1

Temat: DRZ - problem z ładowaniem

Mam problem z ładowaniem w mojej DReZynie :/ Stawialiśmy na regulator napięcia ale okazało się po zmianie że to jednak nie jego wina.

Na wolnych obrotach bez świateł = 12,9V
Na wolnych ze światłami = 12,5V
Wkręcony bez świateł = 13,2V
Wkręcony ze światłami = 12,9V

Niedawno było zaglądane do lewej pokrywy ale wszystko wydawało się w porządku.

W pierwszej kolejności teraz posprawdzam przewody od ładowania idące do regulatora.
Macie jeszcze jakieś propozycje?

2

Odp: DRZ - problem z ładowaniem

Sprawdź wtyczki, może przyśniedziały.
Jak wtyczki i wszystkie kable są ok to może coś ze statorem albo z magnesami?

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

3

jak byś szukał
posiadam elektrykę do DRZ :)

ale jak pisał kolega wyżej

przeczyść wtyczki WD-kiem

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

4

wtyczki przeczyść raczej kontaktem do styków niż wd'kiem ....

5

Lomax, zajmij się składaniem silnika, a nie na forum świrujesz;)

6

Kup contact spray, popsikaj po wszystkich stykach, przeczyść styki na aku, i sprawdz magnesy czy nie ma jakiegoś pęknięcia nawet mikropęknięcia bo wygląda mi na jakieś mikropękniecie

SM570R była a teraz???

7

zasniedziale wtyczki -laczenia ,uzkodzone-pekniete magnesy, uszkodzony regulator-to odpada jak napisales, uszkodzony akumulator-"chlonie" a nie laduje sie .

i can do this .. here, hold my beer

8

aku też odpada bo nówka sztuka. dzięki za wskazówki ;) na dniach usiądę do tego i przebadam temat z wtyczkami, kablami i magnesami

9

Jednak będzie do wymiany koło magnesowe i uzwojenie. Jak wcześniej padło mi łożysko jednokierunkowe to pomimo wyczyszczenia musiały gdzieś się jeszcze zawieruszyć jakieś odłamki i teraz narobiły szkód.

Na kole ta blaszka jest cała podrapana i pozadzierana w niektórych miejscach i na uzwojeniu te blaszki co są dookoła są strasznie styrane. Jeżeli nie uda się tego spiłować to będę musiał zakupić.

Apropo ... może ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż w/w części w dobrej cenie ?? :)