Temat: Olej do KTM lc4
Chciałem się was spytać jaki olej kupić i jakie filtry do KTM lc4 2007
Postanowiłem ze w tym sezonie sam sobie zmienię olej z filtrami i stad moje pytani.
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Olej do KTM lc4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałem się was spytać jaki olej kupić i jakie filtry do KTM lc4 2007
Postanowiłem ze w tym sezonie sam sobie zmienię olej z filtrami i stad moje pytani.
Pozdrawiam
ja do mojego będę lał Power 1 Racing 4T 10W-50
a z filtrami to HF z allegro
a ja bym hiflo nie polecał
wolałbym trochę dopłacić i zainwestować w oe!
a olej motul
a jaki wczesniej miales lany olej?
Ja używam tego samego zestawu co Tadzik, poprzedni właściciel mojego Kata robił tak samo
Edit: Muki, dlaczego nie HF?
Ja uzywam Motorexa i filtrów HF, teraz będzie K&N bo nie mieli HF to dali K&N w cenie HF :)
btw nie wiedzie gdzie można dostać taniej Motorexa? Jest 60zł/litr z beczki, a chciałbym kupić z 5l, da się taniej?
@RR
Ja szpecjalista nie jestem, a z tego wzgledu ze moj przyjaciel ktory od kilku dobrych lat robi mi moto, od x lat naprawiajacy KTM-y (nie tylko swoje) i mam pelne zaufanie do niego tak mi doradzil...ot dlatego wlasnie napisalem ze nie hf, tylko oe!
Jesli chcesz zapytam sie czy mial jakas przygode z hf, ze odradza czy o co chodzi...
Pzdr
Valvoline dura blend 10 w 40 i te same filtry co Tadzio :)
Z olejami tak naprawde jest roznie.. Kazdy prawie poleca to na czym jezdzi.. Jeden poleci Motula, drugi castrola, a trzeci jeszcze Valvoline ;P Ja bym za to polecil Ipone Stroke 4 R ;) Patrz na normy i wybierz sobie olej ktory spelnia te najwyzsze, przynajmniej ja tak robie, tyle ze w 2T i zdecydowalem sie wlasnie na Ipone ;P
Ja zalalem ostatnio do swojego exc zupelną nowosc na polskim rynku, bo maxime 3-estrowa.
Do silnika zalalem to :
A do skrzyni dedykowany olej rowniez maximy:
Silnik chodzi elegancko, bez zadnej sieczkarni. Oleje mozecie nabyc w LastLapie. Ja za wszystko razem z filtrem zaplacilem 130zl czyli tyle samo jakbym bral motorexa, a i kolesie z lastlapu powiedzieli ze mozna nawinac troszke wiecej mth na tym oleju. Ja wiem tyle ze pozostane przy tej firmie bo maja naprawde dobre produkty.
P.S. Te oleje do skrzyni MTL sa w dwoch wersjach: R i E. R to racing typowo dla maszyn strikte sportowych/wyscigowych, a E to endurance ktory dluzej utrzymuje swoje wartosc i mysle ze do lc4 bedzie o niebo lepszy.
Do lc4 porducent zaleca lać 15w50. Byłem w serwisie i się pytałem ;]. Ja leje Motula 5100 15w50 i silniczek ładnie na nim chodzi cena jest przystępna. Polecam
producent w manualu zaleca Motorex Power Synt 4T
a gęstości 10w40, 10w50, 15w40 i 15w50
ja na sezon zaleję go 10w50 ale już następną wymianę, w trakcie sezonu raczej będę robił na 15w50
a dla ktm maniaków [url]http://www.rtmmotorsports.pl/czterosuwowy-olej-silnikowy-/35-ktm-racing-4t-20w-60.html[/url]
[url]http://www.royalpurple.com/[/url]
jest temat olejowy do ktma więc się podpinam.
Pytanie do posiadaczy roczników, które mają oddzielnie lany olej do silnika i kasty.
Silnikowy olej rzecz jasna, a do skrzyni lejecie ten sam (tak jak to było w starszych rocznikach, jeden ciul lany przez sprzęgło), czy lepiej zalać przekładniowym?
sorry za zamieszanie, ale pytanie nieaktualne. KTM rally warszawa i bielsko biała mówią jednym głosem, żeby lać silnikowy i tu i do kasty
Mi akurat chlopaki z LastLapu polecili Maxime Extra 4 do silnika (olej typowo silnikowy) a do skrzyni tego MTL-Endurance. Wczesniej lalem motorexa cross power ale moim zdaniem za drogi, i w cenie 2l motorexa mam zestaw MAximy wraz z filtrem rowniez maximowskim
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Olej do KTM lc4
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 69 zapytań