Temat: DR-Z 400 SM Suzuki 2008 (1 rej. 2009) Wwa/Łódź
Witam,
Suzuki DR-Z 400 Supermoto - oczywiście fabryczne SM nie przeróbka z enduro. Sprzęt jest sprowadzony z UK - licznik podaje przebieg w milach! Podany w opisie przebieg przeliczony jest na kilometry.
Motocykl kupiłem we wrześniu 2010 z przebiegiem 4300mil, tak więc przez ponad rok zrobiłem nim około 2000km. Motocykl używany w 90% do poruszania się po mieście, kilka razy jeździłem nim w trudniejszym terenie, gdzie zdażyły się może 3 większe gleby - efekty to zarysowania na handbarach i crashpadach.
Sprzęt parę razy odwiedził ze mną treningi na bemowie, tam własnie te parę razy leżał :)
Czynności wykonane przy motocyklu tak mniej więcej:
- zmieniony olej oraz filtr na początku sezonu
- zmieniona linka sprzęgła
- w zimę zmienione dysze w gaźniku na JD Jetting oraz powiększony otwór w airboxie + usunięty pair valve i selenoid valve
- założony MCCT
- również w zimę nowy akumulator (poprzedni zepsułem prostownikiem..)
- w maju założone nowe klocki z przodu - carbone lorraine oraz zmieniony przewód hamulcowy na przewód w stalowym oplocie - hamulec DUŻO lepszy od seryjnego
- dokupiłem drugi filtr powietrza - TwinAir
- czujnik rozłożenia nóżki - obcięty (był problem na górkach, nóżka delikatnie się ruszała i odcinało zapłon)
DR-Zta z akcesoryjnym wydechem Arrow, dużo większym kolektorem (na oko kolektor ma większą średnicę od tego z wersji E), dyszami JDJetting, powiększonym wlotem powietrza do airboxa oraz z filtrem TwinAir zbiera się naprawdę dobrze :).
Większość (a w zasadzie wszystkie widoczne) zmian zrobione przez poprzedniego właściciela w PL, plastiki, okleina, siedzenie (twarde), handbary. Mały problem z kierunkami,ale dorzucę jakieś działające w cenie moto ;)
Olej do wymiany zaraz.
Opony - na miasto jeszcze hoho (dużo mięsa na szczycie, po bokach nie najlepiej). Z przodu pirelka supercorsa chyba, z tyłu coś sportowego o szerokości 150. Opony używki, nie kupowałem nowych. Sprzęt kupiłem na seryjnych kapciach.
Lewy dekiel uszkodzony. Poci się delikatnie (parę kropel na tydz, jak był brudny to o tym nie wiedziałem nawet) - prawdopodobnie efekt którejś gleby na bemowie.
OC do lutego 2013.
Od jesieni zrobiłem swojego KTMa na SM i po prostu rezygnuję z 'cywilnego' moto.
Sprzęt w drugiej części roku 2011 prawie cały czas stał w garażu. Jakoś w sierpniu/wrześniu wystawiłem na otomoto, odzew był niezbyt duży, więc sprzęta zazimowałem. Teraz stoi w garażu, niebawem przywiozę go do Warszawy.
Cena: 14500 PLN. O cenie możemy rozmawiać - warunek: jesteś poważnie zainteresowany/a zakupem..
Foty wrzucę zaraz jak znajdę (foty z sierpnia 2011), nowe zrobię trochę później.
Na razie nie wystawiam na otomoto.
Zainteresowanych zapraszam na PW/Mail/Tel: 601099944
Joł
Edit:
Link do ogłoszenia które wystawiałem w sierpniu:
[url]http://gielda.scigacz.pl/Suzuki,DR,Z,M2790831.html[/url]
Nie mogę znaleźć tych starych zdjęć. Zrobię nowe i wrzucę..
Pozdrawiam
Hubert