1

Temat: Moto Cinch - mocowanie motocykla

Chyba nie musze przedstawiac tego "czegos" :D. Jest to system mocowania motocykla bez uzycia zbednych pasow ktore tylko niepotrzebnie obciazaja zawieszenie. Wystarczy zamocowac do podlogi pojazdu lub przyczepki dwa haki ktore oczywiscie zrobione sa tak aby nie przeszkadzaly podczas transportu innych rzeczy. Z reszta co tutaj gadac. Na YT jest od groma filmikow  na ten temat. Cena dla forumowiczow: 450zl. Posiadam rowniez taki sam system do mocowania motocykli drogowych. Cena za takie mocowanie to 550zl.

2

Odp: Moto Cinch - mocowanie motocykla

wszystko fajnie i pięknie ale bez przesady z tym obciążanym zawieszeniem... ile pasy ważą z 10kg max ? to gdzie tu obciążenie ? często więcej niepotrzebnych śmieci wozimy...

3 Ostatnio edytowany przez raku (2011-08-14 09:35:57)

Kolega pisząc ''obciążenie zawiszenia'' ma na myśli zapewne moment w którym dociągamy np za półki przedni zawias do podłoża przyczepki po ty by sie nie przesuwało wówczas uszczelniacze dostają po piździe bo cały czas transportu zawias jest mocno naprężóny. . .

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

4

W tym celu używa się podpórek między przednią oponę, a błotnik.
Myślałeś, że chodzi o zawieszenie przyczepki? :D

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

5 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-08-14 09:53:02)

no sorki, ale ledwo się przebudziłem i już przy kompie... tak czy siak dla mnie to przesada z tym obciążaniem...;) ale jak ktoś ma zbędną kasę to czemu nie miał by ułatwić sobie życia ;)

6

tabul napisał/a:

wszystko fajnie i pięknie ale bez przesady z tym obciążanym zawieszeniem... ile pasy ważą z 10kg max ? to gdzie tu obciążenie ? często więcej niepotrzebnych śmieci wozimy...

Pasy 10 kg?! To Ty chyba używasz łańcuchów a nie pasów:D

Husqvarna 450
GSXR1000
hulajnoga:)

7

Bez tego mocowania lub bez podporka na przednie koło nie da sie wozic motocykla. Tzn da sie ale mi uszczelniacze nie wytrzymały pewnego razu :) Bardzo fajna sprawa tem moto cinch ale narazie nie mam kasy :) Moze na przyszły sezon.

Husqy SMR-R 450

8

gizbicbr napisał/a:
tabul napisał/a:

Pasy 10 kg?! To Ty chyba używasz łańcuchów a nie pasów:D

tak, wiem, przesadziłem ;)

9

Wlasnie wyprobowalem swoj zestaw na aucie firmy Mitshubishi l200 Dwa motorki: KTM EXC 400 i KAwasaki KXF 250. Cala czynnosc pakowania moto zajela mi ok 4 min (mowie tu o dwoch motorach). Przejechalem ponad 200 km w obie strony i rewelacja. Motory staly jak wmurowane, podczas jazdy na asfalcie jak i wyjezdzie z toru ktory jest oddalony troche od drogi utwardzonej.