1

Temat: Husqvarna 125 sms 2010 wyciek z silnika PROSZĘ O POMOC

Witam wszystkich
kupilem miesiac temu praktycznie nową huske i mam wyciek z uczcelki, pomiedzy deklem ktory łączy sie z silnikiem po stronie sprzęgła... poczatkowo na postoju zauwazałem kropke dwie po 2 tygodniach olej cieknie z gory i z dolu... Zamówilem uczczelke ale troche sie obawiam ze jedna bedzie malo bo pod deklem znajduje sie jeszcze kopniak, pompa wody i oddzielny dekiel do sprzęgła.  czy ktos moze ma wiedzę o tym silniku i moze mi powiedzieć na ten temat...

2

Odp: Husqvarna 125 sms 2010 wyciek z silnika PROSZĘ O POMOC

Moze to zimering  od kopki. dokręć mocno wszysztkie śrubki i zobacz. Jak cos to zdejmij kape no i sprawdz czy coś złego tam sie nie dzieje. Włozysz nową uszczelke i zobaczysz jak to wygląda. Jak sie przywitasz to bardsziej sie rozpisze :)

Husqy SMR-R 450

3

Witam zimering od kopniaka jest ok mam wyciek pomiedzy karterem a deklem od strony sprzęgla i boje sie troche tego wczesniej rozebrac bez jakiej kolwiek teori w tym deklu znajduje sie sprzęgło kopniak i popma wody....

4

czy ma ktos mozliwosc wyslać jaki kolwiek schemat tego silnika..

5

nie bój się... ;D jak ściągniesz ten dekiel to krasnal Ci z pod niego nie wyskoczy ;D, jak ci Cieknie pomiędzy karterem a deklem to już wiesz jaką uszczelkę masz kupić ;p

Świeca jest w głowicy po to, żeby tłok po ciemku w zawory nie zajebał :P xD

6

jutro robie zabieg... i opiszę wam co sie stalo hehe:)

7

Mogę sie mylić ale mam wrazenie ze dalej sie nie przywitałes :)

Husqy SMR-R 450

8

Sory Mam na imię Mateusz 24lat. mieszkam w UK. London jestem z zawodu blacharz lakiernik spawacz elektro mechanik:)
Bez motocykla nie potrafie zyć juz od malego... Bylo tego troche;P w tej chwili posiadam Husqvarne 125 sms 2010r przez utrate w polsce prawa jazdy ktore trzeba robić od nowa przez punkciki... niebede ie rozpisywal bo wam zyciorys zaraz napisze hehe

Dostalem sie do uszczelki dzisial bylo to prostrze niz mi sie wydawalo w pierwszej kolejnosci zdejmujemy wydech dla leprzego dostępu spuszczamy olej i plyn chlodniczy odkrecamy kopniaka i dekielek od otwierania zaworu po czym jedna srobke łączącą slimala no  i zabieramy sie za wszystkie śruby w okolo dekla włącznie z dwoma ktore znajduja się w pompie to by bylo na tyle by odkleić dekiel od karteru delikatnie nie nerwowo operacja sie powiodla....Pozdraiwm:)