Temat: Honowanie cylindra
Witam
Moze ktos polecic sprawdzony warsztat w okolicach Warszawy, gdzie ze spokojnym sercem moglbym oddac do lizniecia na honownicy cylider swojej huski?
http://www.youtube.com/user/supermoto30
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honowanie cylindra
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Moze ktos polecic sprawdzony warsztat w okolicach Warszawy, gdzie ze spokojnym sercem moglbym oddac do lizniecia na honownicy cylider swojej huski?
Pamiętaj żeby zrobić to od dołu by nikasyl nie poszedł...:D i najlepiej zmierz sobie jaką masz odległość wolną nad tłokiem, będziesz wiedział ile możesz...:D a co do warsztatu to najlepiej oddaj do jakiejś firmy co ma dobre urządzenia, np. tak jak unas do świdnika, tam robią wszystko do wszystkiego co lata więc są dokładni.
najlepiej zmierz sobie jaką masz odległość wolną nad tłokiem, będziesz wiedział ile możesz...
CO masz na mysli?
A ile chcesz ściąć ją? skąd wiesz ile? Trzeba zmierzyć:D
Chce tylko odswiezyc "choinke". Czyli tzw lizniecie.
Mam nikasil, ale slady po oryginalnym honowaniu na odcinku pracy tloka juz sie przytarly, w zwiazku z tym nalezy je odswiezyc "honowaniem przez lizniecie" :)
Rrobi sie to po to, aby podczas pracy tloka byl odpowiedni film olejowy.
Na zdjeciu widac choinkę w dolnej czesci cylindra a w gornej juz jest gladko.
na grochowskiej sa specjalisci ktorzy robią z silnikami wszystko. mają doswiadczenia 50 lat. u mnie w firmie (dealer samochodow i motocykli Honda) jak maja jakis problem to oddają tam. Bardzo rzetelny zaklad. zaraz dopisze ci adres.
Usługowy Zakład Mechaniki Pojazdowej Obróbka Mechaniczna Silników.
Jacek Kozierański
04-329 W-wa, ul. Grochowska 160
0-22 610 05 75
czynny od 8 do 16:30
www.kozieranski.com.pl
kozieranski@kozieranski.com.pl
Piszą na wizytowce, że robią wszystko i ze niczym ich nie zaskoczysz:)
a ja myślałem że honowanie jest po to by nowe ostre pierścienie docięły sie do cylindra /uszczelniły, raczej nie honuje się starej warstwy nicasilu bo może się uszkodzić
u mnie w firmie (dealer samochodow i motocykli Honda) jak maja jakis problem to oddają tam.
a to z hondami są jakieś problemy;)?
Z używanymi na pewno :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honowanie cylindra
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 82 zapytań