1 Ostatnio edytowany przez zioleczko450 (2011-08-29 18:19:09)

Temat: Do zamknięcia :)

KTM EXC 450 2009

Witam, powiem krótko:

Mam możliwość zamienienia się:

crossowa tarcza hamulcowa (przód) z fabrycznym adapterem zacisku(patrz zdjęcie)
za dużą tarczę do kół 320 SM z adapterem talona pod ową tarczę.

Poszukuję takiego zestawu crossowego by móc się zamienić,

Głównie zależy mi na tej PRZEJSCIOWCE (zaznaczona na czerwono), a jeśli znalazłaby się i tarcza byłbym bardzo zadowolony.
Z tego co wiem to praktycznie wszędzie, w każdym KTM zacisk z tym jarzmem jest identyczny w klasie cross/hard enduro od 125ccm<

[url]http://img807.imageshack.us/img807/2921/supoermot.jpg[/url]

Więc jeśli ktoś ma ten fabryczny adapter do sprzedania bardzo proszę o kontakt,
kom 693265569

gg 2329179
mail krzysiolejszyn@wp.pl
Lub o odpowiedź tu na forum.

2 Ostatnio edytowany przez hubert (2011-08-24 22:32:25)

Odp: Do zamknięcia :)

Ponieważ sam przed chwilą kombinowałem z zaciskiem w swoim KTMie napiszę. :)

Sprawdź dokładnie rozstaw mocowania samego zacisku, ponieważ zmienił sie on w modelach CHYBA 2008/2009. W nowszych jest mnejszy.
Chodzi o odległość zaznaczoną na czerwono:
http://img21.imageshack.us/img21/8421/ktmzacisk.png

Możesz sprawdzić co jest napisane z tyłu adaptera Talona, jeśli jest to TB02 to jest to prawdopodobnie adapter pod stary zacisk i do Twojego 2009 nie podejdzie.

---

Pozdrawiam
Hubert

3

hubert napisał/a:

Ponieważ sam przed chwilą kombinowałem z zaciskiem w swoim KTMie napiszę. :)

Sprawdź dokładnie rozstaw mocowania samego zacisku, ponieważ zmienił sie on w modelach CHYBA 2008/2009. W nowszych jest mnejszy.
Chodzi o odległość zaznaczoną na czerwono:
http://img21.imageshack.us/img21/8421/ktmzacisk.png

Możesz sprawdzić co jest napisane z tyłu adaptera Talona, jeśli jest to TB02 to jest to prawdopodobnie adapter pod stary zacisk i do Twojego 2009 nie podejdzie.

Ok, jutro podjadę do kolegi, sprawdzę wymiary dużego i małego adapteru i napiszę z samego rana

4

Hubert, to jest właśnie taki adapter jak napisałeś talon TB02. Dzisiaj byłem przymierzyć i wszystko pasuje zarówno pod goleń jak i pod zacisk, także temat jest bardzo uniwersalny, starsze adaptery z tego co zauważyłem różnią się nieco odlewem, ale wymiary śrubek i odlegości sa identyko, wymiar który zaznaczyłeś (czyli tych bolcow co przychodzą na nie gumeczki) = ok. 82mm

Odległości śrub w goleniu ok 96mm

Więc miałbyś coś?

5

Cześć.
Ja niestety Ci nie pomogę, sam zmieniam hamulec na 320mm, ale zestaw do enduro sobie zostawiam, poza tym - ja mam nowszy model i inny zacisk (mniejszy rozstaw bolców).

Adapter Talon TB02 mam właśnie na sprzedaż, ponieważ nie pasuje on do mojego zacisku..

Może być Ci ciężko znaleźć to mocowanie, częściej ludzie szukają pod 320mm, a seryjne zostawiają sobie do kół enduro (tak jak ja).

---

Pozdrawiam
Hubert

6

jestem na dobrej drodze, prawdopodobnie uda mi się kupić za 50 zł od GS 350 na aledrogo koleś sprzedaje na części, rozstaw zmierzył więc powinno pasować. Zobaczymy jak już kupię i do mnie dojdzie :)

7

Sprawdź jeszcze rozstaw śrub mocujących, bo jeśli dawca jest z lat '90tych to jest spora szansa, że będzie inny.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

8

mam taki z ktm 525 exc sprzedam za 100 z przesylka.

9

Dzięki za pomoc, temat zamknięty, adapter kupiony oryginał za 50zł wyrwałem :)