16

Odp: UWAGA!!! -->oszust<--

ta sama osoba pisała do mnie,tylko ze chce kupic motocykl synowi na urodziny a nie ma jak bo w tej chwili jest w rejsie  itd.. Z tego samego maila    wjackson26@yahoo.com        chciał zebym przez Western Union przelał sałate  za wysyłke itd.było to tydzien temu

17

Mnie to rodzima osoba z Polski wydymala na kase i to na tym forum;p co prawda 150zł to nie 3000Eur za moto, ale zawsze.

18

Jakieś szczegóły kakarotto? Albo odważnie napisz o co chodzi, albo nie pisz nic!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

19

No taki niejaki koles o nicku Zienek odpowiedział na moje ogloszenie w dziale "kupie", chcialem kupic kopniak. Widzialem, ze koleś nie napisał zadnego posta. Kazał mi przelać hajs na konto, no skoro mi podał wszelkie dane czyli prócz numeru konta swoje (lub czyjes) imie, nazwisko, adres to do glowy mi nawet nie przyszło, ze to oszust moze byc. No i po mojej wplacie na konto kontakt sie urwał.

20

Kolego masz dane tak???Zostawiłeś tą sprawę czy walczyłeś o swoje???

21

może akurat ktoś ma blisko do niego i chętnie Ci pomoże w odebraniu tego co Twoje..dawaj dane, będzie przynajmniej wiadomo kto jest taki cwany

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???

22

wysłał mi nastepujacą wiadomosc:

Kurczę nie wysyłam za pobraniem zapomniałem napisać jak możesz zrób przelew i wyślę jeszcze dziś
Nie wysyłam za pobraniem podam ci adres zrób przelew i wysyłam jutro
Maciej Szyszko
ul. Fredry 1/14
38-500 Sanok
11114020040000310270274320
czekam na odp
pozdrawiam

23

[url]http://www.google.pl/#hl=pl&output=search&sclient=psy-ab&q=11114020040000310270274320&psj=1&oq=11114020040000310270274320&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=3&gs_upl=1472l1472l0l2181l1l1l0l0l0l0l160l160l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=ff3ba8ff4ffac860&biw=1440&bih=711[/url]

Widać nie jesteś jedyny, także zanim coś przelejesz poza allegro to proponuje najpierw wpisać nr konta w google.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

24

no nie pomyslalem, bo nigdy nie zostalem oszukany w ten sposob. Nie wiem czy jest sens isc na policje bo to bylo juzpare miesiecy temu, a ja na dodatek jeszcze naiwny myslalem sobie, ze poczta polska rózne cuda wianki robi i czekalem.

25

[url]http://forum.supermoto.pl/topic17805-uwaga-na-naciagacza.html[/url]

525 EXC

26

Stać Cie na takie przyjemności?Ja już kilkukrotnie byłem oszukany w rożny sposób i zawsze walczyłem o swoje i było warto.Moim zdaniem zbieraj jutro tyłek w fure i śmigaj na komendę.Koleś już pewnie dawno ma sprawę założoną.Policja sporządzi stosowne pismo i ruszą sprawę.Już nawet nie dla pieniędzy ale dla samego siebie.Troszkę mi się nie podoba taka zrezygnowana postawa.Stawiam WIELKIE piwko na zachętę:D

27 Ostatnio edytowany przez Fajka (2012-03-03 15:10:56)

Aktualnie poszukuje moto i na Tablica.pl znalazłem KTM EXC 125 w fajnej cenie więc napisałem do faceta:

moto nadal do sprzedaży: [url]http://tablica.pl/oferta/sprzedaje-ktm-125-exc-motocross-IDGjF7.html[/url]

W odpowiedzi otrzymałem:
Witam,
Motocross jest we Francji.
Jadę, jestem osiągalny na 0022995803029.
Jeżeli jesteś zainteresowany, wyślij e-Polska.

Zrobisz depozyt 10.000 Zl przez Western Union.
Kiedy transfer jest zrobione, możesz wysłać mi otrzymanie od
zachodniej Związku bez MTCN.
To MTCN który usuwa pieniądze.
Posyłam Ci motocross.
Po dostarczeniu motocross, dasz mi MTCN tak, że mogę wypłacić
pieniądze z Western Union.
dziękuję

Uwaga: mówię po francusku i angielsku.

HUSQVARNA TE250 '08

www.ProMX.pl - odzież, części  i akcesoria off-road
GG 8809197

28

Witam, specjalnie zarejestrowałam się na tym forum, żeby opisać swój przypadek, analogiczny do opisanych tutaj.
Gość napisał do mnie, podając sie za Morgana Smitha  /morgansmith.smith918@gmail.com / ,że chce ode mnie kupić wystawionego na sprzedaż psa. Podałam mu cenę. On odpisał mi, że cena mu odpowiada, pies mu się bardzo podoba, chce zrobić prezent - niespodziankę swojej rodzinie, gdyż tak  bardzo ich kocha ,dlatego bardzo mu zależy , żeby własnie tego psa kupić. Bardzo prosi ,żeby usunąć wszelkie ogłoszenia dotyczące tego psa z internetu, żeby nikt mu tego psa nie podkupił. W kolejnym mailu napisał,że chce dokonać płatności Pay Palem, jezeli nie mam konta ,to żebym go sobie założyła, gdyż jest to najszybsza i najbezpieczniejsza forma płatności. Odmówiłam mu, żądając wpłaty na konto bankowe.
W swoim liście opisuje,że jest kupcem i ma firmę transportową. W nastepnym liście pisze ,że odbiór psa nastąpi 29.06.2012 - przyśle specjalną firme przewozową zajmująca się transportem zwierząt na cały świat.
Do kwoty ustalonej za psa on dodatkowo przeleje mi 850 euro, które prosi ,żeby szybko przelać jako opłatę przewozową, cło(?!!) itp. opłaty związane z transportem psa do Anglii. W tym celu też napisze do mnie wspomniana firma przewozowa. Tak też się stało, dostałam następnego dnia list od nich,że właśnie otrzymali zlecenie od pana Morgana Smitha na przewiezienie psa ode mnie do Anglii. I wkrótce po zaksięgowaniu opłaty za transport bądą się ze mną kontaktować ,celem dogrania szczegółów zwiazanych z odbiorem psa.
W trzecim mailu napisał / bodajże w piątek/ że w poniedziałek 28.05.2012 dokona dla mnie przelewu i prosi o natychmiastowe  przesłanie firmie przewozowej wspomnianej wczesniej kwoty 850 euro. Podane zostały mi namiary na osobę  -    Mark Parker
Address:                     EUROLINE SHIPPING CO LTD
                                  Dock Gate House, Waterloo Quay,
                                  Aberdeen, AB11
                                  United Kingdom
Prosił,aby przelew zrobić na powyższe dane i osobę przez WESTERN UNION.
Odpisałam mu,że najpierw muszę dostać przelew od niego. Oczywiście, do dnia dzisiejszego / 11 dni od niby  wysłanego przelewu przez pana Smitha/ żadne pieniądze od niego nie wpłynęły na moje konto. Na moje maile z prośbą o przysłanie skanu dokonanego nim przelewu - nie odpowiada.... Cisza jak makiem zasiał.....
Jako adres firmy przewozowej podał mi firmę, którą i owszem znalazłam w necie, ale z transportem zwierząt jak łatwo sie domyślić, nie mają nic wspólnego.
Oto ich strona:   [url]http://www.euroline-shipping.co.uk/news.html[/url]
I żadnego Marka Parkera w tej firmie nie ma....
Weszłam na w/w stronę, poszperałam trochę i znalazłam ,że jest za to -Mike Packer - Managing Director,
niby żadna różnica, tylko jedna literka w nazwisku przekręcona i zblizone imię. Szwindel oczywisty.
To mi wystarczyło. Bardzo się cieszę ,że nie dałam się nabić w butelkę przez tego oszusta , ufff.....
Piszę to ku przestrodze innym.
Pozdrawiam - Anja

29

Anja jak już sie zarejestrowałaś na forum to kupuj supermoto i latamy :D

motoslide.com

30 Ostatnio edytowany przez MudAndTracker (2012-06-07 09:59:03)

Pies? - Piesek! Jaka rasa?

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]