Temat: Serwis DRZy SM
Hej,
W zwiazku z tym, ze zbliza sie czas, kiedy bede musial troche bardziej niz zwykle zadbac o swoja DRZ SM, mam kilka pytan do szanownego gremium:
-jakie klocki wybrac do seryjnego hamulca przedniego? Takie, ktore beda dobrze hamowaly i nie zezra tarczy? Moga szybko schodzic bo i tak nie robie duzych przebiegow w sezonie.
-zauwazylem, ze moje dunlopy sportmax d208 gp powoli dokonuja zywota. Zrobilem na nich kilkaset kilometrow i jestem troche zdziwiony, ze to juz ale w sumie jestem z nich zadowolony. Jakie gumy o podobnie dobrej (tak mi sie wydaje) przyczepnosci (albo lepszej) byscie polecali? Te, ktore mam, jesli dobrze pamietam, maja rozmiary 120/70 i 150/60
-jaki olej silnikowy? Aktualnie jezdze na Motulu 300V 10w40 ale troche sie pieni w tak wysokich jak obecnie temperaturach. Poza tym przy ostrym katowaniu DRZa troche mi go jednak lyka. Jest sens zmieniac na gestszy? Zostac przy full syntetyku?
-jest sens wymieniac na swiezy olej w widelcach w takim motocyklu jak moj? DRZ r 2007 z przebiegiem ok 13500km?