Odp: Jakie rękawice na DRZ 400 SM polecacie?
Jery pewnie masz racje ,ale ja tego jakoś nie odczułem ,może dlatego że , jedyne strefy mojego "głębokiego czucia" są całkiem w innym miejscu. :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie rękawice na DRZ 400 SM polecacie?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jery pewnie masz racje ,ale ja tego jakoś nie odczułem ,może dlatego że , jedyne strefy mojego "głębokiego czucia" są całkiem w innym miejscu. :)
zgadzam się ;) "głębokie czucie" hmm, Jery chyba trochę popłynąłeś....
ale przecież ten ochraniacz to jest umieszczony tam gdzie jest kostka w dłoni więc bardzo nisko więc jak może oddziaływać na czucie kierownicy ?
HEMP napisał/a:Jery pewnie masz racje ,ale ja tego jakoś nie odczułem ,może dlatego że , jedyne strefy mojego "głębokiego czucia" są całkiem w innym miejscu. :)
zgadzam się ;) "głębokie czucie" hmm, Jery chyba trochę popłynąłeś....
No wlasnie nie. Tak poprostu jest.
w życiu nie w nauce tak! haha MythBusters
ale przecież ten ochraniacz to jest umieszczony tam gdzie jest kostka w dłoni więc bardzo nisko więc jak może oddziaływać na czucie kierownicy ?
Wroc jedna strone w tyl i spojrz na zaznaczony fragment dloni na rysunku. Gdzie Ty masz tam kostke jakakolwiek? Jedyna wystajaca kosc masz w nadgarstku (najnizsza linia zaznaczonego pola na zdjeciu) a nastepna jest kostka malego palca. Reszta czesc "kantu" dloni od jej wewnetrznej strony jest miekka. Pomacaj sobie lape to sie dowiesz.
Czy ja piszę na temat zaznaczonego fragmentu dłoni czy umieszczonego ochraniacza na tej rękawicy , który przede wszystkim chroni (kostkę ,kość)?
W żadnym wypadku ta część rękawicy (nadgarsta) nie maca kierownicy :)
Tylko ze kosc o ktorej mowisz znajduje sie na szwie tej rekawicy. Tam gdzie koczy sie strech a zaczyna skora. Ochraniacz wieksza czescia znajduje sie na czesci dloni zaznaczonej na rysunku. Oczywiscie tak to wyglada na rysunku ktory jest 2 wymiarowy. Moze po zalozeniu jej na reke, faktycznie ta miekka czesc dloni (a tam wlasnie znajduja sie receptory o ktorych mowie) nie jest zaslonieta i to jest wazne.
rękawiczki mam na"starym" mieszkaniu razem z moto wiec nie zrobię fot ...teraz ,ale jak się wybiorę do moto ,zamontuje rękawiczkę na dłoń i chwycę kiere ,pstrykne fote ... się wyjaśni :)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie rękawice na DRZ 400 SM polecacie?
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 72 zapytań