Temat: Smarowanie łańcucha
Koledzy co ile smarowac łancuch? musze to robic za kazdym razem jak myje moto? czy wystarczy np: co 3 mycia? latam tylko po miescie i trasa, ogolnie 90%-95% asfalt czasami jakas szutrówka sie trafi przypadkiem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Smarowanie łańcucha
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koledzy co ile smarowac łancuch? musze to robic za kazdym razem jak myje moto? czy wystarczy np: co 3 mycia? latam tylko po miescie i trasa, ogolnie 90%-95% asfalt czasami jakas szutrówka sie trafi przypadkiem.
No widzisz , czy łańcuch jest suchy czy nie . Jest to tak prosta czynność trwa moze 2 minuty , a robi dobrze .
To zależy czy czyścisz łańcuch przy każdym myciu motocykla, podejrzewam że nie bo nie ma takiej potrzeby jak nie wjeżdżasz w teren. Smaruj po każdym czyszczeniu a czyść co jakiś czas. Nie ma sensu psikać na brudny łańcuch ;)
jak jest suchy to smarujesz. Najłatwiej poznać jak tulejki zaczynają się świecić.
Ja smaruje gdy pojawia się rdza ;)
Łańcuch smarujesz po myciu, po deszczu.
Najlepszym objawem po którym można poznać jest to że zaczyna się świecić/ błyszczeć, wtedy wiadomo ze trzeba posmarować. :)
własnie głownie chodzilo mi o to czy po kazdym kontakcie z woda myc bo ostatnio co dzien na myjke same kola z pylu z klocków oplukac, a wiadomo ze na lancuch woda tez poleci.
jeżeli chcesz aby napęd starczył ci na jak najdłużej to smaruj go jak najczęściej.
jak smarujesz tak jeździsz koniec
Jak to? To łańcuch się smaruje? Ale czym? Po co?;) Seba jaka rdza? U w twojej CRFie tylko przecież aluminium i plastik;d
zgadzam się z hacker-em...jak dbasz tak masz!
Miałem pięknie złoty łańcuch i przez te cholerne smarowania... przestał dodawać szyku. :mad:
Po cholerę zatem złote łańcuchy. ?? :|
są przezroczyste smary
Sebek nie wyglądasz na takiego co by sie martwił złotym łańcuchem
Kolejne z serii " Sebek nie wyglądasz na takiego ... "
Przezroczyste są drogie a ja nie wywalam kasy na nic co nie dodaje prędkości i mocy ;) Wyjątek stanowi oczywiście olej :)
Bartek czy Ty aby nie pracujesz już nad ceną CRFy ? :D
kurde ... już sie domyślił hahahaha
Nie posmarujesz nie pojedziesz ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Smarowanie łańcucha
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 82 zapytań