1

Temat: witam i jakie buty do SM?

witam mam na imię Rafał i  zaczynam jeździć na ktm 525 w sm-ie i powoli chce sie ubrać
mam dylemat bo chce kupić buty tylko czasem może będę jeździł scigiem więc kupowanie butów na Sm (cross) ciulówka ,widziałem jak goście z NO LIMITS w profesjonalnych na ściga śmigają,  na allegro są dostępne do alpinestarów [url]http://moto.allegro.pl/buty-motocyklowe-alpinestars-smx-plus-40-i1841096168.html#[/url] gallerywymienne karbonowe wstawki tzw; (slidery )proszę o poradę czy kupno takiego typu butów wiąże sie z jakimś niebezpieczeństwem czy wygodą w jeździe
pozdro

2

Odp: witam i jakie buty do SM?

Nie wiem jak wyglada podeszwa w takim bucie ale moze byc lipa bo jednak podnozki w enduro/cross niszcza te podeszwy z deka. Ale z tego co wiem to crossowe buty sa najbezpieczniejszymi butami ze wszystkich

3 Ostatnio edytowany przez Kowal SG (2011-09-29 23:53:07)

rafalchyc napisał/a:

proszę o poradę czy kupno takiego typu butów wiąże sie z jakimś niebezpieczeństwem czy wygodą w jeździe
p

sory ale w tego typu butach na sm wygląda się jak pedał   :)  to chyba wystarczający arg. na nie.

exc 400                 www.oklejsie.pl

4

Połamiesz sobie w nich nogi przy glebie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Tia, kiepski pomysł z butami od ściga...

Hardcore - it's more than music...

6

tomekkowalski napisał/a:
rafalchyc napisał/a:

proszę o poradę czy kupno takiego typu butów wiąże sie z jakimś niebezpieczeństwem czy wygodą w jeździe
p

sory ale w tego typu butach na sm wygląda się jak pedał   :)  to chyba wystarczający arg. na nie.

możesz to powiedzieć im: [url]http://www.youtube.com/watch?v=aeUK6aOEJKo[/url]

hacker33 napisał/a:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=TqKShV-iN5M&feature=related[/url]

z tego co kojarzę oba filmiki były w dziale FAJNE filmy SM a nie w dziale PEDALSKIE filmy SM.

na sam asfalt buty z superbike są jak najbardziej ok. lżejsze wygodniejsze i w sumie zapewniają nie mniejsze bezpieczeństwo niż buty MX, jeśli byłoby inaczej w moto GP jeździliby wszyscy w butach MX.

w terenie jest już gorzej.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

7

HAHAHAHA. Punkt dla Bondka. W pelni sie z nim zgadzam. Bez przesady. Buty sportowe to nie tenisowki. Sztywnosc butow MX potrzebna jest glownie do podpierania sie w terenie, gdzie w miekkim podlozu noga stopa mogla by sie nienaturalnie ulozyc + docisk moto przy podparciu i cos faktycznie moze strzelic.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

8

Zgadzam się z kolegą :) jeżeli jeździ ktoś po asfalcie na kole,na kolanie to dużo lepsze ,bo miększe i wygodniejsze są buty GP.  W rzeczach takich jak na crossa powiedzmy miałem przygodę na asfalcie i spodnie się rozdarły jak zwykła szmatka dlatego od przyszłego sezonu też latam po drogach w kombinezonie(bezpieczeństwo) i butach GP ,bo są dużo wygodniejsze i tak jak chce wjechać w teren to musze pojechać do domu zmienić koła i przy okazji strój i wtedy buty tylko MX ,bo jaki jest sens latania slikami po lasach??

9

Swojego czasu zastanawiałem się nad czymś jak ICON Field Armor czy AXO Slammer, choć nie jeździłem w tym wiec nie wiem jak się sprawują...

Mechaniczna pomarańcza.

10

Bondek napisał/a:
tomekkowalski napisał/a:
rafalchyc napisał/a:

p

możesz to powiedzieć im: [url]http://www.youtube.com/watch?v=aeUK6aOEJKo[/url]

hacker33 napisał/a:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=TqKShV-iN5M&feature=related[/url]

z tego co kojarzę oba filmiki były w dziale FAJNE filmy SM a nie w dziale PEDALSKIE filmy SM.

na sam asfalt buty z superbike są jak najbardziej ok. lżejsze wygodniejsze i w sumie zapewniają nie mniejsze bezpieczeństwo niż
buty MX, jeśli byłoby inaczej w moto GP jeździliby wszyscy w butach MX.

w terenie jest już gorzej.

no jażdzą fajnie, ale wyglądają jak wiecie co  ;)

11

fajnie sie takie glupoty czyta :D kostruktorzy butów gp nie przewidzieli ze bedziesz sie tym butem podpierał o asfalt w czasie jazdy  i nie przewidzieli tak solidnego usztywnienia kostki i palców ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

12

Jeżeli jeździsz jak emeryt to ok.
Ale do jazdy supermoto to się nie zgodzę.
Kumpel kupił teraz SM i już pierwszego dnia odbił sobie kostkę bo miał buty z plastika - a tylko wyłożył motocykl na zakręcie.

Ja już tyle razy przywaliłem sobie z podnóżka w but (łydka), przejechałem sobie tylnym kołem po nodze itp. że nie wyobrażam sobie abym w tamtych momentach miał taki bucik jaki ty pokazujesz.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

13

Kupilem niedawno buty onea'l element 3 i mam zajebisty problem zmieniac biegi  w tych trzewikach , w sumie to moze dwa razy w nich  smigalem  i mam je ochote wypie%&*lic na smietnik . Sa tak sztywne i grobe na podbiciu ,ze regulacja dzwigni zmiany biegow nie wiele pomaga. Nie wiem czy ten model jest az tak zle zaprojektowany czy starac sie je jakos rozbic ,zeby miec choc troche luzu w kostce . Moze technike mam zla , wczesniej jezdzilem w butach na sciga i traperach i zadnych problemow nie bylo.

sześćset dziewięćdziesiąt smc (w sercu)

14

mart napisał/a:

Kupilem niedawno buty onea'l element 3 i mam zajebisty problem zmieniac biegi  w tych trzewikach , w sumie to moze dwa razy w nich  smigalem  i mam je ochote wypie%&*lic na smietnik . Sa tak sztywne i grobe na podbiciu ,ze regulacja dzwigni zmiany biegow nie wiele pomaga. Nie wiem czy ten model jest az tak zle zaprojektowany czy starac sie je jakos rozbic ,zeby miec choc troche luzu w kostce . Moze technike mam zla , wczesniej jezdzilem w butach na sciga i traperach i zadnych problemow nie bylo.

Też je mierzyłem. Do tego co piszesz są extremalnie wysokie, prawie pod samo kolano, nie dało się nakolanników do buta wcisnąć.
Zrezygnowałem z nich.

15

Sorry ale nie wiem co widzicie w tych filmikach NO LIMITS, wedlug mnie kolesie jezdza jak cioty na tych supermotardach. Moze nie potrafie smigac jak oni ale jak widze kolesia na supermoto ktory bieze zakret na kolanie to zal mi sie go robi.

A tutaj chcialem wam pokazac jak wyglada noga po jezdzie w takich trzewikach GP na supermotardzie

Zrobiło mi się słabo, a jak wydobrzałem to usunąłem! m