16

Odp: [K]Supermoto do 10 tys. z homologacją

tedi90 napisał/a:

Popatrz może na drz w wersji e, myślę że ten motocykl spełniałby wszystkie Twoje wymagania, serwis nie jest aż tak rygorystyczny, wagowo i mocowo też wypada dobrze no i ma homologacje tylko ciężko znaleźć już przerobiony egzemplarz na supermoto i to w cenie do 10k.

Można kupić na dużych kołach i założyć małe.
Ostatnio koła SM do DRZ bardzo potaniały i można takie kupić poniżej 1500zł.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

17

Sprzedasz duże koła i już prawie będziesz miał na małe :P

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

18

hacker33 napisał/a:
tedi90 napisał/a:

Popatrz może na drz w wersji e, myślę że ten motocykl spełniałby wszystkie Twoje wymagania, serwis nie jest aż tak rygorystyczny, wagowo i mocowo też wypada dobrze no i ma homologacje tylko ciężko znaleźć już przerobiony egzemplarz na supermoto i to w cenie do 10k.

No to tym bardziej warto zainteresować się drz-tą. Patrzyłem trochę na allegro i nie ma aktualnie za dużego wyboru, ale jest kilka sztuk które zmieściły by się w Twoim budżecie niestety nie oglądałem ich na żywo więc nie wiem jak wygląda ich stan techniczny.

19

DRZ 400 E szukaj również na forum EA.
Tam często DRZ E sprzedawana jest na forum a nie na alleglo. Ponieważ każdy wie że E w tej chwili to rarytas i wolą sprzedać komuś ze "swoich" niż na allegro.
Druga sprawa do wiosny masz czas więc nie śpiesz się i nie martw, że nic obecnie nie ma.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

20

zapytaj się czy jeszcze aktualne, z 4000zł w kieszeni masz duże pole popisu w przeróbce na sm.
[url]http://allegro.pl/suzuki-drz-400-e-tanio-i1849839286.html[/url]

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

21 Ostatnio edytowany przez qba_grygiel (2011-11-18 18:16:42)

hacker33 napisał/a:
tedi90 napisał/a:

Jeszcze trzeba wliczyć do tego koszt większej tarczy i adaptera. A czy DRZ nie jest trochę za słaba jak na zawody ? Co ile trzeba wymieniać olej i sprawdzać zawory ? Wiem że jeszcze mam trochę czasu, ale nie chciałbym zostać bez moto na przyszły sezon a jak kupię to chciałbym sobie trochę potrenować przed zawodami. Jaki jest adres tego forum EA ?

KTM 450 SMR

22 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-11-18 18:27:09)

Masz za dużo wymagań od docelowego motocykla i chyba nie uda Ci sie wszystkich cech połączyć .
Mówiąc o zawodach masz na myśli runde, dwie czy myślisz raczej o całym sezonie?
Musisz sie liczyc z innymi kosztami. Dojazdy, opony , co runde w takiej 450 według mnie olej i tak jest do zmiany . Jeśli rund mamy ~6 , kilometrów tygodniowo będziesz robił 350-400 to zmiany oleju są nie uniknione .
Nie żebym chciał Cie zniechęcić , ale nie wiem czy wszystko sobie przemyślałeś . Mocny motocykl klasy 450 do latania na codzień, plus na zawody, do 10 tyś. zł no nie wiem , czy jest to realne.
Kup może lepiej motocykl klasy 600 , albą tą doradzaną drzE i sezon 2012 przelataj jeszcze bardziej amatorsko niż zawodowo , owszem wystartuj w zawodach , ale nie napalaj sie na cały cykl , poznaj czym sie takie zawody je i za rok nastaw sie psychicznie i finansowo na zawody tak już pełną parą .

To było moje zdanie, mówiłem ja .

Pozdrawiam

motoslide.com

23

Przy twoich km to olej w DRZ raz w miesiącu - z filtrem daje to jakieś 100zł/miesiąc
Zawory - sprawdzać możesz przy każdej wymianie oleju (nic to nie kosztuje PLN) ale raczej regulować będziesz w porywach raz w roku.

Co do tarczy itp.
Mając 4tys. kupisz koła, tarczę i zawieszenie od SM i jeszcze ci zostanie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

24

albo [url]http://forum.supermoto.pl/post77418.html#p77418[/url]

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

25 Ostatnio edytowany przez qba_grygiel (2011-11-18 19:07:20)

Na przyszły sezon nie chcę się napinać, nie będę startował we wszystkich rundach, wystartuję 1-2 razy amatorsko bo na więcej kasy mi nie starczy. Taki przynajmniej jest mój plan :).

KTM 450 SMR

26

qba_grygiel napisał/a:

Witam,
Kupię supermoto do 10 tys. o pojemności 450 i więcej, najlepiej jakby to była jakaś 650tka. Musi mieć homologację, najlepiej zarejestrowane. Chciałbym wystartować w zawodach na przyszły sezon, ale też chce mieć czym na wiosnę śmigać na uczelnie.

Pozdrawiam.

witaj kolego.w tym co piszesz sa same sprzecznosci.zastanowmy sie? na uczelnie chcesz dojezdzac wiec wyczynowka odpada.na zawody chcesz jezdzic wiec wyczynowka potrzebna.piszesz ze nie chcesz kosztowac sie w wymiany itd to albo zapomnij o zawodach bo do baku sie nie nasika a i tloczysko z reszta wieczne nie jest.wiec albo zapomnij o zawodach albo o uczelni albo znajdz sponsora zeby miec wiekrzy budzet.napisalbym ci ze takie rzeczy to tylko w erze ale nie bede sie powtarzal.z tego co piszesz to chyba rozgladalbym sie za bergiem 650.ale troche malo 10000 zl.w kazdym razie powodzenia zycze

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

27

Osobiście przesiadłem się Husqvarny SM610 na DRZ E zrobioną po swojemu na SM. Jestem z tej zmiany zadowolony bo DRZ jest dużo lżejsza a przy dość krótkim przełożeniu o niebo zrywniejsza. Mam za sobą sezon na Suzi z czego pól jako SM. Na razie nie planuję zmiany bo żadne inne moto nie zapewni mi tyle funu przy takiej częstotliwości serwisów i wysokości kosztów utrzymania.

Moim zdaniem byłbyś zadowolony z tego moto.

28

Landryss, co ile zmieniasz olej?

29

Dobre pytanie :) Nie dorobiłem się jeszcze licznika (koła i hebel były pilniejsze :)). Ale staram się tak co jakieś 1500-2000km (motul 300v).

30

A jak się jeździ DRZ po torze, startował może ktoś na zawodach ?

KTM 450 SMR