1

Temat: brak ogranicznika skrętu w husqvarna sm 125

SIema, byłem oglądać huskę [url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-125-sms-sm125-supermoto-exc-yz-M2632121.html[/url] no i nie miała ograniczników skrętu ;/ biła przy max skręceniu kierownicy o owiewki stelażem kierunków przednich ;/ aż do wytarcia jej. Sprzedający "niby" nic nie wie... moto ma małe ryski na osłonie przednich lag i na owiewkach chyba tylko po prawej stonie ale te otarcia nie wyglądają groźnie.. podejrzewam ze moto miało większy dzwon i było coś grzebane lub prostowane lub wymieniane ;/ z tego co wiem to chyba powinny być w tym motocyklu ograniczniki ;O ( mylę się ?? ) wydaje mi się ze gdyby moto poleciało na jeden bok to tylko jeden ogranicznik by padł a tam nie ma dwóch, ogólnie to nie czułem zeby moto ściągało na jaką kolwiek stronę ; )) pozdrawiam.

PS. pomiar kompresji bez przekręcenia manetki na maxa ( nie ruszając jej w ogóle) rózni się wynikiem czy nie ???

2

Odp: brak ogranicznika skrętu w husqvarna sm 125

Pkt 1 - Wypadało by się przywitać w powitalni, a nie włazisz jak do siebie.
Pkt 2 - A nie ma czasem regulowanych ograniczników? Jasli nie widać ściętych ograniczników to nie ma co panikować
Pkt 3 - Wynik pomiaru kompresji z zamknieta manetką będzie sporo niższy.

LC4 Supermoto - hurtownia frajdy i problemów technicznych

3 Ostatnio edytowany przez płytek100 (2011-06-05 13:46:49)

Ojj sorry zapomniałem się przywitać bo pisałem na innym forum też. zaraz zajrzę

"A nie ma czasem regulowanych ograniczników? Jasli nie widać ściętych ograniczników to nie ma co panikować"

jak sprawdzić czy są regulowane?? o co chodzi z tymi sciętymi ogranicznikami? jak to rozpoznam?? ( będą urwane?) Pozdrawiam!

Aha przypomniałem sobie ze na oględzinach dostrzegłem brak 2 srubek w elemencie teleskopu. Czy dobrze może mi się wydawać ze wkęcone tam srubki to mogły być ograniczniki ?? dodaje foto ( zdjęcie znalezione w internecie, nie jest to motocykl który oglądałem)

4

Popraw foto bo nie widać. Scięte ograniczniki od razu by Ci się rzuciły w oczy - widziałbyś, że coś było urwane. Regulowane to własnie takie śrubki

LC4 Supermoto - hurtownia frajdy i problemów technicznych