Odp: moto nie pali POMOCY!!!
Ogólnie -om.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » moto nie pali POMOCY!!!
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogólnie -om.
Raczej nie bo odkręciłem świece pokopałem go trochę, podczas kopania przyłożyłem palec i gdy już nic nie wylatywało przykręciłem świece i dalej kopałem i nie zapalił, już nie mam pojęcia co to może byc.
ak przepiszesz pierwszy post bez błędów, to coś poradzimy.
hahahahahahahah
przestawiony zapłon na magneto ?
Przestawiony zapłon?? Tu chyba się nie ustawia ręcznie zapłonu.??
A może byś wymienił tą świecę na nową, a nie jakiś syf przykręcał !!! skoro się zalewa to zacznij szukać przyczyny w gaźniku oczywiście !
ps. skoro widzisz że Ci podświetla błędy to bądź łaskaw je poprawić proszę ;) a właściwie prosimy :)
może zapłon jest (iskra), ale nie kiedy trzeba ...
Dobra moto pali, nie wiem jakim cudem ale pali sam się naprawił wszedłem rano do garażu i odpalił od pierwszego kopnięcia, a wytłumaczy mi ktoś jak z tymi kanałami olejowymi jak sprawdzic czy nie są zapchane albo coś? A wie ktoś może jakie mają być luzy na zaworach???
Sorki za błędy ale to wina klawiatury. Odpowie mi chociaż ktoś na pytanie czemu strasznie szybko grzeje mi się silnik ??
Mało (lub jego brak) oleju w głowicy, w mniejszych silnikach to zawsze odkręciłem dekielek zaworu i oglądałem czy zawór jest mokry.
U ciebie możesz zdjęć dekielek na głowicy (tam przy wałkach rozrządu) i sprawdzić czy jest olej. A zanim w ogóle przejdziesz do rozkręcania to zobacz czy masz wystarczająco oleju w przekładni
Dzięki WyImaginowany chociaż jeden co udzieli jakiejś rady. Oleju jest ok ale jeszcze nic nie rozkręcałem a jaki mógł by byc powód tego że w głowicy brak oleju zapchane coś czy co?
A jeśli odkręcę tom(tą) śrubkę odpowietrzającą u góry na dekielku z filtra oleju i będzie leciec olej przy zapalonym silniku to znak że jest dobrze, da to coś?
Nie wmówisz mi chyba, że kiedy wciskasz alt+a to piszesz "om" zamiast "ą"? Nie poprawiamy Ciebie dlatego, że Cię nie lubimy tylko dlatego, że jest to forum ogólnodostępne. Czytają je również inni i nie wypada aby posty były z takimi bykami
A jeśli odkręcę tom(tą) śrubkę odpowietrzającą u góry na dekielku z filtra oleju i będzie leciec olej przy zapalonym silniku to znak że jest dobrze, da to coś?
Nie wmówisz mi chyba, że kiedy wciskasz alt+a to piszesz "om" zamiast "ą"? Nie poprawiamy Ciebie dlatego, że Cię nie lubimy tylko dlatego, że jest to forum ogólnodostępne. Czytają je również inni i nie wypada aby posty były z takimi bykami
A za to sorki mój błąd.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » moto nie pali POMOCY!!!
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 78 zapytań