1

Temat: początkujący

Witam mam 13 lat i chciałby zacząc zwoją przygodę z supermoto i teraz moje pytanie czy nie jestem za młody i jak to wygląda tzn zawody jakieś klasy wiekowe bądź też pojemności motocykla? I jeszcze jedno pytanie wiem że to nie ten dział ale jaki motor byłby dobry na początek?

2

Odp: początkujący

Przeczytaj regulamin zawodów wszystko jest tam napisane. Co do motocykla to na początek jakieś 250 4t ale na zawody zbyt słaby bo nie ma klasy junior ani 250cc

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

jeśli masz 13 lat to zapewne rozglądasz sie za 50 ccm, przynajmniej tak podejrzewam, kiedyś były jesli sie nie myle zawody w gostyniu na 50 ale z tego co wiem juz ich nie ma :) A jeśli wcześniej nie jezdziłeś na moto to 450 to bedzie zdecydowanie za duzo :)

Husqy SMR-R 450

4

na początek derbi senda 125 sm jest ok , posiadam takową na sprzedaż łatwa w obsłudze i serwisowaniu przy czym dość tania , ale poczytaj trochę wszystko czego potrzebujesz jest już na forum , co do zawodów to najpierw trochę polataj na moto i je wyczuj jak trzeba bo prosto po kupnie nowego moto na zawodach to za wiele raczej nie zdziałasz...

5

No ale jeśli on ma 13 lat to znaczy ze dopiero co wszedł w posiadanie karty motorowerowej wiec 50 cmm lub 125/50 :)
Nie wiem jaka masz tą sende :D

Husqy SMR-R 450

6

ja już na skuterze jeżdżę od roku a przed skuterem śmigałem 2 lata na quadzie

7

Ale jest drobna róznica miedzy 50 ccm w automacie a 450 w manualu :D Nie wątpie w Twoje umiejetności ale to dość duza rozbierzność :) AM6 z jakąś dobrą 70 i gaznikiem tez da sobie rade i w sumie bardziej na legalu niz 125/50 :)

Husqy SMR-R 450

8

Różnica będzie nawet między 50 w automacie a dłubniętą 50 w manualu :)
POCZĄTKUJĄCY : napisz coś więcej na temat moto którego szukasz... chcesz się nim tylko "ścigać" czy latac też po drodze ? po bułki czy jak ;] moja senda to 125
Co kolwiek byś nie wymyślił napewno jakieś 125 lub 250 i na pewno w 4T inne będą zdecydowanie za mocne i za ciężkie  dla takiego młodziaka a jeśli też na droge to tak jak chłopaki pisali 50 lub 125/50ccm choć w sumie możesz siąść też na 450 jak tak widzę w wielu filmikach od amerykańców rozbijających się na drzewach przed domem bo nie potrafią zapanować nad maszyną nie mówiąc o mocy pzdr

9

nie zapominajcie np. o crf 230 f - seryjnie w sm'ie homologowana, ok 25 kuca no i bezobsługowe 4t - na początek jak znalazł - jeśli się ktoś liczy z poruszaniem bez uprawnień - na torze też nim nie objedzie wszystkich ale na sezon do przymiarki i nauki latania w zawodach jak znalazł

10

ciekawa propo dla początkujących [url]http://otomoto.pl/moto-magnus-inny-enduro-250-M2839100.html[/url]

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

11

Niczego nie żałuje z mojej młodości z mojego dzieciństwa ale jak pomyślę że za "moich" czasów szczytem marzeń był OGAR 3 biegowy (zresztą z łezka w oku go wspominam) to mnie normalnie krew zalewa :(

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

12

przemek98 napisał/a:

Witam mam 13 lat i chciałby zacząc zwoją przygodę z supermoto i teraz moje pytanie czy nie jestem za młody i jak to wygląda tzn zawody jakieś klasy wiekowe bądź też pojemności motocykla? I jeszcze jedno pytanie wiem że to nie ten dział ale jaki motor byłby dobry na początek?

Może jesteś zainteresowany, polecam: [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1878259408#gallery[/url]

KTM 450 SMR

13 Ostatnio edytowany przez marek72 (2011-11-13 21:02:57)

to jest filmik mojego dobrego znajomego dla którego kariera zaczęła sie przed 5 laty a dzis ma 13 lat [url]http://www.youtube.com/watch?v=SVL5sVpLTdA[/url]
PunBB bbcode test

http://www.power4.pl/

power4susp@gmail.com

14

wlasnie mialem go pokazac, bo ostatnio widzialem jak lata, oczywiscie na yt

15

co to jest za sprzet husaberg 570 ? bo młody miażdży

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!