1 Ostatnio edytowany przez PeKaWu (2011-04-26 11:33:46)

Temat: FCR39MX + kompletny wydech do DRZ SM

Siema,

Mam na sprzedaz gaznik FCR39MX z zestawem dysz do DRZ SM od jd jetting + dodatkowe dysze pilot jet i pilot air jet. Do tego nieprzyzwoicie glosny, przelotowy kompletny wydech do tego motocykla. Razem ten zestawik wyraznie polepsza osiagi DRZy, co moze jak mysle potwierdzic kolega z forum. Reklamacje pozyczyl na swiateczny weekend wydech do swojej DRZy z FCRem w celu przetestowania i ew. zakupu ale wycofal sie, bo wydech jest za glosny a motocykl i dostal na dole takiego kopa, ze wpier****l do reszty tylna kostke po kilkudziesieciu przejechanych kilometrach. Czy sa jacys chetni na taki zestaw?  :)

Za komplet chcialbym 1450 PLN + przesylka.
Jesli osobno, to za gaznik ze wszystkimi gratami 550 PLN + przesylka, kompletny wydech za 900 PLN + przesylka. Dopuszczam mozliwosc negocjacji.

Ewentualnych chetnych zapraszam na priv, jesli bedzie zainteresowanie wrzuce fotki.

pozdrawiam
Piotrek

2

Odp: FCR39MX + kompletny wydech do DRZ SM

Potwierdzam,
Miesiac temu do DRZ-S załozyłem FCR-a, różnica w mocy - kolosalna. (fakt ze równoczesnie wymieniałem tłok)

Pozyczyłem od Pekawu tłumik - załozyłem w piątek.
I tu zdziwienie. Różnica w mocy stockowy/Rhino duzo mniejsza niz sie spodziewałem. Ale za to różnica w oddawaniu mocy, kulturze pracy DRZetki - kolosalna (na plus).
Jak wiadomo takie opisy są mocno subiektywne dlatego sprzet przed i po przeróbkach testowalo trzech jeźdzców i wszycy mielismy taki same odczucia. Koleś który na co dzień jeździ YZ stwierdził ze w końcu żółtaczka zaczyna  Sprzet gra pięknie ale do puszczy to się już nim nie wjedzie. Za głośny. A u mnie wlasnie nastepuje zmiana proporcji enduro - miasto na korzyść lasu do 70% dość powiedziec, ze kółka SM parcieją w kącie garażu od jesieni. I to jest jedyny powód dla którego nie łykam tego tłumika.
Za to na miescie - bajka. Naprawde godny polecenia jako "must be for terror".

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

3

Jestem zainteresowany, wysłałem Ci na PW.
Czekam na odpowiedz. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

4

Dla osob zainteresowanych gaznikiem tu sa fotki: [url]http://w979.wrzuta.pl/plik/6oRuNhCBCBI/gaznik[/url] w duzej rozdzielczosci (25MB w jednym pliku). Na fotkach jest gaznik, dokupiony do niego zestaw jdjetting + dodatkowe dysze pilot jet i pilot air jet, czesci od suzuki do podlaczenia gaznika do airboxa i linka gazu. Wszystko w komplecie.