1

Temat: KTM 520 EXC - supermoto 2001r Zarejestrowane w PL

Cześć koledzy jak w temacie, może kogoś zainteresuje

[url]http://allegro.pl/ktm-520-exc-supermoto-ktm-525-450-i1993370924.html[/url]

Pozdrawiam

KTM 530 EXC-R

2 Ostatnio edytowany przez pedrosa73 (2011-12-12 15:05:08)

Odp: KTM 520 EXC - supermoto 2001r Zarejestrowane w PL

Witaj kolego zawsze zastanawialem sie czym kieruja sie ludzie
Na
Allegro wystawiajac cos z cena minimalna
I od zlotowki. Przeciez ro chore jest. Mozna sobie licyyowac od zlotowki i gowno z tego jak i tak cena minimalna kest pood koniec ceny koncowej.

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

3

Może liczy na to, że ktoś w ciemno zalicytuje więcej niż sam chce za niego dostać :D

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

4

sprzedający bada rynek i przekona się ile ktoś aktualnie zechce zapłacić, może ma obawy że mniej niż on chciałby wziąć więc daje minimalną, całkiem zdrowe podejście a przy tym wspiera budżet allegro

5

Odpowiem  na pytanie kompletnie nie związane z motorem ale widzę większe zainteresowanie ono wzbudziło dla co poniektórych

Zgodnie z prawem allergo i K-S kwota osiągnięta na aukcji poprzez licytacje obliguje sprzedającego do sprzedaży wystawionego przedmiotu (nawet jak cena osiągnie - 1000zl ) cena minimalna zaznaczona jest po to by nie doszło z prawnego punku widzenia do sprzedaży po cenie abstrakcyjnej o której wspomniałem w nawiasach.

Na pytanie dlaczego wiec licytacja od 1zl – z mojego punktu widzenia nie ma różnicy jak wystawie z kup teraz czy od 1zl jak i tak kupujący przyjedzie poogląda i na miejscu dogaduje się cenę (w cenniku allego czy zaznaczę "kup teraz" czy dam od 1zl z kwotą min. tak porywa podobną kwotę)

Myślę ze zaspokoiłem ciekawość – jeśli nie proszę śmiało pytać
Pozdrawiam

KTM 530 EXC-R

6 Ostatnio edytowany przez pedrosa73 (2011-12-12 16:42:26)

Kab-7 napisał/a:

Odpowiem  na pytanie kompletnie nie związane z motorem ale widzę większe zainteresowanie ono wzbudziło dla co poniektórych

Zgodnie z prawem allergo i K-S kwota osiągnięta na aukcji poprzez licytacje obliguje sprzedającego do sprzedaży wystawionego przedmiotu (nawet jak cena osiągnie - 1000zl ) cena minimalna zaznaczona jest po to by nie doszło z prawnego punku widzenia do sprzedaży po cenie abstrakcyjnej o której wspomniałem w nawiasach.

Na pytanie dlaczego wiec licytacja od 1zl – z mojego punktu widzenia nie ma różnicy jak wystawie z kup teraz czy od 1zl jak i tak kupujący przyjedzie poogląda i na miejscu dogaduje się cenę (w cenniku allego czy zaznaczę "kup teraz" czy dam od 1zl z kwotą min. tak porywa podobną kwotę)

Myślę ze zaspokoiłem ciekawość – jeśli nie proszę śmiało pytać
Pozdrawiam

bez urazy kolego tylko po jakiego ciula wystawiac id 1 zl skoro mozesz zaczac licytacje od jwoty minimalnej i wtedy dowiesz sie ze jesli ktos zalicytuje to teoje moto jest juz dla kogos warte dana kwote a jezeli nie to albo obnizasz albo nie wystawiasz ponownie. Aukcje sa po to zeby starac sie sprzedac dana rzecz a nie wk......ac oko to tyle oczywiscie zycze ci jak najwyzszej ceny sprzedazy . Pozdrawiam

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

7

pedrosa73 napisał/a:

bez urazy kolego tylko po jakiego ciula wystawiac id 1 zl skoro mozesz zaczac licytacje od jwoty minimalnej i wtedy dowiesz sie ze jesli ktos zalicytuje to teoje moto jest juz dla kogos warte dana kwote a jezeli nie to albo obnizasz albo nie wystawiasz ponownie. Aukcje sa po to zeby starac sie sprzedac dana rzecz a nie wk......ac oko to tyle oczywiscie zycze ci jak najwyzszej ceny sprzedazy . Pozdrawiam

Jakbym miał zacząć „od jwoty minimalnej” by dowiedzieć się że gdy „ktos zalicytuje to teoje moto jest juz dla kogos warte dana kwote” to wybieram opcje KUP TERAZ bo jest wygodniejsza i łatwiejsza – po wciśnięciu kupujący przyjeżdża i zabiera motor.

Ktoś wymyślił licytacje – ktoś wymyślił opcje kup teraz,    co z tych dwóch opcji jest lepsze przyznam się że nie wiem, wybrałem pierwsza jaka uznałem w tym momencie za odpowiednią i wystawiłem aukcje.
Pewnie ile osób tyle teorii nad tym która opcja oraz jaki typ sprzedaży jest najodpowiedniejszy ale by o tym dyskutować musielibyśmy się przenieść na forum „marketingu i sprzedaży” tam na pewno więcej fachowców z ogromnym doświadczeniem mogło by się wypowiedzieć i doradzić odpowiednia drogę sprzedaży i wystawiania przedmiotów …….

Mi tu zalatuje teraz dyskusją na temat co było pierwsze kura czy jajko ;);) to też tak bez urazy
Pozdrawiam

KTM 530 EXC-R

8

Mnie osobiscie tez wkurwiaja aukcje z cena minimalna. Pol biedy jesli ktos w opisie napisze, ile chce dostac. Cena minimalna nie ma zadnych praktycznych zalet dla kupujacego. Kupujacy ma okreslony budzet, a musi dzwonic, tracic czas i pieniadze, zeby sie dowiedziec na jakim pozomie ustawiona jest cena minimalna, po to tylko, ze sie zorientowac, ze cena nie jest interesujaca. Wkurwia sie i kupujacy i sprzedajacy, tracac czas na bezsensowna rozmowe.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

9

jest taka opcja na allegro żeby wyświetlić tylko oferty kup teraz....
nie ma co się denerwować tylko trzeba myślenie włączyć.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

10

JERY napisał/a:

Mnie osobiscie tez wkurwiaja aukcje z cena minimalna. Pol biedy jesli ktos w opisie napisze, ile chce dostac. Cena minimalna nie ma zadnych praktycznych zalet dla kupujacego. Kupujacy ma okreslony budzet, a musi dzwonic, tracic czas i pieniadze, zeby sie dowiedziec na jakim pozomie ustawiona jest cena minimalna, po to tylko, ze sie zorientowac, ze cena nie jest interesujaca. Wkurwia sie i kupujacy i sprzedajacy, tracac czas na bezsensowna rozmowe.

zaleta jest jedna :P jak ktoś zadzwoni to wiesz, ze motocykl ma jakieś zainteresowanie. A nie tak jak czasami cos wystawiasz za swoją cenę kup teraz i nikt nawet przez miesiąc nie dzwoni. Nie wiadomo czy to cena za wysoka czy popytu na dany model nie ma.

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

11

dodatkowo jak niska cena, od złotówki, to więcej wejść i większa szansa na znalezienie potencjalnego kupca.
btw. To chyba wątek o sprzedaży moto, a nie o wyższości "kup teraz" od aukcji ;)

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

12

Pociągnę OT ;D  Ci co mają budżet no limits, przeważnie ustawiają pułap ceny na z góry określonym poziomie, żeby oddzielić plewy..   i tak można rzeczywiście jeszcze pare stron zapisać.

Ja bym sprzęta chętnie obejrzał. Daleko nie mam. Ale budżet kończy się na dziewiątce. I to, już po zabiegach wspomagających xD.

od 1994r. Jawa 50 > Iż350 > Kawa Z550> CBR1000 > GSXR 750 SRAD > SV 650N > KTM 640 LC4 Prestige > KTM LC4 660smc > Honda CB400 Cafe Racer > KTM 690 DUKE

13 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2011-12-15 12:54:18)

Grzybu napisał/a:

Pociągnę OT ;D  Ci co mają budżet no limits, przeważnie ustawiają pułap ceny na z góry określonym poziomie, żeby oddzielić plewy..   i tak można rzeczywiście jeszcze pare stron zapisać.

Ja bym sprzęta chętnie obejrzał. Daleko nie mam. Ale budżet kończy się na dziewiątce. I to, już po zabiegach wspomagających xD.

Skoro budzet mały to zapraszam obejrzec swoja huske, jeszcze sporo Ci zostanie :P [url]http://allegro.pl/husqvarna-sm610s-2000r-supermoto-nie-ktm-i1983419664.html[/url]

525 EXC

14

No już się naoglądałem ją na allegro od dawna ;) Akurat nie w oko mi 610. Ale swoją drogą, mam wrażenie, że okleina robi Ci złą robotę. Cena jest ok, ale mało kto zdecydowałby się na taki design. Jak wygląda lakier pod spodem? Może warto by było trochę popracować nad nią. Chyba, że Ci nie zależy...

od 1994r. Jawa 50 > Iż350 > Kawa Z550> CBR1000 > GSXR 750 SRAD > SV 650N > KTM 640 LC4 Prestige > KTM LC4 660smc > Honda CB400 Cafe Racer > KTM 690 DUKE

15

Panowie nie kradnijcie tematu koledze od KTMa!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"