1

Temat: husqvarna przerywa :(

Tak jak w temacie. Mam huske SM 125. Kupiłem ją zatartą. Mam juz nowy cylinder tłok wszystko załozone. Pali od pierwszego ale nie chodzi powyzej 6-7 tys obrotow. W pływaku była benzyna wiec go przedziurawiłem i wylałem benzyne. Było jej bardzo mało mniej wiecej 0,2 ml bo ściągnołem strzykawka. Zakleiłem, Odpalam a ona dalej przerywa.  No i co najwazniejsze w tym ze jest po remoncie, nie wiem jak wcześniej chodziła. Wiecie co to może byc?? Dziekuje i Pozdrawiam :)

Husqy SMR-R 450

2 Ostatnio edytowany przez Reaker (2011-08-18 16:45:46)

Odp: husqvarna przerywa :(

gaźnik pewnie już czyściłeś  zakładam  :rolleyes: , regulować pewnie też próbowałeś więc jeśli nie pomaga to sprawdź zawór wydechowy, świece, kabel bo może gdzieś masz przebicie ;p takie moje małe sugestie  :) a filtr pow. masz jakiś zamiennik czy oryginał ( zamiennik może się różnić od oryginału przepustowością pow. :|  że to tak dziwnie określę  :lol:  )?? choć nie wiem czy to może mieć aż taki duży wpływ na pracę silnika w 2T ;p

Świeca jest w głowicy po to, żeby tłok po ciemku w zawory nie zajebał :P xD

3

Gaźnik czyściłem. Dysze zmieniałem. Iglice przestawiałem. Świece zmieniłem. Zawor wydechowy po przekręceniu stacyjki sie ustawia wiec wydaje mi sie ze jest git. Ewentualnie ten kabel. Filtr czysciłem, nie wiem czy to zamiennik, pewnie tak jak moto 2005 rok. Nasączyłem go w oleju do filtrów i dalej nic :)

Husqy SMR-R 450

4

moim zdaniem to ten zawór wydechowy tylko nie wiem czy sterowany elektronicznie zawór się ustawia ;D ja bym napisał do jakiegoś serwisu husqvarny ;p czy jest możliwość regulacji tego ustrojstwa ;>
ew. ściągnij dyfuzor i zobacz co się dzieje z tym zaworem po przekręceniu stacyjki ( może się gdzieś przyblokował i nie chce się otwierać do końca jak moto wejdzie na obroty);p na niskich obrotach powinien być zamknięty i w miarę podbijania rpm powinien się otwierać ;p

5

Wiem jak to działa. Jutro zdejme tą pokrywke od zaworu i zobacze czy on wogóle   sie rusza. Bo moze sie okazać ze silniczek tylko chodzi a linki nie albo coś jeszcze innego :) A wiesz moze czy jak bedę miał zdjęta pokrywke zaworu moge go odpalic? :D

Husqy SMR-R 450

6

Reaker napisał/a:

moim zdaniem to ten zawór wydechowy tylko nie wiem czy sterowany elektronicznie zawór się ustawia ;D ja bym napisał do jakiegoś serwisu husqvarny ;p czy jest możliwość regulacji tego ustrojstwa ;>
ew. ściągnij dyfuzor i zobacz co się dzieje z tym zaworem po przekręceniu stacyjki ( może się gdzieś przyblokował i nie chce się otwierać do końca jak moto wejdzie na obroty);p na niskich obrotach powinien być zamknięty i w miarę podbijania rpm powinien się otwierać ;p

Przykładowo w dt jest sterowany automatycznie YPVS czyli zawór wydechowy. Ustawia się go ręcznie. Przy złym ustawieniu nie będzie mieć mocy na wysokich obrotach więc przypuszczam, że to nie to.

Moduł ? Cewka ?

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

7

Na luzie wkreca sie w miare dobrze. Praktycznie wkreca sie tak jak powinno tylko odrobinke wolniej.Wiec podejrzewam ze to coś z paliwem ale nie mam pojecia co bo wsyztsko juz zrobiłem

Husqy SMR-R 450

8

hmmm nie wiem za bardzo, może ta pokrywa jest tylko dla osłony mechanizmu i zapewne tak jest więc nie widzę przeszkód żeby go odpalić  :) jak ściągniesz to obadaj sprawę a najlepiej zadzwoń do serwisu albo napisz e-maila ;p dobra idę w kime dzisiaj nocka w robocie ;(  pozdro z NL ;P

9

OO to pewnie ładnie jarasz :D Dzieki za pomoc no i dobranoc :)

Husqy SMR-R 450

10

Wyczyść bak i kranik już miałem takie przypadki

SM570R była a teraz???

11

to samo miałem zaproponować - bak, kranik, filtr na przewodzie, sam przewód gdzieś przyciśnięty ew. jeszcze źle wyregulowane ssanie

12

Juz na takim przerywającym przejechałem 1 prawie pełen bak wiec to chyba nie to. Jutro sprawdze zawor, membranki i kabel wysokiego napiecia jeśli nie pomoze to wyczyszcze bak :)

Husqy SMR-R 450

13

Filtra na przewodzie nie mam :)Sam przewod wydaje mi sie ze nie jest przyciśniety nigdzie ale sprawdze to. Ssanie na bank jest źle wyregulowane jak cała reszta poniewaz ostatnio duzo bawiiłem sie regulacjami ale one w sumie nic nie zmieniły :) chociaz jest inaczej niz było na poczatku :)

Husqy SMR-R 450

14

czym "zalepiales" plywak ?? -- po lutowaniu moze miec inna wage ... co wplywa na poziom paliwa w gazniku .. polecam ustawianie poziomu paliwa "na wezyk"  a nie na wymiary serwisowe wg. wysokosci plywaka .

i can do this .. here, hold my beer

15

Pływak mam plastikowy wiec zalepiłem go super glue gdyz dziurke zrobiłem szpilka :)

Husqy SMR-R 450