1

Temat: rozrząd drz400 - kilka pytań

mam pytanko czy żeby wymienić rozrząd trzeba wyjąć silnik ? bo z tego co się orientuje nie ma tam dużo miejsca ... :( i czy opłaca się to robić w ogolę samemu to wszystko czy to dużo roboty ? ? co ile powinno się wymieniać rozrząd, co 2 sezony tak ? POZDRO

Suzuki drz 400 SM K6

2

Odp: rozrząd drz400 - kilka pytań

Chyba chodzi ci tylko o lancuszek?

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

3

nie trzeba wyjmować silnika.
dasz radę samemu.
wymieniasz jak się łańcuszek wyciągnie - można to sprawdzić po napinaczu łańcuszka.

jak wymieniasz na zakuty to uzbrój się w dwa duże klucze nasadowe i 2 nasadki 27 najlepiej głębokie.
pamiętam, że jak ja wymieniałem to do castoramy po nasadki leciałem chyba z 2-3 razy.
oczywiście przyda się też klucz dynamometryczny i klucz do kosza sprzęgłowego.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

a no własnie o to pytam bo mnie martwi ten kosz sprzęgłowy ... ma ktoś taki klucz do koszyczka i jest z Warszawy albo okolic i pożyczy :) ?

Suzuki drz 400 SM K6

5

A w ogole sprawdzales czy musisz wymieniac?

6

a no właśnie nie ale pewnie jest do wymiany bo nie było nic przy nim robione od kąd pamiętam czyli już prawie 2 lata ... a jak to ocenić zdjąć boczek ?  tak ? i tam jest napinacz ?? i czy jest napiete ?

Suzuki drz 400 SM K6

7

Temat sie przewalal juz pare razy, na YT filmik z tytulem Napinacz rozrzadu Suzuki DRZ 400.mp4

8

ok thx

Suzuki drz 400 SM K6