1

Temat: kosz sprzegłowy husky

Problem polega na tym ze mam problem z dostepnoscia tarcz sprzegłowych do mojej husky(SM610S 2000r) i pytanie jest nastepujace- orientuje sie ktos czy kosz sprzegłowy pasował by od wesji TE ??    Jesli by pasowalo to bym zmienil caly kosz  i spokojnie kupil nowe tarcze do TE bo do swojej wersji za NIC nie moge znalezc a do TE jest pełno - ZYCH przysłal mi za 500zl i nie dosc ze zamiast 8 sz. to 6 to jeszcze o 1cm za duza srednica wew, zamowilem u mleczka (712zł!!!!) niby teraz maja byc za 10 dni ale tez mam obawy do tego co przyjdzie. i dlatego wydumałem ze moze by sie dalo przelozyc caly kosz sprzegłowy od wersji TE i by bylo lala..  Dodam ze wymiary tarcz od TE do SM róznia sie tylko srednica wew. - w SM jest 5mm mniejsza

525 EXC

2

Odp: kosz sprzegłowy husky

Słabo szukałeś.
[url]http://allegro.pl/trw-tarcze-sprzegla-husqvarna-610-te-98-04r-i1514174367.html[/url]
mam takie u siebie i jest ok.
Sprawdź tylko czy na pewno wymiary się zgadzają, ale na bank są takie TRW do tego silnika.
Pozdr.

3

Z zychem interesów się nie robi, chyba, że ma się za dużo pieniędzy, czasu i zbyt dobry humor, który trzeba jakoś zepsuć.

Jakoś ciężko mi wierzyć, że w różnych wersjach moto z tym samym bądź co bądź silnikiem huska montowała różne sprzęgła - sprawdź, czy nie porównywałeś z wersją bezrozrusznikową przypadkiem. To tej ostatniej pamiętam, że pasują tarcze od jakiegoś starszego, małego kawasaki (ten sam nr. kat w zamiennikach).
Kosze sprzęgłowe w wersji z rozrusznikiem i bez są zupełnie inne i niezamienne. W tej z rozrusznikiem na dodatek często lecą sprzężyny amortyzatora udarowego i przez to ciężko kupić używkę w dobrym stanie.

pzdr, Adam

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

4

Płuzan- te co wyslales link byly by dobre tylko srednica wew. jest 117mm a ja potrzebuje 112mm

fxrider - mam wersje bez rozrusznika własnie.. nie wiesz jakie to bylo kawasaki?

525 EXC

5

fxrider napisał/a:

Z zychem interesów się nie robi, chyba, że ma się za dużo pieniędzy, czasu i zbyt dobry humor, który trzeba jakoś zepsuć.

Jakoś ciężko mi wierzyć, że w różnych wersjach moto z tym samym bądź co bądź silnikiem huska montowała różne sprzęgła - sprawdź, czy nie porównywałeś z wersją bezrozrusznikową przypadkiem. To tej ostatniej pamiętam, że pasują tarcze od jakiegoś starszego, małego kawasaki (ten sam nr. kat w zamiennikach).
Kosze sprzęgłowe w wersji z rozrusznikiem i bez są zupełnie inne i niezamienne. W tej z rozrusznikiem na dodatek często lecą sprzężyny amortyzatora udarowego i przez to ciężko kupić używkę w dobrym stanie.

pzdr, Adam

Wiem ze sie z nim nie robi interesow ale jak nikit nie ma a ZYCH mowi ze ma to ryzykujesz tak? :P

525 EXC

6

112 nie widze nigdzie, ale któreś z nich muszą pasować, może jest błąd na allegro i wszędzie ten sam wymiar jest.

7

czarnysm610 napisał/a:

Wiem ze sie z nim nie robi interesow ale jak nikit nie ma a ZYCH mowi ze ma to ryzykujesz tak? :P

ściągam zza granicy - zazwyczaj jeszcze taniej wychodzi.

Choć fakt - raz zaryzykowałem i miałem dużo lepszą jazdę niż Ty teraz, więc już skutecznie nauczony jestem. Na szczęście wtopiłem "tylko" 200zł + parę dni nerwów, ale na koniec tej znajomości obiecałem im, że odwdzięczę się skuteczną reklamą - co też czynię.
[url]http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=109158&pid=1351321&mode=threaded&show=&st=&[/url] - jak widać, nie tylko ja miałem z nimi jazdy (a znam jeszcze kilka przypadków nieopisanych w necie) - generalnie opinię mają już wyrobioną.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...