1

Temat: Husqvarna 610 SM - brak iskry- uszkodzona cewka?

Witam,jestem tu nowy i od razu z problemem >.>

W husce nie ma iskry, sprawdzałem juz chyba wszystko po 10 razy. Kumpel poroadził mi że najszybszy sposob sprawdzenia cewki to odłączenie plusa z cewki(ktory dochodzi z modułu) i pulsacyjne połączenie z plusem akumulatora . Wynik był taki ze jedyne iskry jakie były to przy akumulatorze. Czyli to znaczy ze walnieta cewka?? Jeżeli tak to czy mozna kupic jakis zamiennik?? Rocznik husqvarny to 1999(rozrusznik).
Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

GANY RACING

2

Odp: Husqvarna 610 SM - brak iskry- uszkodzona cewka?

Leć do przywitalni bo zaraz Cię chłopaki zrugają...

3 Ostatnio edytowany przez fxrider (2011-05-24 10:34:49)

Pamiętam, że do tej bezrozrusznikowej dało się zaadaptować od włoskich skuterów - były praktycznie identyczne (kolorem się różniły). Myślę, że tu może być taka sama, ew. możesz w katalogu sprawdzić.
Taką nową cewkę widziałem w katalogu Olka, może w larssonie też być. A o używkę nietrudno.

P.S. ew. spróbuj z inną cewką, te elementy są dosyć przemienne.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

4

rozumiem, że masz cewke i moduł oddzielnie - W huskach często paliły się cewkomoduły, a w wersjach z rozrusznikiem- moduły. jak sprawdzić co jest zepsute.

• Wykręć swiecę

• sprawdź jaka jest iskra ( stwierdzasz jej brak :) )

• podnieś motocykl na podnośniku

• Poproś kolegę, aby kręcił kołem na biegu, np3 a ty sprawdzaj czy jest iskra ( nie rób odwrotnie bo zmeczysz się kręcąc kołem :) )

• Jeśli iskra się pojawi - np mała, cieniutka to masz spalony moduł.

• Jeśli iskra się nie pojawi to na 99% cewka.

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

5

Tak jestem pewien że cewka i moduł sa oddzielnie . Próbowałem "stwożyć" iskrę na rózne sposoby i rownież przez kick starter(czyli to to samo co kręcenie kołem) jestem na 90% pewien że iskry nie było . Jako że jestem laikiem w tej dziedzinie-czy cewki maja jakieś parametry??? Lub posiada ktoś manuala do owego motoru??Dzięki za pomoc !!!!!!!

GANY RACING

6

jak jestes laikiem to zastosuj sie do mojej instrukcji. Krecenie kolem to nie
to samo co kopanie kickiem... U mnie w husce kopalem i nie bylo iskry, a jak krecilem kolem to byla

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

7

tegma napisał/a:

jak jestes laikiem to zastosuj sie do mojej instrukcji. Krecenie kolem to nie
to samo co kopanie kickiem... U mnie w husce kopalem i nie bylo iskry, a jak krecilem kolem to byla

okej szefie, pod wieczór jak się ściemni to to sprawdzę ,będzie 100%celny wynik, puki co ide odpocząc.

GANY RACING

8

no :) i modl sie zeby nie bylo ;) bo jak bedzie to znaczy ze modul a wtedy sa mega koszta  a dokladnie 700zl. A jak nadal nie bedzie to raczej cewka

9

[url]http://www.husqvarnaracingclub.cz/ohqv_manualy.html[/url]

Jest spora szansa, że zapłon to to samo co w wersji bezrozrusznikowej - a w tej moduły potrafiły padać.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

10 Ostatnio edytowany przez Gany (2011-05-26 20:24:40)

-----

GANY RACING

11

a sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki, czy wszystkie kable podłączyłeś etc... ?? daj mail na PW to wysle ci manuala

12

hmmm, skoro iskra byla przed poskrecaniem plastikow, to moze skrecajac cos przycisnales lub odlaczyles niechcaco i iskra poszla pospacerowac ;) ja bym na Twoim miejscu jeszcze raz pomyslal, rozkrecil do punktu w ktorym iskra byla i sprawdzil raz jeszcze. Kilka razy mi sie zdarzylo cos w ten desen... czlowiek jest tylko czlowiekiem a juz najgorsze jak skrecajac ktos Cie zagada i wybije z rytmu ;) pozdrawiam

13

No i niestety przykra sprawa, posadzilem moto na taboret, kumpel zakręcił kołem i pokazała sie MEGA iskra .

GANY RACING

14

hmm no to telefon do Mleczka i kupuj moduł ... niech tylko cię nikt nie skusi na używany!! one się często psują więc wyrzucisz kase w błoto. dla pewności pożycz jeszcze od kogoś moduł i zobacz co wtedy będzie...

15

fffpizdziec czyli pewnie z 1k zl do wydania...ehh jeszcze zanim zaczalem zabawe czas chyba ja zakończyc..

GANY RACING