Temat: Szprychy 17" gdzie?
Gdzie dostane szprychy 17" pod obrecze excel przod 3.50 tyl 5.00 w dobrej cenie? Czy nyple od kol enduro podejda do nich, czy trzeba bedzie dawac nowe? Nie interesuje mnie jakies gwintowanie i inne cuda niewidy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Szprychy 17" gdzie?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie dostane szprychy 17" pod obrecze excel przod 3.50 tyl 5.00 w dobrej cenie? Czy nyple od kol enduro podejda do nich, czy trzeba bedzie dawac nowe? Nie interesuje mnie jakies gwintowanie i inne cuda niewidy.
Paweł Król
tel. 602 833 570 zadzwoń na pewno coś doradzi :)
Myślę ,że każdy kto korzystał z usług tego pana Ci go poleci ;)
Sam bede kola skladal bo mam potrzebne do tego narzedzia, krotko mowiac klucz dynamometryczny do szprych. Tylko te nieszczesne szprychy :/
To że masz obręcze to chyba jeszcze nic nie daje. Długość szprych zależna jest chyba jeszcze od piasty?
Od sposobu zaplatania itd?
No dobra, wiem ze sposobow zaplatania jest kilka, ale co do tego ma dlugosc szprychy? W koncowym rezultacie i tak szprychy beda "skrecone" na taka sama odleglosc
tylko musisz kupić gwintowane po całości szprychy :)
jak wygląda klucz dynamometryczny do szprych?
jak mówi hacker długość szprychy zależy od zaplotu/kąta i piasty, jak kupisz za długie a starczy gwintu to będą się wbijały w dętkę, za krótkie mogą mieć zbyt mało zwojów w nyplu i mniej zniosą
Materka klucz do szprych : [url]http://www.dirtrider.com/gear/141_0608_excel_spoke_torque_wrench/index.html[/url]
a tak to pewnie z polskich bartnik'a coś ci dopasują
Materka klucz do szprych : [url]http://www.dirtrider.com/gear/141_0608_excel_spoke_torque_wrench/index.html[/url]
kurde, pierwszy raz widzę, zaplotłem już kilka kół bez tego i było OK za to dobór odpowiednich długości szprych jest dość istotny (mogą być różne na lewą i prawą stronę koła)
Klucz fajny, sam o nim myślałem ale cena prawie 500zł troszkę mnie odstrasza.
Dalem 350zl za taki klucz wiec tragedii nie ma.
Obrecz jest excela przod 17"x 3,5" tyl 17"x5.0", piasty bede uzywal te co mam teraz w kolach enduro. Z tego co widze to szprychy w kolach w wersji enduro sa takie same, wiec chyba szprychy pod 17" tez powinny byc tej samej dlugosci czy to prawa czy lewa?
Dalem 350zl za taki klucz wiec tragedii nie ma.
Talona?
Kurde, haker jest wszedzie:D Klucz jest excela
Pomyliło mi się z tym Talonem.
Przydałby mi się taki klucz ze względu na nyple które mam w swoich kołach. Alu w kształcie wielokąta. Wiem, że ten zestaw ma taką nasadkę pod takie nyple.
No rzeczywiscie jest tam taka jedna dziwna jakby zaokraglona koncowka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Szprychy 17" gdzie?
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 70 zapytań