Temat: Rękawiczki i ochraniacze na kolana
Witam mam zamiar kupić jakieś fajne rękawiczki do 100 i ochraniacze na kolana w podobnej cenie. Czy ktoś ma może na sprzedaż ? Pozdro
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Rękawiczki i ochraniacze na kolana
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam zamiar kupić jakieś fajne rękawiczki do 100 i ochraniacze na kolana w podobnej cenie. Czy ktoś ma może na sprzedaż ? Pozdro
ja mam duży wybór rękawiczek FOX oraz TLD od 65 zł
i do tego ochraniacze na kolana TLD Standard lub FOX Titan - bez zawiasu - zwykłe nakolanniki
[url]http://allegro.pl/sklep/201037_tr4-moto?category=560418&order=t&id=201037[/url]
[url]http://allegro.pl/sklep/201037_tr4-moto?order=t&id=201037&category=560415[/url]
jakby coś Ci podpasuje pisz na mail tr4@poczta.fm to coś wykombinujemy, aby było dobrze :)
tadzik mam do ciebie pytanie:
jak dobrać ubranie MX.
normalne "cywilne" ubrania jakie noszę to spodnie 32/32, koszulka/bluza rozmiar M. kombinezon to 50/52 (50 vanucci trochę ciasnawy ale się mieszczę, 52 RST z kolei trochę na mnie wisi ). mam teraz dylemat jak dobrać bluzę MX żeby weszła na zbroję?? i do tego spodnie?? zazwyczaj producenci podają rozmiary M, L, XL.... jak kupie np M czyli taki mój podstawowy rozmiar to czy wejdzie na zbroję????
Nakolanniki chce z zawiasem a rękawiczki mi niestety nie podpasowały
Bondek z tego co widzę po rozmiarach jakie nosisz, to tak ze wzrostem będzie ok 180 i wagą 75-82 ??
Więc wydaje mi się że jesteś w tej samej crossowej lidze co ja ( spodnie 34/bluza L )
Powiem Tobie na moim przykładzie
Noszę spodnie 34/32 cywilne - na biodrach a nie w pasie ;)
Spodni crossowych 32 nie dopinam. Dlatego wybrałem rozmiar 34, bo raz jest plastikowy pasek do zapinania a dwa zawsze coś się w te spodnie zapakuje, żółwią, koszulkę.
Do tego nie nosisz przecież nic w kieszeniach, więc spodnie raczej same nie powinny spadać ;)
Do tego mam koszulkę L na zbroję. Nie jest bardzo obcisła ale też nie jest jakoś mocno luźna, powiedziałbym, że w sam raz. Wzrostu mam 182 a wagi 77, bo ostatnio coś mi się schudło :/
Mój ziomek ma wzrostu 172 i na zbroje nosi bluzę w rozmiarze M, bo woli aby bluza była lepiej dopasowana i nigdzie tam nie latała.
Teoretycznie rozmiar jest zbliżony do tych codziennych, jednak trzeba pamiętać przy bluzie, że wchodzi to na zbroję, (więc lepiej większe niż normalne) a przy spodniach, też lepiej wziąć niewiele większy dostępny rozmiar, bo przecież nie powinny być one obcisłe jak rurki.
Jeżeli potrzebujesz konkretnych wymiarów w pasie np. to daj znać.
Nakolanniki chce z zawiasem a rękawiczki mi niestety nie podpasowały
no to szkoda...
Ma może ktoś nakolanniki madhead'a ? Ew. Jakieś dobre do polecenia?
madhead chyba nie cieszy sie popularnoscia w polsce, kolega lata w kasku madheada i nie widze zeby cos sie z nim dzialo, a lata sporo po korzeniach i juz dluzszy czas. Ja nosze normalnie spodnie 32 to musze miec pasek zeby miec pewnosc, na moto mam rowniez 32 i tez zapinam bez problemu
Ja nosze normalnie spodnie 32 to musze miec pasek zeby miec pewnosc, na moto mam rowniez 32 i tez zapinam bez problemu
czyli potwierdzenie tego że spodnie na crossa mogą być trochę większe niż normalne
[url]http://moto.allegro.pl/forma-raptor-nowe-buty-cross-enduro-supermoto-i1956654805.html[/url]
co powiecie o tych butach ?
mój znajomy miał buty forma ale model terrain i mówił, że to totalny bubel ... więc ja raczej bym powiedział, że "nie polecam"
Mam te buty od kwietnia/maja.
Nie mam porównania do innych bo są to moje pierwsze butki. Ktoś tu na forum mi je polecił :)
ogólnie nie żałuję . Jak się rozeszły to całkiem wygodne (jak dla mnie) raz jechałem w taki konkretny deszcz 25 km nie przemokły z kolei jak polatałem trochę po błocie , kałużach zatopiłem je trochę powyżej kostki i nogę miałem całą mokrą :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Rękawiczki i ochraniacze na kolana
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 70 zapytań