Temat: Jakie Enduro/Sm
Witam, na początku chciałbym powiedzieć wszystkich witam bo jest tutaj nowy ;) Otóż mam taki dylemat gdyż nie wiem co wybrać, aktualnie mam Mz 125sm 2003r (żadne chiny, tylko dobra niemiecka marka) ma ona najmocniejszy silnik w kategorii 125 4t (19km), jeździłem nią ten cały sezon ale powoli zaczyna mi braknąć na niej mocy, głównie jeździłem po ulicach i lasach i nie kiedy żwirownia obok domu. Ale teraz szukam jakiegoś fajnego enduro/sm, myślałem o KTM exc 125 lecz silnik 2t, duże spalanie i chyba zbytnio się nie nadaje do jazdy po drogach, natomiast moją uwagę przykuł KTM exc 250 4t moc podobna do 125 2t, trochę mniej narowista:) i chyba do jazdy po drogach publicznych też się nada ( nie mówię tu o wyjazdach 100km, tylko 15km w jedno stronę), ale mam jedną obawę i ona mnie najbardziej nurtuje gdyż mam 181cm wzrostu i tylko 65kg wagi :/ i chodzi mi o to czy byłbym w stanie w ogóle takie moto opanować. W sobotę kolega dał się przejachać KTM sx 250 2t to powiem że mocy bardzo dużo, ale miałem lekkie obawy przed odkręceniem manetki i że tak powiem jechałem bardzo ostrożnie. Bardzo proszę o pomoc w wyborze, z góry dzięki ;)