kacie pozwoliło mi podnieść moc do 60 KM i 70 Nm
Bardzo proszę o info jeżeli takowe posiadacie
Z góry dziękuje

2

Odp: System SLS w LC4 640

a te 60km i 70nm to jak uzyskałeś ? mierzona gdzieś ta moc była?

PS. super moto może być super ale my tu mówimy o supermoto hihi (!!??!!)

3

Tak był wielokrotnie mierzona na hamowni w serwisie KTM :-)
Moto stroił człowiek legenda Henryk Wróbel.

PS. Potrzebowałbym info na temat systemu SLS  czyli Euro 2 ( norma czystości spalin ) tak jak pisałem wcze

KTM 640 SM &  KTM EXC 450 & SUPERHORNET F -1 moje odskocznie :-)

Pozdrawiam

4

Pewnie chodzi o system dopalania spalin? Z tego co wiem nie ma żadnego wpływu ma osiągi. Pochwal się co masz grzebane w tym lc4 :) 60km na kole?

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

5

Pierwsze co zrobiłem wymieniłem gaźnik na Keihen 41 FCR a potem przyszła kolej na głowice :)
no i oczywiście odłączyłem czujniki 2 i 3 biegu, wydech akrapa.
No i po tych modyfikacjach muszę wymienić opony bo Haidenał nie daje rady na tyle :-)
Zamówiłem Continetale  SM mówią że będę zadowolony opona dedykowana do supermoto ( nowy SMC na nich wychodzi )
  Pozdrawiam

6

witac!
co daje odpiecie 2 i 3 biegu jesli niema EPC ?

7

a co zrobiłeś z głowicą?

8

[url]http://www.gw-racing-parts.de/index2.php?view=tuning&HID=21&type=LC4&von=2000&bis=2008&lan=en[/url]
tu cos tam maja ;]

9

Dzięki piękne za linka gw-racing
Odłączenie przewodów 2 i 3 bieg (Epc ) daje to ze zakładając FCR 41 trzeba przerobić kostkę która była połoczona z Epc i tez ją podpiąć pod gaźnik a więc,
robiąc próbę zaważyłem ze jest różnica oddawania mocy 2 i 3 biegu jak przewody są odłączone :-)
A głowica doloty i dopasowanie gniazd zaworowych itd.  ( przyrost  4 Nm + 2 PS. ) 
Pozdrawiam

A......................  zapomniał bym zapraszam wszystkich maniaków SM na otwarcie zawodów Pucharu Polski w supermoto które odbędzie się w Gostyniu koło Poznania. 20 05 2012 szczegóły imprezy w kalendarzu imprez super moto  ( Tor gokartowy Gostyń )