Cześć
Dziękuje kolego za propozycje, nie chce wywoływać też złości u wszystkich miłośników marki HUSQVARNA ale ja nie biorę jej pod uwagę
Co do marki jest ona długo znana, na zawodach obecna, zawirowana i problemy modelowe zapewne jak u każdego producenta
Ale mam strasznie nie mile doświadczenia z husqvarna POLSKA (nie chce wymieniać po nazwach ale o tym oficjalnym i gorsze - najgorsze o tym co swoimi kanałami ściąga części )
Nie chce wchodzić w ta markę stricte z powodów marketingu/sprzedaży/obsługi itp.
Pozwolę sobie opisać wady (może tez ktoś z czytających swoimi doświadczeniami się podzieli)
1. przedstawiciel na Polskę tworzy tzw. monopol części i wiedząc ze jak się do niego odzywasz i tak musisz kupić i tak. (kupujący nieraz ma poczucie ulęgłości wręcz błaga sprzedającego o części ;);) )
2. zapraszany do współpracy regionalny serwis i tak musi zamawiać części przez Polskę nie otrzymuje dostępu do zamówień bezpośrednio w fabryce
3. nie ma cennika ogólnodostępnego o wszystko trzeba pytać.
4. katalog części zamiennych trzeba sobie ściągnąć doszukiwać / dopatrywać sobie w nim nr zamówieniowych
5. długie czasy realizacji min 2-4tygodnie
6. ceny podawane w euro
7. i najważniejsze nie wiem czy ktoś się z tym spotkał przychodzi cześć co miała pasować a jakimś cudem nie pasuje bo okazuje się ze jednak to nie do końca z tego modelu trzeba odsyłać i znowu czekać
Jakoś wciągnąłem się w KTM
1. mam program w necie (modele, roczniki , czesci itp.)
2. producent tworząc taki program zniwelował do minimum przez to pomyłki zamawianych części, jest to wygodne dla użytkownika.
3. mam cennik
4. paru dystrybutorów większa szansa dogadania się
5. dużo części na magazynie, szybka przesyłka
6. a przez popularność marki to i na allegro czasami można cos kupić
Takie jest moje zdanie, zachęcam do podzielenia się z waszymi Opinami. Pamiętajcie ze chodzi tylko o wymianę poglądów, doświadczeń, napotkanych sytuacji.
KTM 530 EXC-R